O manichiură care ţine o săptămână? Desigur!

Atunci când purtaţi o manichiură ca cea din poză, este normal să vreţi să o menţineţi cât mai mult, indiferent dacă a fost făcută de voi sau de altcineva. Unghiile din poză sunt ale mele

Atunci când purtaţi o manichiură ca cea din poză, este normal să vreţi să o menţineţi cât mai mult, indiferent dacă a fost făcută de voi sau de altcineva. Unghiile din poză sunt ale mele şi le pictasem cu acuarele peste ojă albă dar în acest articol o să mă axez pe menţinerea manichiurilor făcute doar cu ojă pentru ca sunt cel mai des intâlnite.


O manichiură  poate fi numită rezistentă dacă:

- nu se cojeşte marginea

- nu intră aer în zona cuticulei sau pe laterale cauzând desprinderea

- culoarea nu îşi pierde din intensitate

- luciul rămâne ca în prima zi

Acestea sunt lucrurile de care să ţineţi cont:

1.

Aplicaţi bază înaintea ojei. Va îmbunătăţi aderenţa culorii şi vă va proteja unghiile.

2. Când aplicaţi oja, nu atingeţi cuticulele sau părţile laterale. Dacă le-aţi atins din greşeală, ştergeţi-le înainte să se usuce oja.

3. Întotdeauna acoperiţi şi marginea unghiilor. Dacă observaţi că s-a dus oja de pe ea după câteva zile, retuşaţi. În acest fel, manichiura nu se va coji niciodată.

4. Aplicaţi un topcoat de calitate foarte bună întotdeauna şi acoperiţi şi marginea cu el.

5.

Purtaţi mănuşi dacă spălaţi vase sau rufe. Nu faceţi băi foarte lungi dacă vreţi manichiura pentru mai mult de o săptămână. Apa, mai ales cea caldă deformează unghiile şi e posibil ca oja să crape şi să se desprindă. Acest sfat este valabil mai ales pentru unghiile lungi care se deformează vizibil mai mult.

6. Aveţi grijă ca unghiile să fie sănătoase, fără exfolieri sau crăpături. Dacă suprafaţa este foarte striată, slefuiţi uşor cu o pilă fină sau folosiţi o bază anti-striaţii.

Exfolierile, striaţiile, rupturile pot fi prevenite hidratând cuticulele zilnic.

În speranţa că aceste sfaturi vă vor fi de folos, vă invit să citiţi mai mult despre acest subiect aici - Fa-ti oja sa reziste cat vrei tu!.  Dacă sunteţi curioase de manichiura pe care o port în acest moment, o găsiţi aici - Primele flori 3-D din acryl reusite!.

Fotografie realizată de LSD-Photography

sascha-mein
sascha-mein
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod