Tratamente cu parafină - Beneficii

Tratamente cu parafină - Beneficii

Parafina este o substanță care hidratează intens pielea și poate fi folosită în cadrul tratamentelor pentru mâini aspre și călcâie crăpate. Află care sunt beneficiile tratamentelor cu parafină.

Ce este parafina?


Parafina este un tip de ceară solidă, albă sau incoloră, care este obținută printr-un amestec de hidrocarburi saturate derivate din petrol. Este folosită adesea în saloanele cosmetice, în cadrul tratamentelor pentru hidratarea mâinilor, cuticulelor și picioarelor. De asemenea, mai este utilizată pentru a reduce durerile articulare sau musculare. 

Dar parafina nu se folosește doar pentru tratamente corporale, ci are o mulțime de alte întrebuințări. De exemplu, este utilizată pentru izolare electrică sau la producția de lumânări sau creioane de colorat.

Ce beneficii are parafina?


Tratamente cu parafină: Beneficii cosmetice

Din punct de vedere cosmetic, parafina este aplicată de obicei pe mâini și picioare. Această ceară este un emolient natural, care ajută pielea să redevină netedă și catifelată.
Atunci când este aplicată pe piele, blochează apa la suprafața pielii și crește nivelul de hidratare după încheierea tratamentului.
În același timp deschide porii și îndepărtează celulele moarte de piele. În acest fel pielea va avea un aspect proaspăt și va fi mai catifelată.

Tratamente cu parafină: Beneficii terapeutice

Ceara de parafină mai este utilizată și pentru a reduce durerea la nivelul mâinilor în cazul persoanelor care se confruntă cu:

- osteoartrită
- artrită reumatoidă
- fibromialgie
- alte probleme articulare

Acționează precum o formă de terapie cu căldură ce stimulează circulația sanguină, relaxează mușchii și reduce rigiditatea articulațiilor. Parafina mai poate scădea intensitatea spasmelor musculare și a inflamației.

Cum să faci un tratament cu parafină acasă

Este foarte important de știut că tratamentul cu parafină presupune întotdeauna încălzirea acesteia, dar parafina nu ar trebui încălzită la o temperatură mai mare de 51 de grade Celsius pentru că poate lua foc.

Iată cum să-ți faci un tratament cu parafină acasă:

Topește la bain marie 2 kilograme de parafină rasă.
Adaugă peste parafină o cană cu ulei mineral.
Când ceara este complet topită, ia vasul de pe aragaz.
Toarnă cu grijă ceara într-un vas din plastic uns cu puțin ulei.
Așteaptă până când un strat subțire de ceară s-a format la suprafața parafinei.
Verifică temperatura parafinei cu un termometru. Ceara este bună pentru a fi folosită atunci când are 51 de grade Celsius.

Aplicarea:
Masează câteva picături de ulei de măsline pe piele, pe zona pe care vrei să o tratezi.
Scufundă mâna sau piciorul în ceară și las-o timp de câteva secunde, până se formează un strat de ceară pe piele.
Lasă ceara să se usuce.
Atunci când este uscată, va avea un aspect ușor mat.
După ce s-a uscat, bagă iar mâna în vasul cu parafină, dar nu la fel de adânc ca prima dată. În acest fel previi pătrunderea noului strat de parafină sub cel deja întărit, prevenind astfel arsurile.
Repetă procedură până când ai cel puțin 10 straturi de parafină pe mână.

După aplicarea straturilor de parafină pe mâini sau picioare, acoperă-le cu pungi din plastic. Apoi înfășoară cu un prosop sau pune deasupra mănuși pentru cuptor. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute.

Îndepărtarea parafinei:
După ce au trecut cele 20 de minute, scoate mâinile din mănuși sau prosoape și din pungi. Folosește un șervețel pentru a șterge urmele de ceară de pe mâini.
Aplică la final o cremă hidratantă pe mâini.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod