Ce faci pentru a avea o piele frumoasa?

Daca ne gandim la prognoza meteorologica pentru urmatoarea perioada, ne vom descuraja. Temperaturile se anunta a fi atat de ridicate, incat perspectiva de a nu mai iesi din casa devine tot mai ademenitoare. Cum nu este posibil insa, nu ne ramane decat sa facem tot ceea ce depinde de noi pentru a ne mentine epiderma frumoasa si a evita periculoasele arsuri solare.

In ceea ce priveste hidratarea, este recomandabil sa optezi pentru produse cu textura cat mai fina si lejera, care nu contin ulei si care vor conferi pielii un aspect matasos pe durata intregii zile.

De asemenea, poti opta si pentru produsele de tip spray. Nu se recomanda insa lotiunile sau cremele grase decat daca stii ca ai epiderma deshidratata.

Aplica-le imediat dupa dus, pe pielea usor umeda, pentru ca vor fi absorbite mult mai eficient. Este bine sa eviti parfumul, optand pentru lotiuni aromate.

Exfolierea este deosebit de importanta, mai ales daca doresti sa te bronzezi - la piscina, la munte, la mare sau cu ajutorul produselor autobronzante. Alege exfoliante imbogatite cu substante nutritive sau cu extracte naturale de fructe.

Cand te exfoliezi, acorda un plus de atentie coatelor, genunchilor si calcaielor, adica zonelor unde pielea este in general putin mai aspra.

Dincolo de aceste recomandari, protectia este cel mai important aspect, iar rolul sau este incalculabil - atat pentru frumusete, cat si, in mod special, pentru sanatatea ta pe termen lung. Poti sa optezi pentru produsele pe baza de zinc; acestea creeaza o bariera naturala de protectie in fata razelor insuportabil de fierbinti. Aplica-le cu minimum 30 de minute inainte de a iesi din casa, pentru a putea fi asimilate optim de epiderma.

Unul dintre trucurile la care poti apela se refera la reaplicarea produsului de protectie dupa 5-10 minute. S-ar putea spune ca, intr-un fel, te "pacalesti" in mod favorabil pe tine insati: majoritatea oamenilor au tendinta sa foloseasca mai putina protectie decat au nevoie in mod real.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod