Cum sa-ti faci propriul spa

Este adevarat ca numai la sfarsitul saptamanii iti gasesti ragaz pentru un asemenea regal cum este un spa. Aceasta intrucat presupune o minima pregatire, de fapt un ritual de alegere a ingredientelor, a unei muzici adecvate - cum ar spune francezul, "mis en place". Poate ca nu vei avea parte de acelasi tratament cum s-ar intampla la un salon specializat, dar efectele nu trebuie minimalizate. Iti poti oferi singura un rasfat intr-adevar deosebit.

Primul pas consta, dupa cum stii, in exfoliere. Ai la dispozitie o multime de produse dintre care poti alege, dar cea mai indicata optiune este sarea marina.
Aceasta contine minerale (magneziu, calciu, potasiu, fier), elemente care sunt foarte importante pentru stimularea metabolismului celular.

In cazul in care ai pielea sensibila, poti alege un exfoliant cu zahar, deoarece particulele sunt mai fine si nu risti eventuale iritatii. Maseaza-te lin, cu miscari circulare, si dupa aceea clateste-te cu apa calduta.

Pasul urmator consta in aplicarea unei masti... de corp. N-ai sa-mi spui ca numai tenul este beneficiarul unui asemenea tratament... Mastile de corp reprezinta un mijloc excelent de eliminare a toxinelor acumulate, optimizand procesul de hidratare si regland secretia de sebum.


Cele mai indicate sunt mastile pe baza de argila, in functie de tipul tau de piele. Astfel, argila rosie este recomandata daca ai pielea normala, pe cand cea verde este indicata persoanelor cu pielea grasa; daca ai pielea sensibila vei opta pentru argila roz. Un alt avantaj al folosirii cu regularitate a mastilor de corp consta in stimularea secretiei de colagen si inchiderea porilor.

Inainte de aplicarea mastii, este bine sa-ti faci un "masaj uscat" cu ajutorul unei perii din par natural, fapt ce va ajuta la eliminarea toxinelor. Dupa aceea, umezeste-ti corpul si aplica argila in strat subtire.
Dupa expirarea intervalului de actiune, clateste-te din abundenta si aplica un ulei de corp cu textura usoara, sau o lotiune pe baza de salvie, care asigura supletea pielii. Ideal ar fi daca ai fi impreuna cu o prietena, care sa te maseze pe spate, urmand ca tu sa-i intorci serviciul.

"Sfarsitul incununeaza opera", si in cazul de fata este vorba despre tratamentul facial. Masca pe baza de argila este cea mai indicata, intrucat curata perfect porii, in profunzime si stimuleaza reducerea lor. In functie de preferinta, poti alege insa si o masca pe baza de uleiuri naturale, miere, acizi de fructe sau chiar ceai.


Mai intai iti vei pregati tenul cu ajutorul unei bai de aburi, pentru a-ti deschide porii. Poti adauga ierburi aromate sau ulei de lavanda ori trandafir in apa fierbinte, bucurandu-te astfel si de avantajele aromoterapiei. Ulterior, aplica masca si las-o sa actioneze timp de 5-7 minute, interval in care incearca sa te eliberezi de eventualele ganduri neplacute si tensiuni, ascultand muzica relaxanta. Nu uita de ochi: ei se vor simti foarte bine daca aplici doua felii de castravete proaspat pe pleoape, in timp ce masca isi face efectul.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod