8 obiceiuri periculoase pentru frumuseţea ta. Scoate-le din rutina zilnică!

Pentru foarte multe femei ritualul de îngrijire zilnic este foarte important. Ele conştientizează că pentru a-şi menţine frumuseţea trebuie să respecte anumite reguli. Însă, chiar dacă îşi fac temele foarte conştiincios unele obiceiuri le strică planurile.

De aceea este bine să ştii care sunt acele obiceiuri periculoase pentru frumuseţea ta, pentru a le elimina din rutina ta zilnică. 

Te speli prea des pe faţă

Să te speli pe faţă în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară este un obicei foarte bun. Dar dacă te speli prea des, ai şanse să te ridezi mult mai repede. Explicaţia este una foarte simplă: dacă îţi speli faţa foarte des, elimini sebumul pe care pielea îl secretă şi astfel vei obţine o piele uscată, mai ales dacă foloseşti de fiecare dată un produs pentru curăţare. Îndepărtând hidratantul natural secretat de pielea ta vei favoriza formarea ridurilor.

Îți atingi fața mereu

Un obicei foarte prost, din categoria celor mai proaste obiceiuri, este să-ți atingi mereu fața.

Ştiu că de cele mai multe ori, o faci fără să conștientizezi. Însă, trebuie să înţelegi că la fiecare atingere mâinile tale îți "transferă" o cantitate însemnată de microbi care pot favoriza apariţia acneei. În aceeși categorie intră și obiceiul de te juca cu şuviţe de păr (grăsimile și impuritățile de pe păr se vor depune pe față).

Vorbeşti prea mult la mobil

Poate ai să te întrebi ce legătură are telefonul tău mobil cu frumuseţea. Dar dacă te gândeşti la câte ore pe zi ai telefonul mobil lipit de faţă şi la cât de curat este mobilul tău, ai să înţelegi. De fiecare dată când vorbești la telefon, și implicit îți atingi fața cu el, toți microbii ajung pe pielea ta. Iar pe mobilul tău sunt foarte mulți microbi! Așa că, încearcă să folosești cât mai des căștile.

Exfoliezi tenul prea des

Exfolierea este un procedeu benefic tenului nostru, care ne ajută să scăpăm de celulele moarte şi ne redă strălucirea tenului. Însă, atunci când îți exfoliezi tenul prea des îți "obligi" pielea să producă și mai mult sebum și astfel creezi un dezechilibru. Un ten gras are nevoie de o exfoliere pe săptămână, în timp ce un ten uscat se "mulțumește" cu una la două săptămâni.

Foloseşti prea mult machiaj

Toate femeile ştiu că machiajul este un adevărat aliat al frumuseţii. Cu ajutorul lui reușim să arătăm mult mai bine și să ne simțim bine în pielea noastră. Însă, atunci când folosim prea multe produse de machiaj și mai ales în cantități prea mari, machiajul se poate transforma într-un adevărat dușman.

Încearcă să foloseşti pentru machiajul de zi cu zi doar produsele cele mai importante (fondul de ten, iluminatorul, mascara şi un gloss) care îţi lasă tenul să respire.

Porţi pantaloni strâmţi

Pantalonii strâmţi sunt sexy şi te fac să arăţi bine. Dar ştiai că din cauza lor ai celulită? Aceştia încetinesc circulaţia sanguină şi limfatică în zonele cel mai afectate de celulită: fesele, coapsele şi pulpele. Pentru că nu sunt suficient oxigenate, iar toxinele nu sunt îndepărtate corespunzător, celulita se poate accentua pe zi ce trece. Aşa că, încearcă să renunţi în unele zile la hainele prea strâmte.

Bei prea multă cafea

Cafeaua este foarte bună pentru sănătate, dar consumată în cantităţi moderate. Dacă exagerezi cu cosumul de cafea, nu vei scăpa niciodată de celulită.

Cofeina creşterea nivelul cortisolului, cunoscut şi ca hormonul stresului, dar şi a insulinei în organism. De asemenea, prea multă cafea împiedică circulaţia sanguină adecvată, iar toxinele rămân blocate în ţesuturi şi piele. Aşa că nu consuma mai mult de două ceşti pe zi.

Nu dormi suficient

Oboseala şi orele pierdute din timpul nopţii îşi pun amprenta pe chipului tău şi asta din simplul motiv că ţesuturile se regenerează doar în timpul somnului. Când dormi, pielea ta îşi recapăta strălucirea şi sănătatea. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod