Sănătate. 5 factori care-ţi distrug tenul şi determină apariţia ridurilor


Meniul tău constă mai mult în grăsimi saturate, alimente procesate şi prea puţine fructe și legume proaspete? Pielea ta va avea de suferit!
Contează şi predispoziţia genetică, factorii externi (poluarea, mediul toxic), însă factorul determinant pentru frumuseţea pielii este stilul de viaţă.

Dr. nutriționist Georgiana Mărgărit de la Clinica de Nutriție KiloStop face referire la cinci dintre lucrurile care au un impact semnificativ asupra pielii şi o predispun la îmbătrânirea prematură:


1. Dieta care favorizează ridurile

Aceasta este bogată în grăsimi saturate, alimente procesate, consum prea mic de fructe și legume (5-8 porții de legume și fructe este minim), prăjeli, fast-food etc. Adoptă un regim alimentar sănătos pentru că s-a demonstrat de nenumărate ori că alimentele pe care le consumi pot să-ţi întinerească tenul!


2.
Fumatul este un duşman de temut al pielii


Când fumezi, faci o oxigenare mai proastă a sângelui și a pielii, care duce la hrănirea mai proastă a celulelor, adică îmbătrânirea lor, ceea ce înseamnă riduri. Rezultatul fumatului nu este numai o faţă ridată, ci şi o piele ternă, lipsită de luminozitate. Pentru a reda pielii strălucirea, evită fumatul şi alege o dietă bogată în acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, vitamina C şi multe lichide pentru hidratarea ţesuturilor cutanate. Dieta antirid conţine multă vitamina E, vitamina A, seleniu şi lichide cât cuprinde.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod