"Viata" produselor cosmetice

Cu siguranta te-ai intrebat cat timp te vei putea bucura de pudra ta de fata preferata. Trebuie sa stii ca, indiferent de data la care expira, produsul respectiv are un anumit ciclu de viata, specific categoriei careia ii apartine.

Cu ajutorul conservantilor, astazi, produsele cosmetice au o durata de viata mult mai lunga decat cele fabricate in urma cu cativa ani. Cu toate acestea, este bine sa faci din cand in cand curat in trusa ta de machiaj daca vrei sa eviti efectele rezultate in urma folosirii produselor expirate.

Toate produsele au mentionat un anumit termen de valabilitate. Se poate insa intampla sa nu il respecte mereu de aceea trebuie sa le verifici periodic. Poti sa iti dai seama daca mai sunt bune sau nu, dupa miros, aspect si culoare. Astfel, rujul capata un miros de ranced, fardurile de pleoape isi schimba culoarea, iar crema aspectul.

In general, anticearcanul, fardul de obraz si cel de pleoape pot fi folosite pana la maxim 24 de luni de la data la care au fost produse. Creionul dermatograf, rujul si tusul sunt bune aproximativ 9-12 luni, iar rimelul doar 3 luni. Fondul de ten pudra expira dupa 9 luni, iar cel fluid sau crema dupa 6 luni.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca termenul de valabilitate este cel indicat pe ambalaj doar daca respecti conditiile de utilizare si conservare mentionate. Daca folosesti produse expirate, te poti confrunta cu iritare si roseata a peielii, eczeme sau dermite.

Pentru a te bucura cat mai mult timp de produsele tale preferate:

Nu uita ca produsele cosmetice suporta cu greu umiditatea si caldura. Tine-le intr-un loc uscat si racoros, ferite de razele soarelui sau de caldura obtinuta artificial.

Evita sa le lasi in masina sau sa le porti in fiecare zi cu tine in geanta chiar daca nu iti sunt necesare.

Daca vrei sa isi pastreze culoarea, nu lasa niciodata trusa de machiaj langa radiator. Nu numai rujul va avea de suferit, dar si crema, pudra si fardul de obraz sau de pleoape.

Cand este foarte cald in casa, iti poti tine rujurile si cremele in frigider, pe un raft inferior astfel incat sa eviti temperatura foarte scazuta.

Indiferent cat de mult tii la prietenele tale, evita pe cat posibil sa le imprumuti fardurile. Este bine ca atunci cand mergi la cosmetica pentru un machiaj special sa iti aduci produsele de acasa.

Pensulele pentru aplicarea fardului trebuie dezinfectate periodic cu alcool mentolat, apoi clatite cu apa calda pentru a nu dauna ochilor.

Curata si dezinfecteaza regulat trusa ta de machiaj. Buretii aplicatori sunt o casa buna pentru microbi, purtandu-i de pe fata pe produse si invers. Ai grija sa ii speli dupa fiecare utilizare cu apa calda si sapun. In plus, nu uita sa ii inlocuiesti periodic.

O alta masura ce se impune este sa te speli pe maini inainte de a folosi produsele de machiaj.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 16 Aug 2008, 23:42
    ...

    ...la ce varsta e bine de utilizat pudra?Ce spuneti despre 13 ani???? Multumesc!

    0
    0

  • carmina02 pe 16 Apr 2008, 01:50
    afrodita.shop

    Vreti sa aratati bine fetelor? Aducem o gama foarte larga de produse profesionale (joico,l`oreal,wella,matrix, tigi bed head ,opi,creativ nail design si multe altele ) ,care se gasesc doar in saloane , din Statele Unite ale Americi la preturi foarte avantajoase ! Cheltuiti mai putin ! Contactati-ne la afrodita.shop@yahoo.com pentru mai multe informatii si oferte! Va stam la dispozitie si cu un site in limba engleza www.afrodita.shopmarking.com !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod