Cât de des trebuie să faci duş? Ce spun experţii



Reguli ca să previi uscarea excesivă a pielii pe timp de iarnă


1. Bea multă apă plată şi ceaiuri din plante medicinale.

 

2. Consumă alimente bogate în grăsimi sănătoase
Acestea păstrează umezeala în straturile superficiale ale pielii. Consumă: somon, avocado, ulei de măsline presat la rece, sardine, hering, macrou, nuci, seminţe de in, seminţe de dovleac.

3. Hidratează pielea imediat după ce ai făcut duş!
Alege un produs de corp fără parfum, conservanţi, derivaţi din petrol sau alţi aditivi care pot irita pielea. De asemenea, dacă ai pielea foarte uscată este recomandat să foloseşti untul de shea, deoarece pielea îl absoarbe foarte bine şi senzaţia de hidratare se menţine o perioadă lungă de timp.

4. Cronometrează timpul pe care-l petreci sub duş!
Duşurile fierbinţi şi lungi sunt extrem de nocive pentru pielea ta, deoarece absorb toată umezeala şi o lasă deshidratată. Ca să eviţi acest lucru, este recomandat să-ţi cronometrezi timpul petrecut sub duş, pentru că de cele mai multe ori depăşim cu mult cele 5 minute pe care ar trebui să le alocăm acestei operaţiuni.

5. Foloseşte umdificatorul
Fie că foloseşti un aparat de ultimă generaţie sau un borcan cu apă pe care să-l pui pe calorifer este important pentru pielea ta, deoarece astfel nu vei avea aer uscat în cameră care accelerează deshidratarea pielii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucia pe 16 Ian 2015, 14:14
    ...

    Bune sfaturi, nimic de zis...intr-o tara in care lumea oricum e "certata" cu apa si sapunul...nu mai vorbim si de alte produse de igiena corporala...!

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod