Cum să faci trecerea la 30 de ani şi să pari tot de 20



Demachiază-te seară de seară

Îndepărtarea machiajului de peste zi este vitală dacă vrei să eviţi îmbătrânirea prematură. Pielea ta are nevoie să respire şi să se refacă în timpul nopţii, astfel că demachierea ar trebui să fie un pas de bază în ritualul tău înainte de culcare.

Chiar dacă nu ai folosit niciun strop de machiaj, tot este important să îţi cureţi pielea de impurităţile pe care le-a acumulat peste zi, de la secreţiile proprii până la praful şi alte particule din mediul extern.

La final, după ce tonerul şi un eventual exfoliant blând şi-au făcut datoria, nu uita să aplici o cremă hidratantă de noapte, destinată tipului tău de piele.

Adoptă o alimentaţie sănătoasă

Dacă de la 20 la 30 de ani ţi-ai permis să faci excese de tot felul, de la cele alimentare la alcool şi fumat, schimbarea prefixului ar trebui să te îndemne la reflecţie şi la adoptarea unor obiceiuri ceva mai sănătoase care să nu accelereze procesul natural de îmbătrânire.

Redu sau chiar elimină alimentele nesănătoase din dieta ta - produsele fast food, băuturile carbogazoase etc.
- şi înlocuieşte-le cu legume, fructe, carne slabă, peşte, cereale integrale şi fructe oleaginoase, graţie nutrienţilor pe care îi conţin şi care încetinesc îmbătrânirea.

Spre exemplu, vitaminele A, C şi D favorizează dezvoltarea celulelor pielii, în timp ce acizii graşi omega-3 (din peşte şi oleaginoase) reduc inflamaţiile şi îţi ajută pielea să plesnească de tinereţe şi sănătate chiar şi după 30 de ani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod