Interviu cu noii cârcotaşi. Va mai avea sau nu succes emisiunea?

Noul sezon al show-ului „Cronica Cârcotaşilor“, care i-a avut ca prezentatori pe Ioana Petric şi Alex Bogdan, a fost miercuri seară, la debut, cel mai urmărit show de divertisment din România.

Cu noii prezentatori, Prima TV s-a clasat pe locul al treilea în intervalul orar 20.30 - 22.30, cu 450.000 de telespectatori pe minut pe segmentul comercial, urban 18-49. Pe primele două locuri s-au clasat Pro TV şi Antena 1, în timp ce pe locul al patrulea a fost postul Kanal D, cu emisiunea „KIDSing“.

Prima emisiune din noul sezon a avut o cotă de piaţă de 7,1 pe segmentul comercial, faţă de 6,4 cât a reuşit a doua ediţie a emisiunii „KIDSing“. Minutul de aur a fost înregistrat la ora 21:08, nu mai puţin de 600.000 de telespectatori din mediul urban, cu vârste între 18 şi 49 de ani, urmărind „Cronica Cârcotaşilor“, cota de piaţă fiind de 11,8%.

Despre noul sezon al emisiunii au vorbit şi prezentatorii Ioana Petric şi Alex Bogdan.

Ai ajuns la pupitrul Cronicii alături de Alex Bogdan.

Cum a devenit cârcotaşă Ioana Petric?

Ioana Petric: Acum 7 ani de zile primeam un telefon din partea celor de la Prima TV. Am răspuns, am zis hotărât “Greşală!” şi am închis. Nu o dată, nu de două, ci de trei ori! Până la urmă, trei s-a dovedit a fi cu noroc, pentru că uite aşa, de mânuţă cu tata, am ajuns la casting, la Bucureşti, unde ai mei dragi colegi m-au văzut, m-au plăcut şi m-au păstrat!

Aproape doi ani de zile, până la terminarea liceului, am făcut naveta Cluj - Bucureşti. Am avut noroc de nişte “părinţi adoptivi” care, văzând că am poantele la mine chiar şi atunci când nu dansez pe ele, au crezut în mine şi mi-au dat o şansă. Aşa am ajuns ca la începutul verii să cârcotesc la Cronica Netului, iar acum, la nici trei luni după, iată-mă, cârcotaşă supremă la pupitru alături de Alex.

Cum ai primit vestea că vei prezenta Cronica? Ţi s-a cerut sau îţi doreşti să şi scrii pentru emisiune?

Ioana Petric: Cu foarte mult entuziasm! E o mare provocare, căreia sunt convinsă că o să-i fac faţă cu brio! Sunt abia la început şi responsabilitatea e mare.
Mă aflu în poziţia în care voi fi nevoită să trag de urechi şi să bat obrazul în semn de ruşinică unor nume mai mult sau mai puţin sonore şi unor persoane mai mult sau mai puţin influente. Asta presupune să fiu mereu informată, să analizez informaţiile şi să-mi conturez o opinie, pentru ca totul să fie asumat şi avizat.

Momentan, nici eu, nici Alex, nu contribuim în mod direct la scrierea textelor, dar oameni foarte bine pregătiţi din jurul nostru ne lasă libertatea de a improviza şi de a aduce mereu o contribuţie personală. Nu vom face niciodată afirmaţii nefondate sau în care să nu credem. Nu poţi fi formator de opinie, fără o opinie personală.

Ce i-a convins pe Cârcotaşi să te plaseze la pupitru?

Alex Bogdan: Nu ştiu, sunt nebuni.
Eu nu prea pot să stau locului, iar ei ar putea să mă “liniştească” doar dacă dotează scaunul cu centură de siguranţă. Am dat o probă şi se pare că am luat-o.

Nu am făcut nimic special. Am fost eu, relaxat, spontan şi mereu cu zâmbetul pe buze. Mă rog, nu mereu. Acum, în timpul interviului, nu prea. Nu-mi plac interviurile. Glumesc. Ba nu...

Cum au fost „antrenamentele” pentru noul sezon?

Ioana Petric: Am muncit şi ne-am distrat dublu decât ne-am fi aşteptat, nu de alta dar ne-a luat valul atât de tare încât am uitat să punem caseta în cameră şi să apăsăm butonul de înregistrare. Prin urmare, la final s-a strigat “foarte bine, dar hai să o luăm de la capăt”.

M-am ales si cu nişte ochelari noi, deoarece, spre amuzamentul coleglor mei, am ajuns la concluzia că prompterul nu are un scris suficient de mare pentru dioptriile mele.

19 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod