7 secrete ale parfumului tău. Învaţă să-l foloseşti!

La începutul anilor '20, Coco Chanel considera că "o femeie trebuie să-şi dea cu parfum dacă vrea să fie sărutată", iar ceva mai târziu, Marilyn Monroe spunea că în pat ea poartă numai parfum.

La începutul anilor '20, Coco Chanel considera că "o femeie trebuie să-şi dea cu parfum dacă vrea să fie sărutată", iar ceva mai târziu, Marilyn Monroe spunea că în pat ea poartă numai parfum.

Cu siguranță, parfumul joacă un rol important în viața unei femei. O îmbracă, o reprezintă, îi trezește amintiri uitate, o ajută să cucerească. Însă, parfumul are câteva reguli de utilizare pe care trebuie să le respectăm.

Testează-l pe piele
Atunci când te duci într-un magazin și vrei să-ți alegi un parfum, este foarte important să-l testezi pe pielea ta. Indicat este să te duci într-o zi într-un magazin de specialitate, să încerci două-trei parfumuri, care îți plac cel mai mult, și să te reîntorci peste câteva zile pentru achiziționare.

Doar așa vei reuși să simți cum miroase parfumul pe pielea ta și după câteva ore de la aplicare (după minimum 3 ore de la testare se poate verifica compatibilitatea parfumului cu pielea, cu personalitatea, precum și persistența).

Nu uita: niciodată nu se testează mai mult de 4 parfumuri la o ședință. Testarea se face la încheieturile mâinilor, în locul unde se ia pulsul, și la încheietura interioară a cotului. Foarte important este ca pielea să fie curată, fără alte mirosuri, iar zona unde aplici nu trebuie frecată după aplicare.

Parfumul potrivit

Parfumul se alege în funcție de momentul zilei în care îl purtăm. Astfel, parfumuri de zi (pentru serviciu, cumpărături, petreceri în aer liber, școală) și parfumuri de seară (pentru evenimente speciale, cină, cluburi, teatru, operă).

Regula este cam așa: dimineața și în timpul zilei se potrivesc parfumurile ușoare, florale, fresh. După-amiază, putem folosi arome multiflorale sau fructate. Iar seara se potrivesc parfumurile grele, cu un miros puternic.

Doar în anumite zone

Dacă vrei ca mirosul parfumului tău să persiste trebuie să te dai în acele locuri unde venele sunt foarte aproape de suprafața pielii, în zonele "fierbinți" ale corpului (în zona gâtului, a decolteului, în zona pulsului de la mână, îndoitura superioară a cotului, după ureche, la ceafă). De asemenea, în părul proaspăt spălat, aroma persistă chiar și o săptămână.

Nu parfuma hainele

Hainele nu se parfumează, deoarece se pot decolora sau păta.

Totuși, dacă vrei ca hainele tale să miroasă, poți pulveriza parfum în aer și să treci hainele prin "norul" de parfum. De asemenea, nu se recomandă parfumarea hainelor de piele.

Alege-l în funcție de vârstă

Specialiștii recomandă folosirea unui parfum între 5 și 10 ani, iar la fiecare decadă nouă de vârstă se recomandă schimbarea liniei de arome. În intervalul 20 și 30 de ani, parfumul ideal nu se mai potrivește cu cel al decadei 40-50.

Același parfum

Dacă folosești constant același parfum, el se simte și dacă nu-l folosești zilnic, pentru că intră în structura pielii tale. De asemenea, după o anumită perioadă de timp te obișnuiești cu mirosul lui și de aceea nu-l mai simți.

Așa că, nu este nevoie să te dai cu o cantitate mai mare, parfumul se simte, chiar dacă pentru tine nu mai este la fel de intens.

Locuri interzise

Nu te parfuma sub braț și pe pielea udă. Aroma parfumului tău se va modifica.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mister pe 10 Ian 2013, 07:31
    abstraaact

    alina,esti o dulce!

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod