Fii frumoasa cu ajutorul plantelor

Majoritatea produselor cosmetice de ingrijire au in compozitie extracte din plante cu proprietati miraculoase pentru tenul si parul tau. Acum iti explici de ce bunicile noastre isi pastrau frumusetea si se ingrijeau fara a avea la indemana zeci de marci renumite de cosmetice?

Urzica Contine vitaminele B2, B5, A, C, E si oligoelemente care ajuta la incetinirea ritmului de cadere a parului, redau stralucirea firului de par si sunt eficienti impotriva acneei. Urzica este bogata in minerale si zinc, elemente ce o fac eficienta impotriva unghiilor casante.


Daca te confrunti cu neplacuta problema a caderii parului, prepara-ti o lotiune din: 1/2 litru de apa fiarta, 100 grame de frunze de urzica si 2 linguri de ulei de masline. Fierbe apa, adauga celelalte ingrediente si lasa infuzia toata noaptea. Filtreaza preparatul si adauga apoi 1/4 litru de otet. Utilizeaza aceasta lotiune pentru a-ti masa pielea capului cu ea.

Florile de tei sunt eficiente pentru frumusetea pielii, combaterea punctelor negre si a ridurilor. Ele poseda proprietati calmante si relaxante pentru piele. In plus, teiul este bun impotriva insomniilor si combate stresul.
Apa din flori de tei este buna pentru orice tip de ten si mai ales pentru cel sensibil. Ea calmeaza pielea, o destinde si o face mai supla. In plus, da stralucire tenului tern.

Prepara-ti o infuzie din flori si frunze de tei pentru o baie relaxanta. Pune 500 grame de flori de tei in 2 litri de apa care clocoteste. Lasa infuzia timp de 15 minute si apoi strecoar-o si vars-o in apa din cada. Elimina impuritatile tenului cu ajutorul unei infuzii de tei. Acopera-ti capul cu un prosop si tine fata deasupra unui castron in care ai turnat infuzia.
Vei vedea rezultatele dupa mai multe sedinte de 20 de minute.

Lavanda purifica pielea, calmeaza iritatiile si are proprietati antibacteriene. Uleiurile esentiale din lavanda sunt foarte utilizate datorita efectului lor terapeutic. Daca ai tenul gras sau mixt este recomandat sa faci o baie de vapori cu lavanda. De asemenea, iti poti prepara o lotiune din lavanda care te ajuta sa scapi de excesul de sebum.

Verbina este eficienta si recomandata pentru pielea uscata. Daca te confrunti cu aceasta problema prepara-ti un lapte din tei si verbina.
Pune intr-un vas o jumatate de litru de apa la fiert. Cand aceasta clocoteste adauga un pumn de verbina si unul de flori de tei. Lasa infuzia 15 minute si apoi filtreaz-o. Pune-o intr-un vas de sticla si utilizeaz-o zilnic pentru a te demachia.

Menta purifica tenul gras si stimuleaza tonifierea. Sunt eficiente baile de infuzie din frunze de menta, laptele demachiant pe baza de menta si mastile din menta piparata.


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucia pe 19 Iun 2009, 18:15
    verbina??:

    care verbina se poate folosi?? aia care este in florarii raspuns urgent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod