Cum îţi îngrijeşti tenul pe vreme rece? 5 secrete


3. Aplică măşti de faţă hidratante

Iarna este mai important ca oricând să foloseşti din belşug măşti de faţă puternic hidratante. Poţi investi în produse specifice din comerţ sau îţi poţi pregăti chiar tu măşti hrănitoare la tine acasă!

Avocado, un fruct bogat în uleiuri sănătoase, este un ingredient excelent pentru o mască de faţă - amestecă pulpa unui fruct cu câţiva stropi de ulei de măsline extravirgin, după care aplică crema obţinută pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute.

La final, clăteşte cu apă călduţă.

4. Bea multa apă

Nu doar vara este esenţial să te menţii cât mai bine hidratată, ci şi iarna! Consumând cel puţin 2 litri de apă pe zi, vei preveni efectele nocive ale frigului, vântului şi căldurii din casă asupra frumuseţii tenului tău.

Totodată, evită cât de mult poţi consumul de alcool şi băuturi carbogazoase şi limitează-l pe cel de cafea (o băutură care, consumată în exces, devine diuretică şi duce la deshidratare).

5.
Măreşte aportul de acizi graşi omega-3


Acizii graşi omega-3 sunt cei mai buni prieteni ai tăi în sezonul rece, întrucât favorizează hidratarea corespunzătoare şi te ajută, astfel, să ţii la distanţă neplăcerile la nivelul tenului şi al întregului organism. Consumă, aşadar, mai mult peşte gras, dar şi fructe oleaginoase (nuci, alune, fistic, migdale etc.), iar dacă acestea nu îţi sunt pe plac, investeşte în suplimente alimentare pe bază de ulei de peşte.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod