8 trucuri ca să te trezeşti frumoasă

Faci parte dintre femeile care se trezesc cu "faţa şifonată" şi care au nevoie de ore de pregătire pentru ieşirea din casă?
Faci parte dintre femeile care se trezesc cu "faţa şifonată" şi care au nevoie de ore de pregătire pentru ieşirea din casă? Nu-i nimic. Există câteva trucuri de îngrijire care te vor ajuta să arăţi impecabil dimineaţa.  
 
1. Demachiere înainte de culcare. Curăţarea feţei în fiecare seară îţi va asigura un ten proaspăt şi curăt în fiecare dimineaţă. Nu contează cât eşti de obosită, acordă 5 minute ritualului de îngrijire a feţei: demachiere, tonifiere şi hidratare. Optează pentru o cremă puternic hidratantă, pentru că în timpul nopţii pielea o absoarbe mai uşor.
 
 
2. Dormi pe spate. Dermatologii avertizează că obiceiul de a dormi în anumite poziţii poate duce la formarea unor "cute de somn" pe faţă, care nu dispar multă vreme după ce te-ai trezit. Astfel, în cazul în care obişnuieşti să dormi pe o parte eşti mai predispusă la riduri la nivelul obrajilor şi bărbiei.   
 
3. Limitează consumul de carbohidraţi. Ai grijă la ce mănânci seara. Pentru un ten proaspăt dimineaţa, evită pe cât posibil carbohidraţii şi pregăteşte-ţi o cină bogată în proteine. Consumă somon şi alte feluri de peşte de apa rece pentru că sunt o sursă importantă de proteine şi acizi graşi esenţiali, nutrienţi importanţi pentru menţinerea tinereţii pielii şi pentru reducerea ridurilor.
De asemenea, asigură-te că din dieta ta zilnică nu lipsesc fructele şi legumele. Conţinutul bogat de antioxidanţi redă pielii aspectul tânăr şi o protejează. Nu uita că ultima masă trebuie servită cu cel puţin 3-4 ore înainte de culcare.  
 
4. Nu exagera cu spălarea feţei. Dacă îţi speli faţa foarte des, vei obţine o piele uscată, mai ales dacă foloseşti de fiecare dată un alt produs pentru curăţare. Îndepărtând barieră naturală a pielii vei favoriza formarea ridurilor. Evită săpunurile care irită şi usucă tenul. Specialiştii recomanda folosirea săpunurilor cu un ph apropiat de cel al pielii.

 
5. Hidratează-te. Înainte de culcare, dar şi dimineaţa, la trezire, bea câte un pahar mare de apă pentru a asigura hidratarea de care are nevoie corpul tău. De asemenea, încearcă să limitezi consumul de băuturi alcoolice pentru că acestea favorizează deshidratarea.
 
6. Renunţă la ţigări!
Dacă urmezi acest sfat nu numai că vei reduce riscul de apariţie a numeroase afecţiuni, dar şi aspectul tău fizic se va îmbunătăţi. Cercetătorii au descoperit că fumatul accelerează procesul de îmbătrânire al pielii, determinând apariţia ridurilor.
 
7. Optează pentru cremele hidratante. Femeile în general tind să pună accent pe produsele anti-îmbătrânire şi de înfrumuseţare şi uită să folosească creme hidratante.
Pielea hidratata are un aspect mai frumos, iar liniile şi ridurile fine devin mai greu de observat.
 
8. Relaxează-te! Ai un anumit parfum care îţi place? Adu-l în camera ta şi te va ajută să te relaxezi în timpul somnului şi să te trezeşti binedispusă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Angela Djigola Popescu pe 6 Oct 2010, 12:09
    o.k.

    Citeste, asculta, comunica zambind in sinea ta si pe chipul tau si te vei implini sufleteste ca faci o fapta buna pentru un alt suflet de vizaviul tau. Spune-ti mereu in tacere imi pare rau..., te rog sa ma ierti..., iti multumesc..., te iubesc si vei fi auzita in astralul sacral. Vezi blogul meu Angela Djigola Popescu, terapeut-scriitor, ts...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod