Cum să-ţi faci un portret reuşit pentru profilul de Facebook



Optează pentru o imagine-portret

În primul rând, trebuie să te hotărăşti care este mesajul pe care vrei ca fotografia - şi, odată cu ea, întregul profil - să îl transmită. Cum te poţi decide rapid? Gândeşte-te la părerea pe care ţi-o formezi tu atunci când ochii îţi pică peste diferite tipuri de imagini - de profil sau nu. Apoi, în funcţie de acestea, concepe-ţi strategia pentru propria fotografie.

Dacă vrei să te asiguri nu doar că vei transmite un mesaj pozitiv, dar şi că imaginea ta va fi bine receptată şi de aceia care îţi vizualizează profilul în (posibil) interes profesional, alege să îţi ilustrezi profilul de Facebook cu o imagine-portret.
Nu trebuie să fie neapărat una realizată de un fotograf profesionist, din contră: imaginea trebuie să pară cât mai naturală şi mai puţin forţată. În acest sens, nu uita să zâmbeşti - un chip prietenos este unul atractiv din start (din toate punctele de vedere)!

Alege vestimentaţia potrivită

Chiar dacă fotografia de profil nu dezvăluie prea multe din ţinuta pe care o porţi, nu înseamnă că poţi lăsa vestimentaţia la voia întâmplării. Ideal ar fi să eviţi fotografiile în care porţi haine decoltate, sport sau neîngrijite.
Cea mai sigură variantă este o ţinută semi-formală, de zi, neapărat curată şi îngrijită, eventual cu un mic accesoriu în zona gâtului.

Şi fiindcă şi el este foarte important, nu uita de machiaj: evită make-up-ul strident, nepotrivit unei ţinute de zi.

Atenţie la fundalul fotografiei de profil

Nici măcar fundalul ales pentru imaginea de profil nu trebuie ignorat: poţi miza pe orice care nu distrage atenţia de la chipul tău. Ideale rămân fundalurile simple, în culori neutre, poate uşor în ceaţă, astfel încât întreaga atenţie a privitorului să se canalizeze numai şi numai asupra ta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod