Secretele machiajului durabil

De cele mai multe ori, se intampla dupa-amiaza, atunci cand simti ca oboseala pune stapanire pe tine, cafeaua parca nu mai are nici un efect, sarcinile de serviciu sunt precum balaurul din poveste (pe masura ce le "tai" de pe lista, apar altele)... si colac peste pupaza, machiajul tau da si el semne de oboseala...

Enervant, intr-adevar, mai ales daca ai o intalnire si trebuie sa-ti improspatezi aspectul, iar la toaleta constati ca ti-ai uitat acasa rimelul sau fondul de ten. Ce poti face pentru a preveni astfel de situatii?

Problema este cu atat mai suparatoare cu cat machiajul este mai susceptibil sa se estompeze cand este cald.
Iar daca la acest lucru adaugam si faptul ca secretia de sebum are si ea rolul sau in deteriorarea machiajului, iti dai seama ca procedura de refacere a acestuia nu e una dintre cele mai simple. O poti evita, daca tii cont de cateva reguli atunci cand te fardezi dimineata.

  • In primul rand, trebuie sa stii ca nici un machiaj nu va dura (si nu va arata nici frumos) daca tenul nu este exfoliat cu regularitate (respecitv, de doua ori pe saptamana).

  • Daca ai tenul mixt sau gras, foloseste o baza de machiaj cu proprietati de absorbire si control al sebumului.

  • Baza de machiaj trebuie sa fie una subtire, pentru a nu incarca porii.
    Un fond de ten lichid, aplicat numai acolo unde este necesar (de obicei in "zona T": frunte, nas, barbie) ar fi suficient. Dupa aceea, foloseste credinciosul baton corector, tot in strat subtire (in felul acesta, va avea o durabilitate mai mare).

  • Un "praf" de pudra pulbere va face minuni in ceea ce priveste fixarea machiajului si mentinerea sub control a secretiei seboreice. Alege un produs translucid, poate cu o nuanta de galben deschis, care sa confere tenului un plus de stralucire naturala.

  • Pentru machiajul ochilor, aplica si aici o baza fina (fondul de ten cremos e cel mai recomandat), si apoi fardul propriu-zis.
    Optional, poti folosi pudra pulbere, care fixeaza mai bine. Tusul de ochi nu are anduranta prea mare, deci in zilele caniculare este recomanda sa-l eviti. Rimelul rezistent la apa este indicat, insa.

  • Pentru obraji, tot fardul crema este indicat. Alege o nuanta neutra (piersica, de exemplu) si nu exagera in ceea ce priveste cantitatea. Din cauza caldurii, este posibil ca uneori sa te inrosesti usor.

  • In ceea ce priveste buzele, gloss-ul colorat ar trebui sa fie litera de lege pentru tine, asemenea si creionul de contur. Un pont: procura-ti servetele speciale pentru prevenirea depunerii de sebum.
    Dupa finalizarea machiajului, trece un astfel de servetel pe fata. Nu va afecta absolut deloc machiajul, in schimb tenul va capata un aspect mat, care va dura intreaga zi.



  •  

    Comentarii (1)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Dydyshor pe 24 Feb 2008, 11:33
      machiaj

      am o problema cu machiajul....am tenul gras si nu stiu ce fel de produse sunt cel mai indicate in cazul meu..in special ce fond de ten...va rog mult putin ajutor..plsssss!!!!!!

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod