Poveste adevărată: "Sunt victima propriei frumuseți. Oamenii mă văd ca pe un obiect"

Am avut norocul (după unii) de a mă naște frumoasă. O frumusețe din aia după care întorci capul pe stradă, care atrage priviri, zâmbete, interes, dorință și de foarte multe ori gesturi extreme.
În adolescență eram mândră de fizicul meu și nu credeam că voi ajunge vreodată să-l urăsc. Dar iată că la 27 de ani sunt o epavă umană – din punct de vedere moral – și nu știu cum să ies din acest cerc vicios al frumuseții, pe care foarte multe femei și l-ar dori, inconștient.

În ciuda frumuseții am știut dintotdeauna ce vreau să fiu și că nu vreau să mă bazez pe cum arăt, ci pe ce am în cap. Așa că am învățat, am făcut o facultate, m-am străduit să urmez calea dreaptă și să nu profit de pe urma slăbiciunii pe care mulți profesori și colegi o aveau pentru mine.
Am reușit să termin o facultate bună, cu medii mari, am făcut un master și m-am măritat în același timp cu primul bărbat care s-a purtat cu mine decent. 

Adică nu a devenit obsedat de frumusețea mea, cum s-a întâmplat adesea în anii în care eram curtată de diverși. Am crezut multă vreme că mă iubește pentru cine sunt, nu pentru cum arăt, așa că primii doi ani de căsnicie au fost poate cei mai frumoși, pentru că erau inocenți.

În timpul ăsta viața mea a fost la fel, deși credeam că faptul că sunt căsătorită mă va ajuta să scap de avansurile nedorite și de hărțuieli.
Am continuat să fiu invitată în diverse locuri, să mi se facă propuneri nesimțite de-a dreptul și să fiu considerată „gata de acțiune” chiar și când eram de mână cu soțul meu. Mai presus decât orice am continuat să fiu singură, fără pieteni și mai ales prietene, pentru că femeile mă urăsc în general, considerând că oricând le pot face avansuri, cu succes, iubiților lor.

Uneori mi se părea jignitor și față de soțul meu să fiu abordată așa alături de el, deși era suficient de jignitor față de mine că trebuia să accept acest gen de atenție nedorită de la diverși oameni: de la amici, cunoscuți și până la colegi, trecători sau chiar chelneri.
Și nu, nu eram îmbrăcată provocator, trebuie să menționez acest lucru. Curios lucru, însă, el era mândru să se afișeze cu mine și mândru, de asemenea, de atenția pe care toată lumea mi-o acorda.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Miuta pe 12 Dec 2014, 14:27
    mai sa fie....!

    Auzi draguta, am impresia ca pana sa te ingrasi te-ai cam "rasfatat" in baza frumusetii tale vis-a-vis de barbati (nicidecum ca nu ti-a placut) si cand ai dat de greu, nu ti-a placut deloc si te-ai refugiat la frigider fara sa crezi o clipa ca o sa ti se intample asa ceva tocmai tie, asa ca trezestete.........

    0
    1

  • ana pe 3 Dec 2014, 23:39
    offff

    Trist dar adevarat!Nu esti nici prima si nici ultima!Pentru ca ai fost frumoasa toata viata nu ai stiut si nu stii sa apreciezi ce ai!Cu totii stim cat de mult conteaza.Sunt oameni care isi fac operatii etetice si nu numai pentru asta,care sunt dureroase...O intreaga industi s-a construit pe indemnul:fi frumoasa!Da.Barbatii sunt cam magarusi,femeile urate sunt cele mai jalnice iar tu ar trebui sa slabesti ...in cele din urma poti fi urata la batranete...in mod natural...daca vrei sa schimbi ceva schimba-ti atitudinea,lumea este asa de mii de ani!Crezi ca o sa se schimbe pentru tine?Cu firea pe care o ai nu conteaza aspectul fizic pt ca daca erai urata ai fi stat intr-un colt timorata pt ca esti urata si iar ai fi fost nefericita si cu o poveste trista in palmares.Singura probleme aici este faptul ca nu vrei sa vezi partea plina a paharului:femeile fumoase pot avea orice barbat doresc:tu ce fel de barbat iti doresti?Si inca ceva :tuturor ne plac persoanele frumoase!Lumea e superficiala si nu o sa se opreasc in loc pentr ca te-ai impiedicat tu de primul obstacol iesit in cale.Dar...nu e nici o problema poti sta in continuare trista si timorata si infranta!Viata nici nu a inceput bine si tu ai decis ca vrei sa renunti pt ca nu corespunde basmelor si povestilor din copilarie!!Offf!Daca prin munca s-ar ajunge sus atunci Kim Kardashian si multe altele ar trebui sa cerseasca la colt de strada!Draga mea,viata trebuie luata asa cum este ea si trebuie sa fii constienta ca povestile gen telenovela sunt doar povesti!Si nu iti zic sa te schimbi peste noapte si sa vanezi barbati cu bani etc dar o acceptare a realitati nu ar strica si...termina cu prostia cu autodistrugerea!!Multa bafta!Si...nu uita viata e prea frumoasa ca sa renunti la ea asa usor!!

    1
    0

  • sissi pe 18 Nov 2014, 18:58
    cum sa nu

    ma intreb cat de frumoasa poate sa fie,o fi reincarnarea afroditei sau ce.am vazut multe fete dragute,frumoase dar nici una atat de incat sa nu te poti abtine sa observi ca este proasta sau oricare alt defect.era bine daca trimitea si o poza nu sa se victimizeze atat.poate e doar in capul ei.cunosc multe urate care au impresii marete despre persoana lor.si daca era cu adevarat desteapta putea profita de aceasta frumusete sa ajunga departe.

    2
    1

  • Mina pe 17 Nov 2014, 00:24
    slabeste

    Parerea mea e ca ar trebui sa slabesti un pic, poate 30 de kg. Inteleg ca nu vrei sa mai fii asa atragatoare ca inainte, dar ai un copil de crescut care ar trebui sa fie mai presus de orice. Iar tu ar trebui sa lasi deoparte smiorcaiala asta. Esti frumoasa, ok. Cu asta basta. Dar sa nu exageram nici cu depresiile astea.

    7
    0

  • Anda pe 16 Nov 2014, 17:11
    aberatie

    Ce iventie cretina.Nu exista femeie care sa urasca sa fie admirata si sa mai si fie fericita ca a lasat-o sotul, pentru ca, nu e asa, o iubea doar pentru cum arata. Ridicol

    5
    10

  • Bubble pe 16 Nov 2014, 10:32
    de ce nu...

    Povestea ar putea fi adevarata, cunosc un caz asemenator, cand o fata extrem de frumoasa, s-a ingrasat anume pentru a nu fi hartuita de ''admiratori''. E introvertita si uraste atentia. Chiar as spune ca are sociofobie, ii e frica de unii oameni, dar mai ales de barbati. Nu toti cei care se uita la noi sunt pe placul nostru, evident. Grasimea pentru ea a fost ca o carapace in care s-a inchis.

    9
    4

  • mimi pe 15 Nov 2014, 23:49
    hahah

    da, sigur, o alta poveste ,, adevarata,, : ))))))))))) victima propriei frumuseti. bullshit.

    10
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod