Varstele pielii tale

Cati ani are pielea ta? Esti una dintre norocoasele care, la varsta de 40 de ani, arata cu zece ani mai tinere? Sau ai numai 25 de ani si arati de parca ai fi sora mai mare? Chiar daca mostenirea genetica are un rol important in raspunsul la aceasta intrebare, exista cateva reguli pe care le poti urma, in functie de stilul de viata si varsta biologica.

Sa nu faci greseala de a crede ca, daca folosesti cele mai bune produse de ingrijire a pielii, ai rezolvat problema "tineretii fara batranete". Sa presupunem ca recurgi, de la varsta de 20 de ani, la o crema antirid revolutionara. Epiderma se va obisnui cu acest tip de produs, iar cand vei avea cu adevarat nevoie de asa ceva, efectele nu vor mai fi cele scontate. Asadar, spre ce produse ar trebui sa te orientezi?

La douazeci de ani...

S-ar putea ca acest lucru sa te surprinda, insa, incepand din aceasta perioada, "ceasul" pielii tale incepe, treptat, sa o ia pe o panta descendenta. Apar primele riduri fine in jurul ochilor, de exemplu - si nu ai cum preveni acest lucru. Dar rutina zilnica de ingrijire a pielii nu include reguli speciale deocamdata. Hidrateaza-ti pielea in fiecare dimineata, iar seara, demachiaza-te si aplica un strat de crema nutritiva.

Nu face greseala de a folosi prea multa crema sau de a recurge la produse foarte costisitoare la o varsta la care nu ai inca nevoie de asa ceva - si, probabil, nu dispui nici de resursele financiare corespunzatoare. Demachierea, tonifierea si hidratarea pielii (cu un produs ce contine si factor de protectie solara) sunt suficiente. De asemenea, aplica zilnic si o crema speciala pentru pielea fina din jurul ochilor. Deocamdata nu este nevoie de crema antirid, pentru ca epiderma are inca resurse proprii de a-si mentine fermitatea.

La treizeci de ani...

Ridurile din jurul ochilor sunt acum mai vizibile, iar pielea si-a pierdut putin din stralucirea naturala, pentru ca procesul de regenerare celulara este mai lent. In cazul in care ai nascut sau ai luat pilule anticonceptionale, este posibil sa apara si pigmentari. Daca ai o viata agitata, stresul isi spune cuvantul, prin aparitia ridurilor in spatiul dintre sprancene sau pe frunte.

In afara de regulile obisnuite de intretinere a pielii, ar fi momentul sa-ti faci un nou obicei: folosirea unor produse care stimuleaza regenerarea celulara si contribuie la mentinerea unui aspect neted si stralucitor al pielii. Nu uita ca, saptamanal, sa-ti faci un gomaj, cu un produs exfoliant bland. Perioada aceasta este foarte importanta, in sensul ca nu trebuie sa pierzi controlul asupra schimbarilor care se petrec.

La patruzeci de ani...

Semnele trecerii timpului devin tot mai vizibile. Textura pielii nu mai este atat de ferma, ridurile de expresie sunt evidente, iar porii si-au marit dimensiunea. Da, acum este momentul optim pentru introducerea produselor antirid - de preferat este sa ai doua creme de acest tip, pentru zi si pentru noapte, pentru ca si necesitatile pielii sunt considerabil mai mari. Fermitate, stralucire, reducerea ridurilor fine, regenerare celulara... este prea mult pentru ca o singura crema sa aiba efect.

De aceea, stabileste-ti o strategie: dimineata aplica o crema pentru protectie si stimularea regenerarii celulare, iar seara, un produs care contribuie la fermitatea epidermei si reducerea ridurilor. Cele mai indicate sunt cremele pe baza de colagen.

La cincizeci de ani...

Modificarile de ordin hormonal specifice accentueaza procesul de imbatranire a pielii. Este cu atat mai dificil cu cat nu te simti mai in varsta... ci doar arati astfel. Este varsta la care ai nevoie de cele mai revolutionare produse antirid. Dar retine ca niciodata nu este prea tarziu. Bineinteles, nu te poti astepta la miracole - mai ales daca, in tinerete, ai facut abstractie de regulile de ingrijire a pielii. Incearca sa ai un stil de viata sanatos, consuma legume si fructe, bea multa apa si bucura-te de viata asa cum o faceai si la douazeci de ani.



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mona pe 19 Feb 2008, 16:49
    cremele antirid din jurul ochilor

    am 23 de ani , de la ce varsta trebuie sa folosesc crema antirid,am cateva riduri fine in jurul ochilor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod