Frumuseţe: 5 trucuri de care ai nevoie ca să treci cu bine de vara toridă

În această perioadă nu ne putem gândi la altceva decât la zilele călduroase de vară care ne aşteaptă, la vacanţa mult visată, la acele momente perfecte când vom lenevi pe un şezlog la plajă. Însă, pentru a arăta perfect, aşa cum toate femeile îşi doresc, trebuie să apelăm la mici trucuri de frumuseţe care să ne ajute să trecem cu bine, şi cu o piele perfectă, de anotimpul cald.

În această perioadă nu ne putem gândi la altceva decât la zilele călduroase de vară care ne aşteaptă, la vacanţa mult visată, la acele momente perfecte când vom lenevi pe un şezlog la plajă.

Însă, pentru a arăta perfect, aşa cum toate femeile îşi doresc, trebuie să apelăm la mici trucuri de frumuseţe care să ne ajute să trecem cu bine, şi cu o piele perfectă, de anotimpul cald.

Înlocuieşte fondul de ten

Pe timpul verii, când căldura topeşte tot, inclusiv produsele de make-up pe care le foloseşti, este bine să înlocuieşti fondul de ten cu ceva mult mai lejer. Aşa că, dacă nu ai un ten cu probleme şi nu ai nevoie de puterea de acoperire a fondului de ten, îl poţi înlocui cu o cremă BB. Este mult mai uşoară, are factor de protecţie, hidratează şi vindecă. Cu alte cuvinte, este perfectă pentru tenul tău. Şi nu uita că vara ai nevoie de o nuanţă mai închisă pentru că pielea este bronzată.

Protecţie solară

Vara, cremele de protecţie sunt obligatorii. Iar dacă pe faţă foloseşti o cremă BB sau una hidratantă cu factor de protecţie, de multe ori uiţi de zona decolteului şi de mâini. Aşa că, nu ocoli aceste zone şi foloseşte factor de protecţie dacă vrei să nu-ţi apară pete, pistrui sau riduri.

Exfoliază


Dacă vrei ca pielea ta bronzată să arate perfect ai nevoie de exfoliere. Aşa că, în timpul verii nu trebuie să uiţi de gomaj. Şi nu numai pe faţă, ci pe tot corpul. Foloseşte mălai, zaţ de cafea, zahăr brun şi miere de albine dacă vrei un exfoliant eficient şi natural. O piele fără celule moarte este mai strălucitoare, absoarbe mai uşor cremele hidratante şi se bronzează mult mai frumos.

Tratamente minune

În acest sezon, pieţele sunt pline cu fructe şi legume proaspete. Aşa că, este momentul perfect să profiţi de toate vitaminele şi nutrienţii pe care natura ţi le oferă. Iar aici nu mă refer doar la faptul că ar trebui să mănânci mai multe fructe şi legume, ci şi că le poţi folosi în tratamentele tale de înfrumuseţare.

Pentru tenul gras, prepară-ţi o mască din două linguri de zmeură făcută pastă, trei-patru linguri de fragi şi o lingură de iaurt. Amestecă bine, până se omogenizează, apoi aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute. Acestă mască, folosită de două ori pe săptămână, redă elasticitatea pielii şi reduce aspectul gras al tenului.

Caisele au un conţinut bogat de vitamina A, B şi C şi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Alege patru-cinci caise bine coapte, decojeşte-le, scoate-le sâmburii şi pasează pulpa. Adaugă o lingură cu smântână proaspătă şi întinde crema obţinută pe faţă şi pe gât. După 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă călduţă. Caisa este, de asemenea, indicată şi în îngrijirea tenului cu tendinţă acneică. Zdrobeşte un fruct, iar pasta rezultată o întinzi pe faţă pentru 15 minute.

Hidratare specială

Din cauza căldurii, pielea noastră are de suferit. De aceea, în această perioadă hidratarea este foarte importantă. Şi fie că vorbim de hidratarea din interior care se face cu ajutorul apei, a ceaiurilor naturale, a fructelor şi legumelor sau de cea din exterior cu ajutorul cremelor hidratante, corpul nostru are nevoie de ajutor din cât mai multe părţi.

Foloseşte loţiuni de corp nu foarte grase, care se absorb rapid şi nu lasă urme grase pe piele. De asemenea, pe perioada anotimpului cald nu sunt indicate duşurile fierbinţi şi nici băile foarte lungi care deshidratează pielea. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod