Bijuterii din alamă, coronițe de flori, zacuscă și hamace la primul bâlci urban din București

Balkanik Festival ține cât o nuntă din povești și ca să poți să dănțuiești 3 zile și 3 nopți ai nevoie de mâncare zdravănă, care să-ți dea putere. Așadar, la bâlci punem pentru tine mese întinse și mâncare aleasă. Din bucătăria românească, am trecut în meniu fasole cu ciolan, mămăligă, sarmale și varză calită, din cea turcească, pește ca la Istanbul, kebap și gozmele, iar din cea ungurească, papricaș, gulaș și berbecuț la proțap.
Ca să respecți indicațiile doctorului, trebuie să iei și două gustări pe zi, așa că te îndemnăm să poftești la gemuri, murături, brânzeturi, produse bio, baclavale, rahat turcesc, cataif, alune, castane coapte, vată de zahăr, porumb fiert, turtă dulce și multe alte bunătăți de servit aici sau de luat acasă.  

Ca să-ți tihnească mâncarea, șezi alene în zona de lounge Tea&Coffee, unde poți să bei un ceai sau o cafea la nisip, în timp ce stai la taifas cu campionii barista (barmanul specialist în prepararea cafelei) ai României: Larenţiu Ştefan - dublu campion naţional Barista, Ecaterina Szasz- campion naţional Cafea la ibric, Paul C.
Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit şi Alexandru Niculae – campion naţional la Brewes Cup.

Când ți-ai venit în fire, dovedește-ți îndemânarea și fă vase din lut, pictează pe apă sau împletește coronițe de flori. Ne-am gândit să nu te plictisești deloc, așa că îți punem la dispoziție cărți vii, dar și cărți cu pagini, iarbă verde pe care să pășești desculț și hamace în care să tragi un pui de somn. Se spune că o să ai noroc dacă pleci cu un suvenir de la bâlciul Balkanik Festival așa că alege ceva deosebit, fie că-i un tricou sau accesorii din materiale reciclate, dulciuri, ii, bijuterii din alamă și multe altele.

Știm sigur că te vor încânta surprizele noastre, astfel încât vei posta zeci de poze pe Facebook, dar neaparat cu hashtag-ul #balciurban.
Am tras căruța cu paie să-ți fie la îndemână, am încărcat-o cu baloți și-ți punem la dispoziție mustăți de țigan şi bărbi, încât să-ți reușească toate selfie-urile.

Pentru copii n-am mai găsit tiribombe din rumeguș, dar vom încinge câteva jocuri de-or să plece cu obrajii roșii și cu zâmbetul larg de încântare după ce vor vedea spectacolele cu foc, circul și jongleriile. Doar e bâlci, nu așa. La zona dedicată celor mici, La hârjoneală by Creative Arts, copiii pot experimenta roata olarului, sticlăria, crearea de podoabe ţigăneşti şi pot participa la alte zeci de ateliere în specificul evenimentului.
Cei foarte mici să-şi aducă lopăţelele şi găletuşele pentru ţarcul cu nisip!

Ai mâncat și te-ai odihnit, deci acum ești gata de dănțuit. Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Čači Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky &The Rain Dogs, plus mulţi alţi artişti invitaţi vor avea grijă ca tu să te simți foarte bine.

Așadar, vă invităm la un bâlci cu atmosferă de demult, dar cu accente de inspirație urbană , în cadrul Balkanik Festival 2014. Ne vedem la primul bâlci urban din istoria Bucureștiului, între 12 și 14 septembrie, orele 12:00-23:00, în Grădina Uranus (Str.
Uranus nr. 144) din București!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod