Epilare cu ceară

Greşeli pe care le faci când te epilezi singură. Evită-le!

Femeie cu bol cu cear? pentru epilare

 

Aplici loţiuni sau creme înainte de epilare

Pentru ca ceara sau epilatorul să prindă cât mai bine chiar şi cele mai mici fire de păr, pielea ta trebuie să fie perfect curată. Nu aplica pe corp creme sau loţiuni, dar nici uleiuri, pentru că substanţele grase fac ca firele de păr să fie alunecoase. De asemenea, ceara nu va adera pe firele de păr dacă pielea este chiar şi foarte puţin uleioasă.

Aplici produse cosmetice imediat după epilare

Nici imediat după epilare nu este recomandat să foloseşti produse cosmetice. Pielea este iritată, iar porii deschişi din care au fost extrase firele de păr se pot infecta.

Din această cauză, orice substanţă sintetică aplicată pe piele ar putea să o irite şi mai mult. Nu folosi creme de corp, loţiuni, deodorante, parfumuri. Evită de asemenea aplicarea loţiunilor autobronzante imediat după epilare. Rezultatul va fi un bronz neuniform, inestetic.

Nu alegi metoda de epilare potrivită

Metoda pe care o foloseşti pentru a te epila este posibil să nu fie potrivită pentru tine. Dacă ai pielea sensibilă, evită epilarea cu ceară, dar şi pe cea cu zahăr, care pot fi prea dure pentru tine.

Optează în schimb pentru folosirea epilatorului electric, care îndepărtează firele din rădăcină fără a leza pielea. În cazul în care firele tale de păr sunt groase şi cresc frecvent sub piele, evită aparatul de ras, care le poate face să craescă chiar mai groase. De asemenea, acesta poate tăia "brobonelele" mici de piele provocate de creşterea firelor în interior, cauzând microleziuni ce se transformă apoi în cicatrici permanente.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod