Ce să nu faci înainte de epilarea cu laser

Înainte de a lua o decizie permanentă pentru corpul tău, asigură-te că știi toate detaliile acțiunilor tale. Acest lucru include și epilarea cu laserul. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le eviți. Iată ce spun specialiștii!
Ce lucruri ar trebui să eviți înainte de epilarea cu laser?

1. Bronzatul

Este recomandat să eviți expunerea la soare cu cel puțin 7-10 zile înainte de epilarea cu laser. Așteaptă cel puțin șase luni, dacă ești predispusă la hiperpigmentare. În general, este bine să nu fii bronzată, deoarece culoarea pielii este mai aproape de culoarea firelor de păr, iar setările laserului nu sunt la fel de agresive și s-ar putea să ai nevoie de mai multe ședințe pentru a elimina toate firele de păr.

2.
Antibioticele


Antibioticele pot crește fotosensibilitatea. Aceasta reprezintă inflamația pielii indusă de o combinație de lumină și anumite medicamente sau substanțe. Pielea devine mai predispusă la elemente precum erupțiile cutanate, febra, oboseala și durerile articulare. Ar trebui să discuți cu medicul tău înainte de epilarea cu laser, dacă faci un tratament cu antibiotice pe o perioadă mai lungă de timp. Dacă te îmbolnăvești și trebuie să iei antibiotice, va trebui să oprești medicația timp de șapte zile înainte de următoarea ședință la salon.

3.
Unele vitamine


Ar trebui să te consulți cu medicul de familie întotdeauna, însă, în general, este recomandat să eviți suplimentele care diluează sângele și vitamina E în doze mari. De asemenea, dacă iei un supliment de creștere a părului, acesta poate avea un efect advers asupra tratamentului cu laser.

4. Machiajul

Ar trebui să eviți machiajul înainte de sesiunile de la salon. Laserul este atras de pigmenți și melanină, iar orice este de culoare închisă va fi atras de laser.
Poți aplica un machiaj mineral imediat după tratament, pentru a acoperi orice roșeață vizibilă, dar demachiază-te complet seara, pentru a te asigura că lași pielea să se regenereze. Limitează și produsele pe care le aplici pe piele, astfel încât să existe mai puține șanse să te iriți. Este bine să aștepți aproximativ 24-48 de ore pentru a aplica un machiaj cu acoperire completă. Iar când îți cureți pielea, asigură-te că folosești apă călduță împreună cu un produs de curățare fără parfum.
Evită exfolierea dură și apelează chiar la aloe vera, pentru a reduce roșeața.

5. Deodorantul

Deodorantul trebuie îndepărtat complet înainte de un tratament cu laser. Unele deodorante lasă un reziduu, care afectează lumina laserului. De asemenea, trebuie să aștepți 24 de ore după tratamentul cu laser înainte de a aplica deodorant.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ramona pe 19 Mar 2023, 08:49
    Antibiotice

    Buna ziua, dacă am fost la o ședința de epilare , pot începe sa i au augumentin după 2 zile de la procedura ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod