Stii sa te porti cu parul tau?

Atunci cand este o ocazie speciala alegi sa mergi la coafor. Chiar daca iti doresti sa ai un par splendid in orice moment, nu este recomandat sa folosesti frecvent produsele cosmetice pentru fixare (spuma, gel, fixativ). Pentru a-ti ingriji cat mai bine parul, trebuie, mai intai de toate, sa stii de ce are nevoie.

Daca vrei sa ai un par superb zi de zi, nu este nevoie sa petreci ore in sir la coafor si sa cheltuiesti o avere, este suficient sa respecti cateva reguli simple de ingrijire. Atunci cand iti alegi samponul si masca de par, este necesar sa iti cunosti tipul de par. Ca sa ai un par asa cum ai visat, tine cont de cateva aspecte:

Atunci cand aplici samponul, maseaza parul si mai ales pielea capului cu miscari circulare, de la ceafa spre frunte, pentru a favoriza circulatia sangelui. Nu trebuie sa folosesti mult produs si nici nu este necesar sa faci pauze.

Daca ai parul uscat si deteriorat, trebuie sa folosesti balsamul la fiecare spalare. Pentru parul fin si subtire la fir este recomandat sa incerci un spray special pentru volum. In cazul in care parul tau are tendinte de ingrasare, aplica balsamul doar pe varfuri. Indiferent de tipul de par, nu lasa sa treaca mai mult de zece minute de la aplicarea balsamului pana la clatire.

Pentru mai mult volum, usuca-ti parul tinand capul in jos si apoi intinde fiecare suvita, de la radacina pana la varfuri, cu ajutorul unei perii rotunde. Aceasta metoda sporeste volumul natural al parului.

Firul de par se desface acolo unde cheratina actioneaza mai putin, adica la varfuri. Pentru a evita aceasta situatie foarte neplacuta, ai la indemana o singura solutie: trebuie sa il tunzi. 2-3 centimetri sunt suficienti pentru a imbunatati aspectul parului tau. Apoi, hraneste varfurile cu masti speciale, evita gelul de par si fii atenta sa-l usuci si sa-l periezi cat mai delicat cu putinta.

Afectat de vopsea, decolorare, periaj si cadere, parul are nevoie o data pe saptamana de o ingrijire profunda care are scopul de a restructura fibrele capilare. Pentru ca activii produsului sa actioneze eficient, infasoara-ti parul intr-un prosop cald si tine-l strans 20 de minute.

Daca parul tau este lipsit de stralucire, una dintre cauzele aspectului sau ar putea fi nutritia. Pentru a evita aceasta situatie, trebuie sa ai un meniu care sa contina proteine (carne), fier (cereale, carne de iepure, faina de soia, germeni de grau si linte), zinc (fructe de mare, alune) si vitamine din grupa B (drojdie, germeni de grau, carne de porc, carne slaba fripta).



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod