Retete pentru frumusetea ta

Daca tot iti faci timp pentru a merge prin piata, trece pe lista de cumparaturi si cateva sute de grame de masline sau smochine. "Retetele" speciale care urmeaza mai jos sunt foarte sanatoase si le poti folosi cu incredere pentru frumusetea corpului tau.

Maslinele hranesc parul
Proprietatile benefice ale maslinului asupra sanatatii sunt cunoscute dintotdeauna. Frunzele sale au proprietati anti-oxidante si antimicrobiene care intaresc pielea si parul. Uleiul de masline, bogat in acizi grasi, prezinta o mare afinitate cu epiderma si cu fibra capilara.
Cateva picaturi de ulei de masline sunt suficiente pentru a-ti infrumuseta parul si pentru a ti-l hidrata. De asemenea, uleiul de masline este unul dintre remediile cele mai eficiente impotriva caderii acute a parului. Cel mai bine ar fi sa inveti sa-l folosesti preventiv sau sa-ti bucuri parul cu cate o masca de frumusete bazata pe ulei de masline.

Smochina catifeleaza tenul
Utilizata din timpuri imemoriale pentru virtutile sale medicinale, smochina reprezinta unul dintre cele mai hranitoare deserturi.
Ea constituie insa un adevarat regal pentru corpul tau daca o vei utiliza drept un produs cosmetic naturist. Miezul ei bogat in vitaminele A, B1, B2, PP si C este o adevarata alintare pentru epiderma ta, pe care o va hidrata mai bine decat orice crema.

Menta racoreste corpul
Nimic nu este mai racoritor decat un ceai de menta. Te revigoreaza cat ai zice peste. Menta sau mentolul sunt, de asemenea, componente de baza si in produsele de frumusete. Menta poate sa scada temperatura cutanata cu unul sau doua grade.


Lavanda linisteste spiritul
Lavanda, supranumita si "perla Alpilor" este simbolul lenjeriei curate. Parfumul ei are si un efect calmant asupra nervilor. Un masaj pe plexul solar (in capul abdomenului) te revigoreaza dupa o zi obositoare si alunga starile de disconfort provocate de stres.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod