Picioare superbe in orice moment

Dupa o zi obositoare, picioarele tale sunt cele care au cel mai mult de suferit. Daca vrei sa contezi cat mai mult timp pe sanatatea si sprijinul lor, trebuie sa le acorzi atentia de care au nevoie. Picioarele necesita un timp de ingrijire comparabil cu cel impus de ten sau restul corpului.

Trebuie sa stii ca, pentru a merge mult timp fara a simiti oboseala sau a rezista intreaga zi, trebuie sa iti ingrijesti picioarele. In ingrijirea pe care o acorzi picioarelor tale, include cremele de intretinere, incaltamintea confortabila, ciorapii de calitate, baile si masajul reconfortant.

Pentru a avea picioare permanent sanatoase si ingrijite:

Taie-ti unghiile si plieste-le cu regularitate, fie acasa sau la un salon de ingrijire. Cu acest gest simplu, vei asigura igiena picioarelor tale si un mers confortabil. Este bine sa le dai unghiilor o forma rotunda pentru a evita colturile incarnate.

Pentru circulatia sangelui, aplica seara dusuri scotiene pe gambe. Poti incerca sa faci un dus cu apa rece pe partea inferioara a picioarelor, dar ai grija sa fie scurt.

Evita incaltamintea cu tocuri foarte subtiri si inalte atunci cand stii ca vei avea o zi plina si vei fi nevoita sa mergi sau sa stai mult timp in picioare. Privilegiaza talpa plata, papucii, balerinii sau adidasii.

Scapa de picioarele unflate. Dupa dus, fa un masaj cu un gel special, impotriva oboselii. Alege produsele care au in compozitie ingredienti cu efect calmant, cum ar fi menta, levantica sau nalba. Ele te vor relaxa si iti vor conferi o senzatie de prospetime si lejeritate.

Si picioarele au nevoie de gomaj si de hidratare. Nu uita ca gelul de gomaj, lotiunea de corp, cremele hidratante si gelul crema de dus le sunt destinate si picioarelor.

Indeparteaza cu regularitate parul nedorit. Nu uita ca niste picioare indiferent cat de sanatoase si frumoase ar fi sunt total inestetice atunci cand uiti de epilare.

O atentie deosebita trebuie sa o acorzi calcaielor. Indeparteaza periodic celulele moarte cu ajutorul produselor speciale. Tine picioarele un timp in apa calduta, apoi foloseste piatra de calcaie si finalizeaza cu o crema hidratanta.

Evita transpiratia excesiva. Alege incaltaminte si ciorapi de calitate si foloseste un spray sau o pudra antiperspiranta destinata picioarelor. Poti pastra pantofii cu un saculet mic cu lavanda in ei care previne transpiratia excesiva.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • crina pe 15 Feb 2009, 21:56
    picioare sanatoase in timpul sarcinii

    sunt insarcinata si ma dor foarte mult piciorele ce trebuie sa fac'

    1
    0

  • denisa pe 6 Mai 2008, 18:09
    am probleme cu calcaiele

    desi folosesc si am folosit o groaza de creme tot le am tari si ma enerveaza...vreau un sfat ce pot face in afara de creme

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod