Mituri epilare definitiva

6 mituri despre epilarea definitivă cu laser

Ținutele decoltate, rochiile scurte sau costumele de baie interesante precis te fac să-ți dorești să elimini complet firele de păr de pe corp, fără să ai parte de iritații sau să revii la salon foarte des. Epilarea definitivă cu laser este aleasă din ce în ce mai des în locul cremelor, lamelor de ras sau a benzilor cu ceară, dar persistă multe idei eronate legate de această procedură. Află ce mituri se propagă despre epilarea definitivă cu laser.
Deși în ultimii ani epilarea definitivă este tot mai solicitată pentru că îndeplinește cerințele femeilor care vor să arate bine în orice moment, încă există neclarități sau idei greșite care sunt vehiculate în legătură cu această metodă de tratament pentru eliminarea părului de pe corp. În ciuda popularității acestei soluții, principalele mituri despre epilarea definitivă cu laser pot descuraja femeile care nu sunt sigure ce metodă li se potrivește. 
Indiferent dacă te preocupă intensitatea durerii, durata tratamentului, costurile sau riscurile pentru sănătate, experții îți dezvăluie datele reale despre această procedură pentru ca tu să poți lua decizia utilă pentru tine. 

 
Iată ce mituri despre epilarea definitivă cu laser nu trebuie să crezi:

 
1.
Este foarte dureroasă

Deși poate suna intimidant, să știi că în general nu este dureroasă. Majoritatea pacientelor au declarat că durerea este resimțită în principal la prima ședință, dar în general este vorba despre înțepături, nu o durere intensă. Epilarea definitivă cu laser nu doare mai mult decât folosirea benzilor cu ceară, este mai rapidă și cu riscuri mai reduse pentru că nu produce sângerarea pielii.
Deși este adevărat că nu se poate oferi garanția că nu te va durea deloc, se pot lua măsuri suplimentare pentru a spori confortul în timpul ședințelor. Poate fi vorba despre ventilarea cu aer rece, loțiuni speciale și ajustarea setărilor aparatului utilizat.

 
2.
Nu funcționează pentru pielea închisă la culoare

Este adevărat că în trecut epilarea definitivă nu era eficientă pentru pielea cu o nuanță mai închisă, dar între timp tehnologia a avansat, iar rezultatele sunt excelente pentru orice tip de piele, indiferent de culoare.

 
3. Tratamentul durează foarte mult, uneori câțiva ani

Realitatea este că vei avea nevoie de 4-5 ședințe de tratament, care vor elimina 90% din firele de păr, iar pacientele sunt sfătuite să repete ședințele la un interval de 6-8 săptămâni. Acest lucru înseamnă că poți termina tratamentul în câteva luni și va depinde de tine dacă vrei să repeți tratamentul pe viitor sau nu.

 
4.
Prețurile sunt foarte ridicate

Costul total va crește dacă ai mai multe ședințe de tratament, dar contează în primul rând cât de mare este porțiunea de piele tratată. O singură ședință nu va fi foarte scumpă, dar trebuie să iei în calcul cât de des îți permiți să o repeți. De asemenea, dacă vrei să elimini numai firele de păr din zona axilelor costul va fi mult mai redus față de cel necesar pentru tratarea picioarelor în întregime.

 
5. Este riscantă pentru sănătate

Epilarea definitivă cu laserul atrage pigmenții din firele de păr, ceea ce înseamnă că laserul se focalizează exclusiv pe firele de păr. Țesuturile din jur nu vor fi afectate, multe studii de specialitate susținând gradul ridicat de siguranță al procedurii.

 
6.
Părul va crește mai gros și mai des

Acest tip de epilare nu va face părul de pe corp să crească mai des. Din contră, fiecare ședință de tratament reduce ritmul de creștere a părului cu 10-25%. De asemenea, s-a detectat reducerea densității și a desimii, astfel încât părul care va crește ulterior va fi mult mai fin și mai deschis la culoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod