Remediile pentru creșterea părului folosite de indience. Încearcă-le și tu!

Femeile din India sunt recunoscute pentru frumusețea lor și mai ales pentru părul lor lung și strălucitor.
Dar pentru a avea o podoabă capilară cu care se pot mândri, cele mai multe indience își îngrijesc intens părul și folosesc măști naturale și remedii moderne pentru a-i stimula creșterea. Iată câteva astfel de măști și soluții recomandate de Sushmita, un guru din India în îngrijirea părului și deținătoarea unui video blog foarte popular în această țară, potrivit brightside.me:

Folosește gel de aloe vera

Dacă ai prin casă o plantă de aloe vera, îi poți folosi frunzele pentru a obține un ser nutritiv ce stimulează creșterea părului. Rupe câteva frunze de aloe, taie-le pe jumătate și stoarce-le pentru a obține sucul de aloe.
Masează scalpul cu sucul de aloe, insistând asupra rădăcinilor. Masajul va stimula circulația sanguină și va ajuta la o mai bună absorbție a sucului de aloe. Lasă-l să acționeze timp de două ore, apoi spală-te pe cap. Dacă nu ai o plantă aloe în casă, găsești gel de aloe în comerț.

Prepară o mască pe bază de pantenol

D-Pantenolul este o variantă sintetică a vitaminei B5, care atunci când pătrunde în piele se transformă în acid pantoteic, o substanță ce normalizează funcțiile epidermei. Iar printre proprietățile sale se numără și revigorarea foliculilor de păr și prevenirea căderii părului.
Găsești D-Pantenol pentru uz cosmetic în magazinele naturiste sau farmacii. Ca să-ți faci o mască cu pantenol, spală-te pe cap așa cum o faci de obicei. Aplică pantenol pe părul uscat, insistând asupra rădăcinilor. Poți aplica și pe lungimea părului pentru a-l netezi și a împiedica electrizarea părului.

Clătește-te cu apă rece

Apa rece închide porii și îmbunătățește circulația sanguină, ceea ce stimulează creșterea părului. De asemenea, părul tău va deveni mai strălucitor pentru că temperatura scăzută va duce la închiderea cuticulei, stratul microscopic sub formă de solzi ce acoperă firele, iar în acest fel părul va reflecta mai bine lumina.
După ce te-ai spălat pe cap și ai aplicat balsamul sau mască, clătește-ți părul cu un jet de apă mai rece, atât cât să fie suportabil.
<
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod