Frumuseţea ta: 8 soluţii ca să-ţi refaci rapid pielea după arsurile solare

Arsurile solare sunt partea mai puţin plăcută a sesiunilor de bronzat la piscină sau la plajă, cu care te-ai confruntat şi tu cel puţin o dată. Oricât de rezistentă ar fi pielea ta în faţa radiaţiilor UV, există şanse destul de mari să sufere arsuri superficiale, care să-ţi tulbure liniştea şi bunăstarea fizică, tocmai când pofta de distracţie te copleşeşte.
Dacă te-ai expus neprotejată la soare sau ai stat prea mult în calea razelor fierbinţi, acţionează rapid, înainte ca pielea să sufere mai mult decât este cazul. Vestea bună este că poţi diminua din severitatea arsurilor solare, prin câteva soluţii rapide care atenuează iritaţia şi ameliorează senzaţiile de usturime sau mâncărime.

Remediile mai jos te ajută te simţi mai confortabil, până când Mama Natură reuşeşte să vindece arsura.

1. Baie cu bicarbonat de sodiu sau fulgi de ovăz

Umple cada cu apa călduţă spre rece şi adaugă câteva linguri de bicarbonat de sodiu. Bucură-te de baia vindecătoare circa 15-20 de minute şi vei vedea ca temperatura ridicată a pielii şi usturimea vor dispărea ca prin minune.
Nu te şterge cu prosopul ca în mod normal, ai putea agrava iritaţia. Tamponează-ţi pielea cu delicateţe sau aşteaptă să te usuci la aer.

Fulgii de ovăz, adăugaţi în apa în care faci baie, au acelaşi efect liniştitor pentru pielea afectată de arsurile solare. Poţi folosi şi praf de ovăz, pe care îl găseşti în plafare.

2. Aplică sucul plantei aloe vera pe arsuri

Sucul din frunzele miraculoasei plante aloe vera combate cu succes usturimea şi roşeaţa provocate de arsurile solare. Motivul este simplu: substanţele active ale plantei produc o constricţie la nivelul vaselor de sânge. Rupe o frunză de aloe vera şi lasă lichidul să se scurgă direct pe zonele afectate (nu clăti locul!).

3.
Foloseşte comprese reci


Înmoaie o cârpă sau un prosop moale în apă rece si aplică această compresă pe arsuri în repetate rânduri, pentru a reduce temperatura ridicată de la nivelul pielii. Nu folosi gheaţă sau alte soluţii congelate, altfel rişti să agravezi leziunea. Inflamaţia se va reduce semnificativ.

4. Hidratează-te

Razele puternice nu doar că ţi-au ars pielea, ci au si deshidratat-o. Ajut-o să se vindece mai repede, mărind cantitatea de apă pe care o bei, până când îţi revii în totalitate. Vei şti că eşti bine hidratată, când urina ta devine limpede.

5. Aplică des loţiune emolientă

Aplică de mai multe ori pe zi o loţiune de corp emolientă, neparfumată şi specială pentru pielea sensibilă şi iritată.
Pentru o uşurare intensă, pune recipientul la frigider, crema te va răcori mai bine şi va ameliora disconfortul provocat de arsurile solare.

6. Unge-te cu pastă de cartofi cruzi

Un remediu extrem de eficient, cunoscut din timpuri străvechi, este să te ungi cu o pastă din cartofi cruzi, direct pe zonele inflamate şi dureroase. Curăţă doi cartofi medii, pisează-i în blender sau în robotul de bucătărie şi aplică mixtura. Las-o să se usuce pe suprafaţa pielii, apoi fă un duş rece-călduţ. Dacă disconfortul persistă, repetă operaţiunea!

7. Presară amidon de porumb

Acoperă regiunile arse cu amidon de porumb, pe care îl găseşti în magazinele naturiste.
Nu aplica vaselină sau alte uleiuri, deoarece acoperă porii şi îngreunează vindecarea!

8. Unge-te cu iaurt

O soluţie arhi-cunoscută de atenuare a durerilor asociate cu arsurile solare este banalul iaurt, rece de la frigider, care reduce inflamaţiile, scade temperatura locală şi te scapă de usturime. Unge-te cu iaurt, aşteaptă câteva minute şi fa un duş rece!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod