Scapă de coşuri în mod natural. 10 soluţii pentru acasă

Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.
Te întrebi mereu cum poţi scăpa de coşuri? Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.

Cum să scapi de coşuri: Cartof crud


Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.

Scapă de coşuri în mod natural: Fulgi de ovăz


Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă.
Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.

Scapă de coşuri rapid: Gălbenuş de ou


Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.

Cum să scapi de coşuri acasă: Mere cu miere


Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu


Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri. Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.

Ceai de mentă


Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.

Oţet cu sare


Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult.
Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.

Ghimbir


Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.

Ulei de arbore de ceai


Nu degeaba arborele de ceai este un ingredient folosit în multe produse cosmetice cu efect antiacneic. Uleiul extras din această plantă are efecte puternice atunci când este aplicat direct pe coşuri.

Castravete


Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi.
Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă. (Foto: iStockphoto)
 

Comentariile 1-50 din 111

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andres pe 19 Sep 2017, 00:56
    modalitate de a te folosi

    suc de lamie cum se foloseste,si galbenusul de ou?

    0
    0

  • Andres pe 19 Sep 2017, 00:44
    Cosuri

    vreau sa aflu de cite ori pe zi trebue sa ma dau cu otet si sare,in ce modalitate?......ms mult

    0
    0

  • Alina pe 16 Oct 2016, 11:08
    cum am scapat eu de cosuri

    Eu am incercat asta iar rezultatele au fost spectaculoase: http://www.simplunatural.ro/magazin/crema-tratament-cosuri/

    1
    0

  • Bilal pe 24 Sep 2016, 11:04
    acneea

    Feliile de cartofi ajuta doar sa iti faca pielea mai fina dar nu dispare nimic. :(

    0
    0

  • anonim pe 22 Iul 2016, 21:55
    cosuri

    Daca ma fac de exemplu intr o zi cu ou, mai fac si cu bicarbonat si alte remedi naturale in aceeasi zi are ceva-?

    0
    0

  • aura pe 2 Iul 2016, 19:16
    cosuri

    Foarte interesant articolul. Eu am incercat mere cu miere dar nu prea am avut rezultate. Apoi am incercat ceai de menta, dar tot asa nu prea am avut rezultate cu ele. Pe mine m-a ajutat sa scap de cosuri si puncte negre tot aceste produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai de la thursday plantation. Le recomand. Va pup, numai bine.

    11
    0

  • Vasile pe 19 Iun 2016, 02:25
    cosuri

    Buna seara am 15 ani de la 13 ani nu mai pot scapa de cosuri am puncte negre pe fata cosuri sub piele si cosuri rosi Spunetimi ce tratament sa fac se solutu sa ma dau sami treaca VA ROG FRUMOS ajutatima si pe mine

    4
    0

  • Lexi pe 29 Mai 2016, 21:05
    cosuri

    e eficient cel cu ou?

    7
    0

  • alina pop pe 15 Apr 2016, 00:55
    acnee

    Buna ziua CEL MAI BUN REMEDIU PENTRU ACNEE ESTE UN UNGUENT FOLOSIT IN MEDICINA VETERINARA NUMIT MIBAZON EU L AM FOLOSIT SI IL RECOMAND TUTUROR.NU COSTA MULT SI NU TI DA BATAI DE CAP .ACEST UNGUENT CONTINE 3 TIPURI DE ANTIBIOTIC SI ARE UN EFECT IMEDIAT

    3
    3

  • Tucan Daria pe 14 Mar 2016, 18:02
    Cosurile mele

    sucul ghimbirului ma ajutat enorm,mersi mult

    1
    0

  • denisa pe 15 Ian 2016, 17:55
    acnee

    Dupa ce mi.am pus otetul amestecat cu sare tenul meu s.a curatat.Multumesc mult

    4
    0

  • Anonim pe 11 Ian 2016, 11:41
    Acnee-cosuri

    Salut de 5 ani de zile ma lupt cu acneele si cosurile de pe fata si nu le suportam deloc am inceput sa le sparg agravand situatia un cos il poti sparge dar acneea ba...am fost la dermatolog si am luat tot felu de prescriptii medicale pt acnee si cosuri cheltuind multi bani si fara rezultat am fost la cineva acasa si i-am spus situatia tot un dermatolog foarte renumit si m-a invatat sa nu ma mai spal cu sapun pe fata sa ma spal normal cu apa rece si inca ceva mi-a spus ca daca ai infectie in sange poti incerca orice tratatment nu v-a da rezultat...

    2
    0

  • Robert pe 7 Ian 2016, 00:15
    acnee sau cosuri

    buna sunt robert si am 16 ani nu sunt eu genul prea aratos dar un lucru stiu ca nu suport cosurile si va recomand din punctul meu de vedere sa folositi pulpa unei frunze de aloe vera direct pe zona afectata aceasta curata excesul de ulei din piele aceasta se utilizeasa inainte de a face o clatire sau spalare a tenului sau locului unde se afla cauza puteti folosi sapun cu musetel sau cu masline si musetel in acelasi timp va propun sa folositi ceaiul de musetel in procesul de clatire succes!

    5
    1

  • cristina pe 20 Dec 2015, 22:24
    durata

    in cat timp isi fac efectul?

    5
    0

  • Dana pe 14 Dec 2015, 22:37
    sfatul meu pentru cei/cele care au probleme cu acneea

    Am incercat tratamentul cu galbenus de ou ,dar in concentratia acestuia am adaugat putin bicarbonat de sodiu si un sfert de aspirina tocata.Inainte de a aplica concentratia,adaugati pentru protectia fetei o crema de fata(nivea,garnier.....etc).In 4zile de la aplicarea acestei masti sau vazut rezultate si inca si acum se vad,am o piele fina si curata

    4
    2

  • Iulia pe 8 Dec 2015, 10:58
    Cum scapi de acnee?

    Salut, eu am acnee de cand ma stiu, si am incercat zeci de solutii. Tratament cu argila, medicamente prescrise de deramatologi si unele au dat rezultat insa pe termen scurt. Pe la inceputul anului cineva mi-a recomandat buretele Pure konjac cu carbune. Si nu pot sa spun ca am scapat total de acnee, insa tenul este mult mai curat, acneea apare mai greu si nu mai este la fel de dureroasa. E ff interesant acest burete!

    0
    2

  • viorel dany pe 4 Dec 2015, 18:40
    >.>>>...

    care credeti ca este cel mai bun tratament???????????

    2
    0

  • Emilia pe 4 Dec 2015, 15:22
    Acnee

    Va rog sa ma ajutati am doar 12 ani si am acnee destul de grava.Acneea mi-a aparut de la 9-10-11-12 anii !!!! Mi-au mai trecut dn cosuri cat de cat ,dar pe obraji si pe frunte am niste gaurele ce sa fac ? Umblu prin sptale si nu-mi trc merg in fiecare luna la dermatolog si nu-mi trec!!!!! Ce sa faaac??? Suntt disperataaa ce sa faaac???

    2
    0

  • paula pe 16 Oct 2015, 22:51
    va ajuta

    buna seara . in primul rand celor care au probleme grave cu cosuriile iritatii acnee . trebuie sa va faceti o analiza speciala de sange se poate sa aveti o bacterie in sange care nu va da pace.iar toate leacuriile scrise de voi sunt bune da si nu sa nu uitam ca pielea fetei este f sensibila si absoarbe f rapid tot ce puneti pe ea .nu strangeti cosuriile pt ca poate sa se infecteze .dar daca sunt f pline de secretie atunci da trebuie sa iasa .ce va poate ajuta este octenisept . sau razaliti un castravete il puneti intrun borcan si cat sal acopere puneti palina lasati la fermentat o sap dupa care va curatati fata seara cu lichidul obtinut . nu exagerati cu el pt ca va usca f tare fata . dupa care va faceti cu o crema hidratanta sau chiar cu ulei de migdale sau masline . succes

    3
    7

  • adrian pe 9 Sep 2015, 14:22
    cosuri

    va rog ajutatima caci nu pot scapa de cosuri

    4
    4

  • andreea pe 2 Sep 2015, 15:58
    ....

    pasta de dinti e mai buna decat orice crema sau lotiune din farmacie....va dati de 3 ori pe zi [dimineata, la pranz si seara], lasati vreo 10-15 minute sa se intareasca, apoi inlaturati-o si va clatiti fata cu apa rece.....e minunataaa!!! la mine merge si sunt foarte multumita....nu mai dati banii pe prostii si folositi cu incredere pasta de dinti :):):*

    7
    4

  • Adriana pe 13 Aug 2015, 16:36
    cosuri

    Eu va recomand sa va puneti pasta de dinti pe cosuri de trei ori pe zi : {dimineata,la amiaza si seara} La mine a mers Sper sa va AJUTE...VA PUP... :)

    8
    9

  • andreea pe 5 Aug 2015, 19:57
    cosuri

    eu am o problema foarte mare chiar nu pot sa scap de cosuri dar o sa incerc rezultatul acela cu pasta de dinti sper ca am sa scap de cosuri

    3
    8

  • tequila isa pe 20 Iun 2015, 22:14
    cosuri-acnee...

    cea cu bicarbonat de sodiu o so incerc sper sa imi iasa dar mie teama pt k nu am mai incercat si sper sa nu pateasca fata mea ceva....

    4
    13

  • liza pe 13 Iun 2015, 13:38
    acnea cosurile

    am si eu o problema cu cosurile m-am dat cu multe medicamente si nu mau ajutat. Dar de trei o in zi ma spal cu sapun lichid si se vede rezultatul va recomand

    7
    1

  • Kelly pe 6 Mai 2015, 01:38
    pot sa folosesc pasta de dinti pt a scapa de acnee?

    pot sa folosesc pasta de dinti pt a scapa de acnee???

    9
    10

  • mica mihaela pe 17 Apr 2015, 21:26
    otet cu sare

    de cate ori trebuie facuta aceasta ,cine a facut sa ma invete si pe mine va rog frumos

    2
    3

  • bibica pe 13 Apr 2015, 16:32
    cosuri

    poti folosi pasta de dinti,dar ai grija sa nu stai mult cu ea pe fata pt ca iti poate arde pielea si se vindeca destul de greu;)

    4
    3

  • dorian pe 3 Apr 2015, 09:13
    acnee

    o sa folosesc zeama de lamaie

    6
    10

  • mali pe 2 Apr 2015, 16:53
    eritromicina

    buna si eu am probleme cu acnea vara trecuta dupa ce am facut o infuzie cu ceaiu coada soricelului mam trezit cu fata plina mai ales cu zona barbiei mam dus la spital la un dermatolog si mia zis ca este ceva normal ca ete varsta hormoni ecc... am incercat multe solutii creme pastile .. este de ajutor ERITROMICINA IDI GEL este un tub alb cu scrisu albastru sper ca se gasest si in Romania pentru ca eu lam luat in italia un alt remediu ar fi sa v faceti o infuzie cu ceai de musetel si dupa 15 minute sa puneti pe un servetel oleaca umed pe o parte din servetel si sa puneti niste faina de malai acest remediu este pentru punctele negre.....pentr cosuri puteti sa folositi niste ciocolata diluita cu lapte si miere de albine le sbateti bine pana se formeaza o crema si o lasati pe fata cam 15 20 minute..sper sa va fie de ajutor

    5
    16

  • ionut pe 6 Feb 2015, 20:33
    Acnee

    Salutare am o problema cu acnea, am folosit multe solutii dar nu au dat nici un rezultat dintre remedile de mai sus care este cel mai eficient ?

    22
    3

  • Andreea pe 1 Feb 2015, 15:14
    Cosuri..

    De cate ori trebuie sa faci aceste masti ???

    12
    3

  • iulia pe 22 Ian 2015, 19:31
    cosuri ten gras

    mati putea ajuta careva a ancercat ceva pentru ten gras am obiceiul sa le sparg nu le pot vedea si se face cate unu sub piele tare si dureros dac ati ancercat va rog sami spuneti multumesc

    8
    5

  • . pe 21 Ian 2015, 00:07
    acnee

    alte trei sfaturi foarte bune: 1) nu spargeti cosurile pentru ca se va infecta zona si vor aparea mai multe cosuri 2) zeama de lamaie pe zonele afectate timp de 10 minute 3) beti multa apa

    8
    3

  • ralu pe 14 Ian 2015, 23:30
    cosuri

    pasta de dinti este excelenta o sa va usture fata cam tare dar merita efortu daca ai o urma de la cosiuri pana dimineata nu mai e super tare eu ami aplk an afiecare seara si am un ten de bebelusi ancercati fetelor dar nu uitati sa va clatiti dimineata cu apa calduta si ungeti fata cu felie de lamaie lasti sa actineze 2 min si apoi clatiti cu apa minerala faceti asta timp de 3 zile si o s vedeti rezultatu

    12
    10

  • lumy pe 14 Dec 2014, 19:23
    ......

    am o problema si nu pot sa imi dau seama ce este, am doua pete rosii una langa alta pe obraz care mi-au aparut in timp aproximativ 6 ani, nu stiu daca este vreo vena sparta sau ce dar arata foarte urat si nu o pot acoperi nici macar cu fond de ten, va rog stiti vreun tratament natural??? astept raspuns . multumesc

    22
    3

  • anonim pe 2 Dec 2014, 16:42
    acnee

    Buna ..am 16 ani si deja de 3 ani de zile ma lupt cu problma cosurilor ..am o fat rosie si plina de cosuri nu stiu ce sa mai fac ...in timpul iernii din cauza frigului imi iese de doua ori mai multe ,,am fost numa nustiu la ce medici am cheltuit sute de euro pentru diferite cremuri tratamente si nimic nu ma ajutat ...Macar sa fost mici era una dar mai grav e ca sunt inflamate si foarte dureroase ..Din cauza lor devin pesimista si mai retrasa .. Nici nustiu ce sa mai fac is descurajata total..Ma ajuta cineva si pe mine ?

    8
    4

  • ana pe 12 Nov 2014, 21:26
    cosuri

    Ana pe 13 Oct 2013, 15:23 Solutia pt cosuri!!!!!!!!! buna ana spunemi te rog dupa cat timp a dat rezultate "rithual derm".?si daca te lasi de tratament iti apar din nou cosurile? daca vrei lasami o adresa de fb sau un mail as mai avea cateva intrebari:D ..multumesc:)

    18
    32

  • monicapetre10 pe 6 Nov 2014, 20:47
    Tot produsele naturale anti-acnee de la Thursday Plantation pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree am folosit. Va confirm si eu ca sunt foarte eficiente.

    recomand produsele

    53
    2

  • AlinaPavel820 pe 6 Nov 2014, 20:46
    acne

    foarte bun articolul

    3
    2

  • grisha pe 4 Nov 2014, 17:19
    cosuri

    de cite ori pe zitrebueste de dat cu otet si sare pe frunte? multumesc de inainte

    2
    5

  • grisha pe 3 Nov 2014, 16:48
    cosuri

    eu am dat cu sare si otet si mi sa inrosat fruntea ce sa fac o sami treaca.....spuneti va rog!!!!!

    5
    3

  • mariana pe 3 Nov 2014, 14:23
    am o fetita de 10 ani si e plina de cosuri pe fata,am facut o gramada de tratamente si nu au functionat....nu mai stiu ce sai fac.....ajutatima va rog.....

    AM SCRIS MAI SUS....

    8
    3

  • iulia pe 30 Oct 2014, 18:35
    cosuri

    trebuie sa folositi otetulcu sare este eficient

    6
    2

  • iulia pe 30 Oct 2014, 18:35
    cosuri

    trebuie sa folositi otetulcu sare este eficient

    6
    3

  • andrei pe 26 Oct 2014, 10:59
    cum sa scapi de cosuri

    salut prieteni eu am 20 de ani si pin amu nu avem cosuri pinace am facut primul sex si am cerut sfatul medicilor ...mia dat niste unsori dar in zadar ,,, am cautat in internet si tot in zadar... am o nepotica sii esea niste bubusoare pe fatza ,,, bunica mea o salvato si pe ea de bubusoare si pe mine de cosuri... tratamentul o durat max. 2 zile...deci te speli bine ,,, daca ai barba e mai bine so dai jos , te stergi cu un pusop umed astepti sa se usuce fatza ... dupa care ferbi 3/4L de apa o torni intru taz apa trebue sa fie ferbinte te pui cu fatza in aburi te acopri cu un prosop mare ... stai cam vreo 4/5 min... te stergi si iti spargi toate cosurile ... dupa toate acestea eii un pahar cu apa filtrata un phar cu miere (de albini.) topit si 3 lingurite de soda de mincare le torni anbele intro cratita le pu la foc pin incepe a fere astepti sa se raceasca total ... te ungi de 2 ori pe seara de exenplu(pela ora 21;00 si pela vrio 00;00 te scoli te speli si ear te ungi) va urez succes pa vam pupat andrei.dumanschi@mail.ru pentru mai multa info...

    6
    7

  • Maria pe 12 Oct 2014, 21:35
    Cosuri

    Eu imi dadeam cu putina apa pe frunte ( acolo am avut multe cosuri ) si apoi dadeam cu sapun pana se facea alba.. ca o masca pentru frunte si... am facut asta vreo 2,3 zile la rand si au disparut.. va recomand tuturor.. functioneaza ;) :)

    16
    1

  • viviana pe 10 Oct 2014, 15:55
    cum sa scapi de cosuri?

    Buna .Cum as putea sa scap de cosuri ,sa mentionez ca am multe puncte negre .Ce ar trebui sa fac?

    9
    2

  • ion pe 29 Sep 2014, 23:25
    incerc de toate si sunt frumos

    fetelor eu am acuma 13 ani si ma ingrijorez de cosuri eu am incercat toate metodele propuse mieau trecut foarte rapid,si acuma fata miea ieste intratat de atragatoare ca fetele umbla dupa mine :),fiti mai departe frumosi si nu va lasati invinsi de acneie vam pupat.

    7
    8

  • andreea pe 23 Sep 2014, 17:18
    andreea

    ajutatima sa scap de cosuri ma spal pe fata cu sapun cu sulf este bun ?

    6
    7
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod