Culorile in machiaj

Dana Argesan, make-up artist L'Oreal, dezvaluie nuantele potrivite in functie de culoarea ochilor si pigmentul fetei. Tinand cont de aceste sfaturi, vei putea sa realizezi cel mai potrivit machiaj.

Grupele de culori reci sunt: roz, mov, verde si albastru si combinatiile dintre ele. Acestea se potrivesc tipurilor de ten cu pigmentatie roz (in general blondelor, roscatelor).

Grupele de culori calde sunt: maro, bej, orange si combinatiile dintre ele. Acestea se potrivesc tipurilor de ten galbui (brunetelor, satenelor).


Fardurile de ochi se aplica in functie de culoarea ochilor:
- ochi caprui: daca pigmentatia tenului este spre roz se potrivesc ambele grupe de culori. Daca pigmentatia tenului este galbena, se potrivesc culorile calde.
- ochi verzi: pentru a scoate in evidenta culoarea ochilor se potriveste un fard mov. Ochiul trebuie insa conturat cu negru si pe pleoapa de sus si pe cea de jos. Merge un fard gri pentru discretie.
- ochi albastri: pentru a evidentia culoarea ochilor se potriveste un fard rosu (caz in care se contureaza ochii cu negru).
Pentru naturalete se potriveste auriul.
- ochi negri: indiferent de pigmentatia pielii se merge pe naunte calde. In cazul acestor ochi merge si numai mascara.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • didilax pe 14 Mar 2009, 21:13
    dau dreptete

    eu sunt nu foarte mika...dar nici foarte mare.. dar m-am maachiat de vreo 2-3 ori ,asa in prostie...si numai de 2 ori am iesit cu adevarat in lume....,,,dau dreptete commului de mai sus....eu spre ex...am okii verzi spre albastru, adik , uneori, ochii mei sunt verzi si contursati cu albastru....in conditii ca acestea ce culori s-ar potrivi???? sau.....machiaje in ton cu sezonul as propune.... pentru vara, de ex verde, albastru...roz etc si pt toamna un fel de galben spre portocaliu cu sclipici...... va multmuesc, la revedre

    0
    0

  • Isabele pe 9 Feb 2008, 06:09
    alte culori de ochi.

    mereu am urmarit articolele in care se discutau despre nuantele fardurilor potrivite in functie de culoarea ochilor. Propun totusi o gama mai larga de variante pt ca sunt si culoride ochi intermediare, de ex: verde albastrui ; un caprui foarte deschis, un gaben-verzui. Intr-una din categoriile acestea se include si culoarea ochilor mei. Make-up-ul devine uneori o problema si din acest motiv, caut sa ma inspir si din reviste..virtuale sau nu..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod