La cât timp este bine să-ți tunzi vârfurile

Unul dintre ultimele lucruri pe care cineva care încearcă să-și lase părul lung ar vrea să le audă este că trebuie să-și tundă vârfurile. Iată la cât timp este bine să-ți tunzi vârfurile.
Prin această operațiune, practic, scapi de vechile vârfuri tocite și lași loc unora sănătoase De altfel, există semne care își arată că ai nevoie de o 
tunsoare a vârfurilor părului. 


La cât timp este bine să-ți tunzi vârfurile

 

Dacă ții cont de semnalele pe care ți le dă propriul tău păr, nu vei mai fi atât de reticentă când se impune să tai câțiva centimetri prețioși din acesta. Iată la cât timp este bine să-ți tunzi vârfurile.

 
Care este diferența dintre tundere și tunsoare

 

Oricât de mult ne-am dori, nu există niciun remediu magic care să repare, cu adevărat, vârfurile despicate. Tot ce poți face este să prelungești inevitabilul. Deși există produse pe piață, concepute special pentru ați menține temporar vârfurile sănătoase, cu cât aștepți mai mult să scapi de aceste vârfuri inestetice, cu atât este mai mare probabilitatea ca vârfurile despicate să se transforme în fire de păr despicate și foarte deteriorate.
Prin urmare, în loc de o tundere a vârfurilor, s-ar putea să ajungi să ai nevoie de o tunsoare nouă.
 


1 cm la 2 luni!

 
 
Există indicii vizuale care te trimit la hair-stylist. De exemplu, o tunsoare completă se impune doar atunci când actuala nu mai arată bine pentru că părul a crescut mult. 
Când îi ceri hair-stylistului tău o tundere, îi ceri o tunsoare de întreținere. Vrei să menții forma și lungimea tunsorii anterioare. Acestea fiind spuse, părul crește 1,2-1,3 cm pe lună, așa că pentru a menține o linie a unei coafuri, o persoană trebuie să tundă un centimetru complet la fiecare două luni.
 


Semne că trebuie să tunzi vârfurile

 
 
- Capete despicate sau uscate
- Păr dificil de pieptămnat
- Păr care se încurcă ușor
 


Ce distruge vârfurile

 

- coafarea termică
- folosirea uscătorului de păr
- factorii de mediu
- expunerea prelungită la soare
- tratamente chimice agresive și frecvente (decolorare, permanent)
 

 
Când se impune o tunsoare nouă

 
 
- Părul este lipsit de elasticitate
- Firele de păr devin poroase
- Părul se rupe ușor
- Firele de păr devin casante și tari
 

Ce să faci ca să fie nevoie să-ți tunzi vârfurile la trei luni

 

Părul tău poate fi perfect sănătos, dar ai observat că stilul tău nu este la fel de proaspăt ca înainte? Te confrunți cu o mulțime de șuvițe rebele? Acestea sunt semne că este timpul să-ți tunzi vârfurile.
 
Cu cât părul tău crește mai mult, cu atât este tras în jos din cauza propriei sale greutăți.
Deși aceasta este o veste bună pentru oricine dorește ca părul să-i cadă pe umeri cu grație, nu este atât de bine dacă vă plac stilurile care sfidează gravitația, precum breton întors sau bucle rebele.
 
O tundere înseamnă îndepărtarea vârfurilor pentru a menține părul în stare sănătoasă.
 
Intervalul de timp poate varia de la o persoană la alta, în funcție de rutina sa de frumusețe. Dacă cineva recurge, frecvent, la coafarea cu căldură, folosește un ondulator sau își vopsește foarte des părul, atunci vârfurile despicate pot apărea chiar și în patru săptămâni. Persoanele care își usucă părul în mod natural, la aer, și se abțin de la obiceiuri dăunătoare, își pot tunde vârfurile chiar și la trei luni.
 


Cum să-ți prelungești tunsoarea

 

În loc să faci o tundere la fiecare șase până la opt săptămâni, de dragul părului tău, poți prelungi cea mai recentă tunsoare cu câțiva pași simpli.
 
- Folosește produse adecvate tipului tău de păr (inclusiv șampon și balsam)
- Alege un șampun fără sulfați și infuzat cu cheratină
- Evită să-ți porți, des, părul foarte strâns, pentru că riști să-l smulgi sau să-l rupi. 
- Nu strânge părul când este ud

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod