Remedii naturale pentru bătături care chiar funcționează

Bătăturile pot fi dificil de prevenit, dar simți că treci printr-un chin atunci când încerci să le vindeci. Mai jos poți găsi câteva remedii naturale pentru bătături, care îți vor ușura suferința. Iată despre ce este vorba!

Ce tratamente naturale există pentru bătături?


1. Prevenție cu deodorant


Bătăturile se agravează din cauza umidității și frecării, însă picioarele uscate te pot ajuta să previi formarea acestora. Folosește deodorant pe părțile laterale ale picioarelor curate și uscate înainte de a purta o pereche nouă de pantofi. Deodorantul ar trebui să acționeze ca un remediu pentru a lubrifia orice zone problematice și pentru a reduce frecarea. Dar dacă ajungi la bătături, găsești în următoarele rânduri remedii simple.

2. Protecția bătăturilor


Bandajele reduc frecarea și protejează bătăturile de contactul iritant, dar modul în care le aplici poate afecta modul în care se vindecă bătăturile. Încearcă să faci un mini cort lipind capetele bandajului mai aproape, iar partea centrală a pansamentului să se ridice puțin peste bătătură.
Acest truc va ajuta bătăturile să respire, stimulând procesul de vindecare prin protecția de murdărie sau frecare, lucru care împiedică infecțiile. 

3. Tratament cu ceai verde


Ceaiul verde are un rol antiinflamator, care ajută vindecarea. În primul rând fierbe trei pliculețe de ceai verde în apă clocotită, apoi pune o linguriță de bicarbonat de sodiu, pentru a profita de proprietățile antiseptice. Lasă băutura să se răcească, după care poți înmuia bătătura în aceasta. Poți utiliza tifon înmuiat în ceai dacă zona bătăturii este greu de udat cu ceai. De asemenea, dacă bătătura nu a erupt, poți accelera procesul de vindecare prin înmuierea în apă caldă.

4. Tratament cu oțet de mere


Acest tratament poate provoca dureri suplimentare, dar este un remediu care merită încercat, deoarece oțetul de mere are proprietăți antibacteriene, care vor ajuta la prevenirea infecțiilor. Dacă acest remediu ți se pare prea dureros, poți încerca spălarea zonei cu peroxid de hidrogen și aplicarea unui unguent antibacterian.

5. Tratament cu vitamina E


Vitamina E are proprietăți excelente de reparare a pielii, deoarece ajută celulele pielii să se vindece rapid și previne cicatricile. Poți cumpăra ulei sau creme cu vitamina E.
Poți sparge o fiolă cu vitamina E și aplica lichidul direct pe piele. 

6. Tratament cu ulei de ricin


Uleiul de ricin este o remediu popular pentru tratamentul bătăturilor. Aplică uleiul de ricin înainte de culcare și lasă-l să acționeze peste noapte pentru a te ajuta să usuci bătăturile și să le vindeci. Poți amesteca uleiul de ricin cu oțetul de mere pentru a ajuta în continuare vindecarea. 

7. Tratament cu gel de aloe vera


Aloe vera are rol antiinflamator, așa că te va ajuta să reduci roșeața și umflăturile care cauzează durerea. Studiile au demonstrat, de asemenea, că gelul de aloe vera este la fel de eficace precum medicamentele tradiționale pentru vindecarea arsurilor de gradul doi și trei, ceea ce îl face un remediu excelent pentru tratarea bătăturilor la domiciliu.

În plus, mulți medici sunt de părere că o bătătură se va vindeca mai repede dacă este lăsată neacoperită într-un mediu curat.
Îndepărtează bandajele când ești acasă, pentru a te asigura că bătăturile au șansa să respire și să se usuce. Pentru a le proteja de infecție, aplică un strat subțire de unguent antibacterian. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod