Pielea ta: 7 semne care îţi arată cât de frumos vei îmbătrâni

Te-ai întrebat cum de unele femei care se apropie de vârsta a treia reuşesc să arate atât de bine, cu o piele proaspătă şi fără pic de riduri, în timp ce altele de nici 30 de ani par mult mai în vârstă decât sunt?
Te-ai întrebat cum de unele femei care se apropie de vârsta a treia reuşesc să arate atât de bine, cu o piele proaspătă şi fără pic de riduri, în timp ce altele de nici 30 de ani par mult mai în vârstă decât sunt?

Mama natură este responsabilă pentru asta, dincolo de încercările noastre de a ne păstra frumuseţea cât mai mult timp. Moştenirea genetică, culoarea pielii sau forma feţei sunt numai câteva dintre elementele care te pot avantaja sau dezavantaja când vine vorba de o îmbătrânire frumoasă.

Iată câteva semne care îţi indică dacă vei fi una dintre femeile care par să nu îmbătrânească niciodată:

Părinţii tăi au îmbătrânit frumos


Dacă mama şi tatăl tău par mai tineri decât sunt, atunci ai toate şansele să le calci pe urme. Rudele de primul grad îţi oferă cele mai bune indicii cu privire la felul în care vei arăta pe măsură ce anii trec şi cum te vor afecta ridurile.
"Moştenim rata cu care celulele se degradează, cât de repede se refac sau cât colagen este produs", a declarat pentru shine.yahoo.com medicul dermatolog Dr. Ava Shamban. Cu toate acestea, factorii de mediu sunt foarte importanţi, iar dacă fumezi, nu faci exerciţii sau te "prăjeşti" la soare, ridurile pot apărea mult mai devreme.

Ai faţă de copil


Faţa rotundă este una dintre cele mai avantajate figuri în lupta împotriva îmbătrânirii. Structura facială rotundă, ochii mari, obraji rotunzi, fruntea mare şi rotunjită, maxilarul mic, nasul mic şi scurt sunt trăsăturile unei feţe care are avantajul de a părea tot timpul tânără. Sunt acei oameni despre care se spune că au faţă de copil. Dacă te numeri printre ei, eşti o adevărată norocoasă!

Pomeţii înalţi


Structura facială osoasă influenţează mult modul în care percem o persoană, dacă ni se pare tânără sau bătrână. În acest sens, pomeţii situaţi cât mai sus formează ceea ce se numeşte "triunghiul tinereţii". Pe măsură ce îmbătrânim, ţesuturile se lasă, din cauza scăderii fermităţii pielii, dar în cazul persoanelor care au pomeţii proeminenţi şi situaţi cât mai sus, senzaţia de îmbătrânire este mult redusă.
Un exemplu este actriţa Sophia Loren.

Dinţi şi oase puternice


La fel cum pomeţii înalţi maschează trecerea anilor, dinţii şi oasele puternice susţin structura feţei şi te ajută să îmbătrâneşti frumos. Odată cu trecerea anilor, dinţii se tocesc şi se pot deplasa uşor către interior, ceea ce face ca buzele să pară mai subţiri iar în zona gurii să apară multe riduri fine. Dinţii drepţi, de formă pătrată menţin aceeaşi formă a gurii ca şi în tinereţe, ceea ce este un avantaj major.

Părul des


Părul des este o trăsătură fizică ce ne indică în mod insconştient că persoana care se află în faţa noastră este sănătoasă. Asociem o podoabă capilară deasă cu vitalitatea, iar una rară cu lipsa acesteia. Persoanele cu părul rar par mai bătrâne decât cele cu părul des, chiar dacă sunt de aceeaşi vârstă.

Simetria facială


Frumuseţea este adesea asociată cu simetria, iar când vine vorba de chipuri, simetria stânga-dreapta este extrem de importantă şi în ceea ce priveşte modul în care îmbătrâneşti.

Pielea măslinie


Pentru că are o capacitatea mai mare de a se apăra de razele nocive ale soarelui, pielea mai închisă la culoare nu îmbătrâneşte la fel de repede precum cea albă. Ridurile fine şi petele pigmentare apar mai devreme în cazul persoanelor cu pielea foarte albă, pentru că melanina, pigmentul care apăra pielea de razele UV este în cantităţi mai mici.
Indiferent de culoarea pielii, protecţia solară este esenţială dacă vrei să ţii ridurile la distanţă cât mai mult timp.
(Foto: iStockphoto)
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod