Frumuseţea ta. Cum să-ți faci singură un demachiant natural


Dă castravetele pe răzătoare sau pasează-l bine cu un blender. Toarnă laptele într-o oală și adaugă castravetele pasat. Adu amestecul la fierbere și ține-l pe foc 5 minute, după care lasă-l să se răcească. Trece-l prin tifon sau sită și păstrează doar partea lichidă.

Acest demachiant natural trebuie folosit doar pentru curățarea tenului, nu și a ochilor. Păstrează demachiantul homemade într-un recipient cu închidere ermetică și ține-l în frigider cel mult 8 zile.

Demachiant natural pentru tenul uscat

Tenul uscat are nevoie de hidratare suplimentară, așa că demachiantul natural trebuie să fie blând cu pielea, dar în același timp suficient de hrănitor pentru a lăsa tenul fin și întinerit. Demachiantul natural pentru tenul uscat se poate realiza din:

- 3 linguri apă plată
- 3 linguri lapte
- 2 linguri miere

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele într-un bol de porțelan, cu ajutorul unui tel, până când obții o emulsie omogenă. Transferă demachiantul natural într-un recipient cu închidere ermetică și păstrează-l 5 zile în frigider.

Demachiant natural pentru ochi

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă, motiv pentru care demachierea ar trebui realizată cu maximă blândețe, dar și cu produsele corecte. Dacă îți dorești un demachiant natural pentru ochi, avem pentru tine rețeta ideală:

- 50 ml ulei de măsline (sau orice alt ulei vegetal)
- 50 ml apă de flori de portocal

Toarnă ingredientele într-un recipient cu închidere ermetică și agită-le bine înainte să folosești demachiantul pentru curățarea ochilor. Păstrează demachiantul natural în frigider două săptămâni

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod