Nu mai transpira! 5 secrete prin care poţi stopa sudoarea


2. Foloseşte absorbante axilare

În cazul în care nu te confrunţi cu o afecţiune propriu-zisă, ci pur şi simplu vrei să îţi ţii transpiraţia sub control, ai mai multe variante la dispoziţie. Una dintre ele se referă la absorbantele axilare. Acestea sunt produse folosite pentru a împiedica apariţia petelor inestetice pe haine, la nivelul axilei, însă absorb cu succes şi transpiraţia abundentă de peste zi.

3. Aplică antiperspirantul seara

Chiar dacă foloseşti un antiperspirant obişnuit, ar trebui să ştii că dimineaţa nu este cel mai bun moment al zilei pentru a-l aplica.
În schimb, pentru ca substanţele active să aibă timp să blocheze glandele sudoripare de la nivelul axilei, fă-ţi un obicei din a aplica antiperspirant seara, înainte de culcare. De altfel, în acest moment al zilei, transpiraţia este mult mai puţin abundentă decât dimineaţa, spre exemplu.

4. Adoptă o alimentaţie adecvată

Probabil ai remarcat deja că alimentele fierbinţi şi cele picante îţi cresc temperatura corpului şi te determină să transpiri, de aceea, în zilele în care vrei să eviţi cu orice preţ problema transpiraţiei excesive, elimină din meniu orice preparate de acest tip.

De asemenea, întrucât transpiraţia urât mirositoare este influenţată copios şi de alimentaţia nesănătoasă, adoptă o dietă echilibrată din care să nu facă parte alimentele fast food, băuturile carbogazoase etc.

5.
Renunţă la vicii


Nu în ultimul rând, şi obiceiuri precum fumatul şi consumul de cafea ori alcool au o influenţă semnificativă asupra nivelului transpiraţiei. Renunţă la ele sau consumă-le doar ocazional pentru a scăpa de problema sudorii excesive.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod