Picioare frumoase, toata vara!

Picioarele tale sunt in centrul atentiei vara, mai mult decat oricand. De aceea, trebuie sa arate intotdeauna impecabil. Calcaiele crapate, bataturile, basicile, picioarele umflate sau problemele unghiilor iti pot da batai de cap ...
Picioarele tale sunt in centrul atentiei vara, mai mult decat oricand. De aceea, trebuie sa arate intotdeauna impecabil.

Calcaiele crapate, bataturile, basicile, picioarele umflate sau problemele unghiilor iti pot da batai de cap pe timpul verii. Invata sa le tratezi simplu si eficient, astfel incat sa fii tot timpul mandra de picioarele tale. Iata cateva solutii pentru toate aceste probleme:

Calcaie fine


Din cauza incaltamintei decupate la spate, pielea calcaielor este predispusa craparii in timpul verii. Contactul permanent cu praful conduce la deshidratrea si craparea pielii. Cum poti preveni?

Exfolierea este primul si cel mai important pas. Secretul este sa iti exfoliezi calcaiele la fiecare baie sau dus, cu ajutorul unei pietre ponce. Astfel indepartezi straturile de celule moarte, care se acumuleaza la suprafata si impiedica hidratarea adecvata a calcaielor. Dupa exfoliere, aplica o crema speciala pentru calcaie sau o crema foarte grasa.

Si incaltamintea pe care o folosesti poate avea un rol important in aparitia crapaturilor.
Evita papucii/slapii sau sandalele cu talpa foarte subtire. Acestea nu iti protejeaza calcaiele de socul la care sunt supuse la fiecare pas.

Unghii sanatoase


Unghiile de la picioare au zilnic de suferit, pe toata durata verii. Incaltamintea decupta permite asezarea prafului, bacteriilor si diverselor tipuri de ciuperci pe unghiile tale.


Aici intervine o bariera importanta, dar pe care o indepartam cu inconstienta de fiecare data cand ne facem pedichiura. Este vorba, bineinteles, de cuticule, acele mici fasii de piele care incadreaza unghiile si pe care le indepartam la fiecare sedinta de pedichiura.

Rolul cuticulelor este acela de a "sigila" unghia, astfel incat ciupercile si bacteriile sa nu isi faca loc sub ele. Prin indepartarea lor, nu facem altceva decat sa dam unda verde infectiilor.


Prin urmare, renunta la metodele agresive de infrumusetare si trateaza-ti unghiile cu blandete si produse special concepute.

Protejeaza-ti picioarele!


La piscina, la mare sau in locurile in care dusurile se folosesc la comun, ciupercile si bacteriile se simt ca la ele acasa... Acestea sunt zone umede, calde, ideale pentru inmultirea microorganismelor.


De aceea, foloseste de fiecare data cand faci dus o pereche de slapi sau da papuci curati. Astfel picioarele tale nu intra in contact cu zone care ar putea fi contaminate, desi in aparenta sunt exemplar de curate.

Picioarele umflate, o problema serioasa


Picioarele tale se pot umfla pentru ca ai stat prea mult in pozitie verticala sau chiar pe scaun, dar ar putea indica si existenta unor probleme de sanatate. Daca picioarele tale se umfla frecvent, este cazul sa mergi la medic. Problemele circulatorii, problemele cardiace sau chiar cele renale pot avea ca simptom umflarea picioarelor.

Nu uita ca si sarea are acelasi efect. Mai ales pe timpul verii, consumul de sare ar trebui redus semnificativ. Sodiul retine apa in tesuturi, iar in zilele caniculare acest lucru poate pune grave probleme, pentru ca afecteaza capacitatea organismului de a-si reduce temperatura prin transpiratie.

Pe de alta parte, daca stai mult timp in picioare sau pe scaun, la birou, asaza-ti in fiecare seara picioarele pe o suprafata mai inalta decat restul copului.
De exemplu, stai intinsa pe spate si pune-ti o perna sub picioare.

De asemenea, incrucisarea picioarelor cand stai jos nu face deloc bine picioarelor tale. Impiedica circulatia adecvata, duce la umflarea picioarelor si chiar la aparitia varicelor.

Trucuri... inocente


Daca vrei ca picioarele tale sa para mai suple si mai lungi, in numai cateva minute, foloseste autobronzantul. Este cunoscut faptul ca pielea bronzata ofera senzatia de suplete si alungire.

Aplica putina crema sau pudra usor stralucitoare in mijlocul gambei, pentru a obtine acelasi efect. Pudra trebuie sa fie putin mai inchisa decat culoarea pielii tale.

Daca ai reusit sa obtii un bronz de invidiat, pune-l in valoare folosind pentru unghiile tale lac de unghii in nuante deschise. Contrastul puternic va evidentia culoarea aramie a picioarelor.

Iata care sunt trucurile Ralucai, una dintre fanele Eva.ro pe Facebook, pentru ingrijirea picioarelor:


"Ca sa am grija de picioarele mele, pentru ca merita o atentie deosebita in orice perioada, nu doar vara, eu incep 'ritualul' cu un gomaj, pentru a elimina celulele moarte.
Folosesc apoi o piatra ponce pentru a masa calcaiele, unde pielea este mai tare de obicei si nu cedeaza gomajului. In cazul in care am picioarele umflate, le fac un dus cu apa rece pentru a stimula circulatia sangelui. Dupa exfoliere, aplic o crema grasa si le imbrac in sosetute
."
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bebe_blond pe 5 Iul 2010, 11:22
    interesant articol

    chiar am gasit sfaturi utile in acest articol...felicitari

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod