Ingrijirea tenului sensibil

Chiar daca oricarei femei ii place sa se aranjeze si sa se ingrijeasca, anumite tipuri de piele merita mai multa atentie decat altele. Este vorba despre persoanele care au pielea sensibila si a carei ingrijire implica anumite precautii. Problemele apar atunci cand ne confrumtam fie cu un ten prea uscat, fie prea fin. Aceste tipuri de ten reactioneaza diferit in contact cu anumiti factori. Din nefericire, factorii care dauneaza pielii sunt multipli: frigul, soarele, vantul si chiar poluarea. Devine deci un imperativ sa iti protejezi pielea de acesti daunatori.

Prima masura pe care o poti lua este sa aplici zilnic o crema hidratanta ca baza a machiajului.
Crema este prezenta si in cazul in care nu te machiezi. In definitiv o piele sensibila are nevoie de un minim de hidratare pentru a se mentine. Este evident faptul ca pielea ta va avea de castigat daca vei completa aceasta crema si cu alte produse cosmetice destinate pielii sensibile. De exemplu, atunci cand iti cumperi fond de ten, alege unul care are aceasta mentiune.

Astfel trebuie sa procedezi cu orice produs cosmetic pe care il achizitionezi. Alege produsele special create pentru acest tip de ten. Daca doresti sa ai o culoare aramie, poti fi linistita deoarece exista si autobronzante pentru pielea sensibila. Nu esti singura care se confrunta cu aceasta problema si vei fi surprinsa sa constati ca exista o cantitate incredibila de produse de ingrijire special adaptate acestui tip de piele.
Asa cum o indica eticheta acestor produse, vei desoperi ca exista chiar grade diferite de sensibilitate.

Pentru a deprinde cateva tehnici de ingrijire a pielii sensibile, nu ezita sa ceri sfatul unui cosmetician, specializat in problemele tenului sau a unui dermatolog. De asemenea, este important sa aplici pe fata, in fiecare seara inainte de culcare, o crema de noapte. Desi de obicei procedeaza astfel femeile care doresc sa previna aparitia ridurilor, crema de noapte completeaza hidratarea oferita de cea aplicata dimineata. Chiar daca ai pielea sensibila, este permis sa iti aplici masti de fata sau produse pentru gomaj special create pentru acest tip de ten.


Incepe prin a-ti goli sertarele de produse cosmetice si pastreaza doar doua creme. Pielea sensibila este alergica asa ca trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti alegi produsele de ingrijire. Opteaza pentru cele fara parfum pentru a limita riscul de a face alergie. Foloseste o lotinue de curatare delicata si pe baza de apa termala. Nu uita sa iti usuci fata, tamponand-o cu un prosop delicat sau un servetel.

Nu exagera cu produsele pentru gomaj si cu mastile de fata care ti-ar putea irita pielea. Elimina sapunul si buretele care ar putea-o agresa facand-o foarte uscata. Fii atenta la anumite produse de demachiat care ti-ar putea provoca alergii.
Atunci cand ai gasit tratamentul care iti convine, ramane-i fidela dearece schimbarile frecvente sensibilizeaza pielea. Evita sa o expui schimbarilor bruste de temperatura, nu consuma alcool, prea multa cafea si condimente. Tine cont de faptul ca factorilor climatici li se alatura stresul si o alimentatie necorespunzatoa ca impediment in a avea o piele frumoasa si sanatoasa. Asa ca trebuie sa iei in calcul si aceste aspecte daca vrei sa ai un chip stralucitor.


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena_123 pe 12 Dec 2009, 15:23
    Cosmetice naturale

    Cosmeticele naturale, fara paraben, ftalati sau alte substante daunatoare, sunt solutia ideala pentru ingrijirea tenului, mai ales ca sanatatea noastra este mai importanta. www.cosmetice-rooibos.ro

    0
    0

  • Sad pe 25 Apr 2008, 21:44
    Cam,asa,atentie!

    Fiindca mi se parea ca tenul meu nu arata cum trebuie,m-am incapatanat sa folosesc o pudra ,desi nu era pentru tenul sensibil.Si,am patit-o:mi s-au dilatat porii si am facut puncte negre.De atunci m-am lecuit si caut produse care sunt potrivite pentru tenul meu.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod