Cum sa-ti mentii machiajul pe durata intregii zile

Ca in fiecare dimineata, si astazi ai petrecut ceva timp in fata oglinzii pentru a te farda, acordand atentie fiecarui detaliu si la sfarsit esti multumita: arati minunat! Dar peste numai cateva ore, tot machiajul s-a dus si arati parca mai rau decat in zori cand cel putin aveai fata proaspata... Cum ai putea proceda pentru a arata la sfarsitul zilei la fel de bine ca dimineata?

Nu e cine stie ce magie la mijloc si nici vreo formula de tipul Abracadabra care sa refaca instantaneu machiajul. Incearca sa respecti cateva reguli simple, iar rezultatele te vor uimi si incanta!

  • Dupa ce aplici lotiunea tonica, nu aplica imediat fond de ten sau pudra. Asteapta 10 minute pentru a-i permite acesteia sa fie absorbita complet in piele. Baza de machiaj nu va rezista in cazul in care este aplicata pe epiderma inca umeda.


  • Nu abuza de pudra sau fond de ten. Foloseste un buretel special sau degetele pentru a-l aplica in anumite zone si intinde-l apoi cat mai uniform. Chiar daca pare paradoxal, baza de machiaj va disparea cu atat mai repede cu cat este mai abundenta.


  • Machiaza-te in lumina naturala, iti vei face o imagine concreta relativ la cat de multa culoare ai nevoie. Daca te vei farda folosind o sursa de lumina prea puternica, este posibil sa aplici prea putin fard, ceea ce va face ca in lumina zilei sa pari ca si cum nu te-ai fi machiat deloc.


  • Fixeaza machiajul cu pudra. Este valabil atat pentru fondul de ten, cat si pentru fardul de ochi si ruj. Dupa ce le-ai aplicat pe acestea din urma, adauga un strat de pudra si apoi inca unul de ruj, respectiv fard de ochi. Rezistenta garantata - pana nu te demachiezi nu vor disparea!


  • Foloseste creionul contur pentru buze. Rolul acestuia este de a fixa mai bine rujul, care nu va mai ramane pe ceasca la prima inghititura de cafea.


  • Pe cat posibil, incearca sa te machiezi folosind numai farduri pulbere. Produsele cu textura cremoasa nu rezista mult o data ce au fost aplicate. Ca sa nu mai spunem ca, aplicand pudra asa cum ti-am spus mai devreme, fardurile pulbere se vor stabiliza incomparabil mai eficient.


  • Stim ca pe piata exista o gama variata de produse "de durata", care iti promit ca dureaza intreaga zi. Sunt inspititoare, dar iti recomandam sa fii atenta. De obicei au textura uscata, riscand sa provoace deshidratarea (cazul rujurilor). Este indicat sa le testezi pe mana inainte de a le achizitiona.


  • In timpul zilei, transpiratia va face ca nasul ori alte parti ale fetei sa luceasca inestetic. Ai fi tentata sa aplici un strat de pudra, insa nu e cea mai buna solutie. Ideal ar fi sa ai in poseta niste servetele speciale cu efect de sugativa, care vor remedia problema fara a compromite machiajul in sine.


  • Un ultim sfat se refera la cremele hidratante. Nu te ingrijora, nu-ti spunem sa renunti la ele! Sunt indispensabile pentru orice femeie, dar evita-le pe cele care sunt prea grase. Recomandarea este valabila mai ales in cazul cremelor de zi, pentru ca dupa aplicarea fardului excesul de substante grase din compozitie va duce la aparitia unor pete inestetice.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod