Cum ne ingrijim tenul vara

Este vital pentru frumusetea noastra sa ne tratam tenul diferentiat pe timpul verii, iar hidratarea interioara si exterioara sta la baza oricarui ten sanatos si stralucitor.

Laura Popescu, cosmeticiana la World Class, ne dezvaluie secretele ingrijirii tenului pe timp de vara:

Ritualul zilnic de frumusete din timpul verii ar trebui sa inceapa cu consumarea unui pahar de apa si stropirea fetei cu un pulverizator cu apa minerala (fara acid). Apoi urmeaza clasica demachiere, apoi tonifiere.

Este recomandat in urma tonifierii sa se pulverizeze din nou putina apa, dar sa se estompeze cu un servetel. Dupa aceste doua etape, tenul este pregatit pentru primirea cremei de dimineata care trebuie sa fie hidratanta, cu acizi de fructe (optional), factori de protectie UV (obligatoriu) si sa fie usor absorbita de piele.

O alternativa a tonicului este un suc de castraveti preparat in casa. Se spala un castravete si se da prin razatoare. Sucul se pastreaza la frigider si poate fi intrebuintat aproximativ 2 zile. Castravetii au proprietati revigorante asupra tenului. Este de preferat sa inlocuiti tonicul cu sucul de castraveti in cazul in care nu va machiati in ziua respectiva.

Machiajul in timpul verii se recomanda a fi lejer. Este "o crima" impotriva tenului sa folositi fond de ten formula 3 in 1 care astupa complet porii.

Dupa o zi obositoare, dupa ce pe piele s-a depus praf, transpiratie iar machiajul s-a topit, trebuie sa urmati cu sfintenie acelasi ritual de demachiere, tonifiere si pulverizare. Insa de data aceasta crema nu trebuie sa contina factori de protectie UV. Cand nu ne sunt necesari ei imbacsesc tenul inutil si in timpul somnului, celulele tenului nostru se regenereaza...


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod