Avocado, fructul care face minuni pentru frumuseţea ta. Mici secrete!

Avocado este un fruct pe care tot mai multe persoane l-au inclus în dietă. Bogat în vitamina C, E, K, acizi graşi omega 3, proteine, enzime, fibre, magneziu, fier, cupru, vitamine din complexul B şi potasiu, avocado reduce colesterolul şi inflamaţiile în corp. De asemenea, el conţine o substanţă care previne absorbţia unor grăsimi. Cu alte cuvinte, avocado este un fruct minune pentru sănătatea noastră.
Şi chiar s-a demonstrat ştiinţific faptul că persoanele cărora le place să consume avocado în mod frecvent sunt mai sănătoase şi mai slabe decât acelea care nu mănâncă decât foarte rar sau deloc acest fruct.

Potrivit unui studiu, consumatorii de avocado au în general o dietă mai echilibrată şi mai sănătoasă, bogată în vitamine şi minerale esenţiale. Aportul de fibre în cazul lor era cu 36% mai mare decât la cei care nu mănâncă avocado. De asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu şi cu 48% mai multă vitamina K.

Dar ştiai că avocado este un adevărat aliat al frumuseţii tale? Părul, tenul şi chiar şi unghiile tale pot beneficia de calităţile acestui fruct.    

Benefic pentru păr

Pentru că este bogat în biotină, o vitamină din complexul B care împiedică despicarea vârfurilor de păr şi îi redă strălucirea, avocado este ingredientul ideal din măştile pentru păr.

Pisează un fruct până ce obţii o pastă, adăugând câteva linguri de ulei de măsline.
Aplică acest amestec pe tot părul, masează bine şi acoperă-ţi capul cu un prosop sau cu o mască pentru duş. Lasă masca să acţioneze până a doua zi de dimineaţă. Apoi spală părul cu un şampon delicat.

O altă mască eficientă pentru părul tău este cea dintr-un avocado, ulei de măsline şi miere. Amestecă un fruct cu o lingură de ulei de măsline şi o lingură de miere. Aplică această pastă pe păr înainte de spălare, lasă să acţioneze 30 de minute, după care îndepărtează masca folosind şamponul.

Pentru părul uscat de la soare, avocado este cel mai bun ingredient. Datorită conţinutului bogat în vitamina E şi a texturii cremoase, avocado este potrivit pentru hidratarea părului. Amestecă în blender o jumătate de avocado cu 1 ou, 1 lingură cu ulei de cocos şi 1 lingură cu miere de albine.
Aplică pe lungimea părului, lasă să acţioneze 20 de minute şi îndepărtează cu şampon.

Sănătate pentru ten


Dacă tenul tău este lipsit de strălucire, ai nevoie de un avocado. Fructul bine copt se pasează cu o furculiţă până se obţine o pastă.
Se întinde pe toată faţa pentru 15-20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă. Tenul tău va străluci de sănătate!

Pentru tenul matur, amestecă 1 lingură de argilă cu 2 linguri ulei de avocado (sau o jumătate de avocado copt) şi 1-2 picături ulei esenţial de trandafiri. Lasă masca să acţioneze 20 de minute, după care o îndepărtezi cu apă.

Dacă tenul tău este uscat, foloseşte o mască dintr-o jumătate de avocado bine copt şi un sfert de ceaşca cu miere. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Ulei de avocado


De asemenea, uleiul de avocado presat la rece stimulează producţia de colagen şi este mult mai bogat în vitamina E decât cel de măsline.
Îl poţi folosi cu încredere pentru multe tratamente pentru faţă, corp şi păr. Are proprietăţi hidratante, emoliente, antirid, cicatrizante, antibacteriene. Îl poţi combina cu diverse unturi nerafinate de cacao, shea, cocos sau alte uleiuri de jojoba, migdale dulci ca să-ţi faci singură creme.

Trucuri de "folosire"


Când vine vorba să-ţi alegi fructul de avocado perfect trebuie să ştii câteva secrete. La noi, în magazine vei găsi foarte rar un avocado copt (adică moale la apăsare). De aceea este recomandat să-l înveleşti în hârtie şi să-l pui într-un loc întunecos (timp de 2-3 zile) până se înmoaie (semn că s-a copt).

Când vrei să-l tai, trebuie să o faci pe verticală (pe lung). Se rotesc bucăţile în sensuri opuse ca să se dezlipească. După ce l-ai tăiat vei rămâne cu sâmburele într-una dintre jumătăţi, iar ca să-l scoţi trebuie să înfigi lama cuţitului în el, să roteşti puţin şi va ieşi singur fără să distrugi miezul.
Când vrei să separi coaja de miez, foloseşte o lingură sau strânge câte o jumătate în palmă şi miezul se va separa de coajă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • livia pe 21 Aug 2013, 23:55
    ...

    avocado se desface usor si fara sfaturile voastre absolut inutile! si se coace si la lumina la fel de repede!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod