Mituri despre acnee

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), majoritatea tinerilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani se confrunta, la un moment dat, cu inesteticele cosuri, puncte albe sau negre. Acneea este un fenomen comun in perioada pubertatii, pe fondul modificarilor hormonale specifice. Cu toate acestea, pentru a fi tratata cu succes si, eventual, prevenita, se impune realizarea unei distinctii intre faptele reale si "miturile" referitoare la acnee.

Mit: Bronzul contribuie la atenuarea si disparitia acneei
Realitate: Chiar daca bronzul mascheaza, temporar, semnele specifice acneei, nu exista nici o dovada ca a te bronza contribuie la disparitia acneei. Dimpotriva, persoanele care au acnee si se bronzeaza, fie natural, fie la solar, risca sa se confrunte cu uscarea si descuamarea epidermei in zonele afectate, sau chiar cu arsuri. De asemenea, creste riscul imbatranirii premature a pielii si aparitia cancerului.

In cazul in care copilul tau are acnee, explica-i ca este recomandabil sa-si protejeze portiunile afectate cand iese afara, purtand palarie, sapca, bluze cu maneci lungi sau ochelari de soare. In timpul verii, este bine sa foloseasca o crema sau un gel cu factor de protectie ridicat pentru a contracara efectele daunatoare ale soarelui. Iar daca vrea sa utilizeze produsele autobronzante pentru a masca semnele specifice acneei, cere mai intai sfatul medicului.

Daca adolescentul urmeaza un tratament anti-acneic (inclusiv pilule anticonceptionale, in cazul fetelor) este cu atat mai important sa evite expunerea la soare.
Medicamentele pot cauza o hipersensibilitate a epidermei in contact cu razele soarelui.


Mit: Cu cat te speli mai mult pe fata, cu atat mai putin se manifesta acneea
Realitate: Asemeni situatiei anterioare, nici igiena nu poate fi facuta "responsabila" de aparitia acneei. Dimpotriva, spalatul zilnic al fetei ajuta la inlaturarea celulelor moarte si a impuritatilor de la suprafata epidermei, dar excesul de apa si sapun, precum si miscarile prea viguroase, pot avea drept consecinte uscarea pielii si aparitia iritatiilor, ceea ce ar putea duce la agravarea acneei.

Medicii dermatologi recomanda spalarea fetei numai de doua ori pe zi, cu un sapun bland si miscari lente. Chiar daca tu folosesti, si e firesc sa o faci, produse cu proprietati de exfoliere a pielii, adolescentul ar trebui sa le evite, pentru ca irita pielea si acneea dobandeste astfel un mediu mai propice de proliferare. De asemenea, se recomanda evitarea lotiunilor pe baza de alcool, pentru ca usuca pielea.



Mit: "Stoarcerea" cosurilor ajuta la disparitia acestora
Realitate: Cu toate ca "stoarcerea" unui cos face ca acesta sa fie, temporar, mai putin vizibil, procedeul poate determina intarzierea disparitiei definitive a acestuia. Bacteriile sunt "impinse" in profunzimea epidermei, si astfel portiunea de piele din jurul cosului devine mai sensibila si mai predispusa iritatiilor. Adeseori raman cicatrice rosii sau maronii, care persista timp de cateva luni, iar in unele cazuri, sunt permanente.

Daca adolescentul este suparat ca i-a aparut un cos pe fata chiar inainte de o petrecere sau de o intalnire sentimentala, medicul dermatolog ii poate administra o injectie cu cortizon, care va atenua iritatia si va grabi procesul de vindecare. De asemenea, il poti ajuta chiar tu, cu un baton corector care se gaseste in trusa ta de machiaj.


Mit: Daca ai acnee, nu este permis machiajul, respectiv barbieritul
Realitate: Produsele cosmetice nu sunt interzise chiar daca ai acnee.
Important este insa ca produsele respective sa fie hipoalergenice si sa aiba o textura blanda, pentru a nu favoriza proliferarea acneei. Unele produse contin acid acetilsalicilic, ce are rol important in vindecarea leziunilor acneice.

Se recomanda evitarea produselor pe a caror eticheta se mentioneaza "exclusiv pe baza de plante". E adevarat ca aceasta categorie a castigat popularitate considerabila in ultimii ani, dar aceste produse pot bloca porii si stimula acneea, asa incat este bine ca adolescentii si, in general, persoanele predispuse la acnee sa nu foloseasca acest tip de produse. Baietii care au acnee pot folosi linistiti lama sau aparatul de ras electric, insa trebuie sa fie atenti sa nu atinga zonele afectate, deoarece ar putea aparea iritatii sau infectii.


Mit: Daca acneea este persistenta, ar trebui sa urmezi un tratament mai intens, pana la disparitia acesteia
Realitate: Cand este vorba despre medicamente care contin ingrediente active precum acid acetilsalicilic sau peroxid de benzoil, nu se recomanda utilizarea exagerata.
Acest fapt ar putea avea efect opus, prin agravarea acneei, intrucat epiderma se usuca si este predispusa iritatiilor si aparitiei altor cosuri, puncte albe sau negre.


In oricare dintre urmatoarele situatii, adreseaza-te unui medic:
  • tratamentele urmate nu au dat rezultat;
  • au aparut cicatrice;
  • cosurile sunt mari si dureroase la atingere;
  • au survenit probleme de ordin psihologic (complexe de inferioritate, ca urmare a acneei).

  • In cazul in care sunt prescrise medicamente, este necesar ca tratamentul sa fie urmat timp de aproximativ 6-8 saptamani pentru a se obtine rezultate.

     

    Comentariile 101-150 din 171

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Cristina pe 24 Iul 2006, 15:18
      acnee

      Am avut si eu acnee in perioada liceului si era destul de pronuntata insa cu timpul folosind foarte multe mastii (argila,ulei de masline si altele ) am scapat definitiv de ele.Un sfat : Multa rabdare!!!1

      0
      0

    • mariana pe 19 Iul 2006, 13:49
      e rau sa ai acnee

      Buna. Am si eu brobleme,dar daca nu le bagi in sema trec de la sine. Eu asa cred. Voi ce parere aveti?

      1
      0

    • bogdan pe 28 Iun 2006, 00:54

      vrajeala ca tot nu reusesc sa scp de cosuri nici dermatologu nu stie

      0
      0

    • Misici Aurelia pe 20 Iun 2006, 13:16
      acneea

      rabdare, multa rabdare si o igena severa toate duc la un final fericit, fara acnee

      0
      0

    • mary pe 5 Iun 2006, 15:23
      acneea

      da e dificil cu acnee

      0
      0

    • andreea husveth pe 11 Mai 2006, 12:20
      acneea

      doresc o prezentare mai larga a produselor pe baza de itamine calciu tc 99%din pop se confrunta cu problema calciului

      0
      0

    • Anna pe 10 Mai 2006, 16:49
      raspuns

      imi pare foarte rau pt cei care au probleme cu acneea si eu am avut problema aceastea dar a mea nu era asa de grava am urmat un tratament la spital timp de vreo 3 luni si acum mi-au disparut.asa k este mai bine sa intrebi un specialist decat sa te dai cu fel de fel de prostii care nu isi fac efectul.niste produse bune sunt cele de la Garnier dar si SKINOREN o crema ce se gaseste la farmacii.don`t worry ;)

      0
      0

    • ela pe 9 Mai 2006, 09:35
      raspuns pt "BUBOAIE"

      Imi pare rau pt cosurile tale. Dar mai bine ti-ai perfectiona ortografia, care e dezastruoasa. In locul tau m-as feri sa scriu ceva ce se poate citi public!!! FOARTE JENANT... Cati ani ai?

      0
      0

    • adrian pe 6 Mai 2006, 23:46
      buboaie

      am luat si eu roactane 4 luni miau trecut....am fost happy acuma miau aparut iara dar nu as ade sever ca prima data....not happy:(....si aucma iau un trtament cu sotret ...un fel de pastile ca roacutane numai ac sunt mai eftine vreaus astiu si eu daca sunt bune de ceva

      0
      0

    • Michelle pe 6 Mai 2006, 15:39
      perseverenta si rabdare

      Am acnee de cativa ani, totul tine de atitudinea pe care o ai fata de un tratement, perseverenta cu care il respecti si rabdarea de a trece cosurile. Nu umblati la ele, nu mariti sau nu sariti doza de tratament si mai ales nu intrerupeti tratamentul. Tratamentul in acnee e lung si lent. Succes

      0
      0

    • DEEA pe 30 Apr 2006, 15:45
      AKNEE

      AM INCERKAT TOTUL...

      0
      0

    • altea pe 29 Apr 2006, 11:01
      cosuri

      cosurile sunt o pro pt noi toti..asa k nu disperati...or sa treaca folositi zynerit ..pt mine a mers

      0
      0

    • Andreeeee pe 17 Apr 2006, 16:05
      o fata mai curata

      Am o multime de prieteni care au cosuri...nu intrati in panica ..incercati orice tratament dar pe o perioada mai lunga ca sa poata sa isi faca efectul..am un sfat pt voi ..spalati`va pe fata dimineata si seara cu sapun de copii sau sapunuri farmaceutice fara miros si culoare si foarte putin detergent..sper sa mearga

      0
      0

    • alis pe 14 Apr 2006, 16:12
      naspaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Salutare! dak as sti secretul vi l-as spune...dar au inceput si mie sa-mi iasa niste puncte albe de grasime si nu stiu cum sa scap de ele...de pct negre sa nici nu mai vb...am incercat aproape orice dar parca tot degeaba ...sunt si produse care curata cat de cat dar oricum de la o zi la alta succes

      0
      0

    • robert pe 1 Apr 2006, 20:45
      acnee=suferinta

      pot sa spun k acneea mi-a schimbat viata aproape total.am uitat cum e sa iesi in oras,cu prietenii,de fete nici nu mai incape vorba.toti iti dau sfaturi si se fac ca nu.i intereseaza.....dar ii observi imediat cand te privesc.........de fapt incearca sa nu te priveasca...nu de altceva dar probabil le e frik sa nu vomite,dar asa suntem noi oamenii,mai greu intelegem suferinta celorlalti!MERGEM INAINTE CU CAPUL IN FATA!dak tot se vb de roaccutane,sa zic si eu cate ceva:am aproape 3 luni de cand le fol aceste pastilutze...si cam 3 sferturi din cosuri au cam disparut sau cel mult au ramas semne.sunt cam scumpe pt un om modest,si unde mai punem k are reactii adverse destul de grave:tulburari de atentie,de vedere,memorie,buzele sunt in ultimul hal,sange pe nas,disturbari ale ficatului s.a.dar parca nu simti nimic atunci cand ai incredere in tine sa ridici capul sus atunci cand vb cu prietenii tai,sa mai iesi la un suc...ceea ce nu indrazneam sa fac acum 2 luni.daca exista cineva care are mai multa experienta cu acest medicament,mi.ar face placere sa primesc sfaturi la adresa:tutunaru_robert@hotmail.ro sau la tel 0765463744. MERGEM INAINTE...NU.I ASA?!

      0
      0

    • sim pe 28 Mar 2006, 17:49
      gemoderivatele

      produsele naturiste sunt bune si cu rezultate rapide, cele de la Hofigal. Incercati crema cu spirulina monodoza si monoderivatele nuc si ulm de la Hofigal.

      0
      0

    • ali pe 25 Mar 2006, 21:54
      sal

      medicul mi-a indicat zynerit si anticonceptionale(marvelon).cam in 2 luni aratam super.toata lumea ma intreba ce am facut.asa ca am recomandat tuturor celor care au probleme cu acneea.pt ingrijirea tenului:demachiant pt buze si ochi, demachiant pt ten gras,masca relaxanta,crema cu musetel,crema antiacneica,lotiune antiacneica, toate de la elmiplant.sunt super bune.atentie si la alimentatie:fara salamuri,conserve...multe salate,fructe, carne slaba...si multa apa plata cu lamaie.rabdare,incredere...si veti fi superbe...pup u

      0
      0

    • cristina pe 21 Mar 2006, 22:01
      Soarele si roaccutane?!

      Buna! As vrea sa va intreb pe aceia dintre voi care ati luat Roaccutane daca in timpul tratamentului ati putut sta la soare sau cum v-ati ferit de soare.Eu am inceput sa iau cam de 1 luna si stiu ca este posibil sa iau si la vara si as vrea sa stiu daca pot face plaja sau ce fel de creme pot folosi. Va multumesc si daca stiti cate ceva puteti sa-mi scrieti pe adreasa: micri_13@yahoo.com

      0
      0

    • Niky pe 21 Mar 2006, 00:45
      acnee

      Da draga, esti f bine informata, proactiv este cel mai bun, pt orice tip de piele, la-m incercat si sunt deosebit de multumita de el. Si nu mi se pare ca are un pret inacceptabil. Partea proasta este ca si in U.S a se poate comanda numai pe baza de unui nr de telefon. din pacate.

      0
      0

    • SHALIMAR86 pe 15 Mar 2006, 12:31
      ACNEEA

      EU AM O ACNEE F URATA DE CATIVA ANI SI AM FOST LA MULTI DERMATOLOGI CARE INSA NU M-AU AJUTAT CU ABSOLUT NIMIC.AM VAZUT PE NET RECENT CA A APARUT IN AMERICA UN TRATAMENT NUMIT PROACTIV PE BAZA DE PEROXID CARE SE ZICE CA FACE MINUNI.CE PARERE AVETI?

      0
      0

    • cristina pe 23 Ian 2006, 11:43
      hai ca va zic eu una buna!

      taiati o felie de lamaie si tamponati cu ea pe fata,ustura dar,este foarte benefic sau ceapa,data prin razatoare si apoi pusa intr-un tifon cu care tamponati fata! Bye!

      0
      0

    • Toncean Anca pe 19 Ian 2006, 17:48

      Salut!Sunt Anca, am 28 de ani si inca am probleme cu acneea.Folosesc machiajul ca sa o ascund. Am incercat tot felul de tratamente dar cu rezultate pe moment.Nu stiu ce sa mai fac. Poate imi dati un sfat si eventual un tratament.

      0
      0

    • ionut pe 19 Ian 2006, 17:48
      acnee.

      da-ti-mi niste sfaturi pentru inlaturare dak stiti. la mine nu-s asa profunde dar e mai bine fara. puteti sa-mi trimesti un mesaj la asdresa: nonamedag@yahoo.com . ms ms ms:*

      0
      0

    • alexandra pe 19 Ian 2006, 17:48
      hi

      hi!deasemea am si eu probleme cu inesteticile cosuri.am 17 ani si obisnuiesc sa-mi fac masca cu argila in fiecare dimineata.as vrea sa stiu daca acest lucru poate inrautati situatia prin uscarea tenului.puteti sa-mi trimiteti msj la adresa xk_allexia@yahoo.com.multumesc anticipat!

      0
      0

    • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      am 20 de ani si am acnee, nu stiu ce sa mai fac.am incercat produse naturiste dar si cosmetice si dintre cele mai renumite si scumpe.insa nu au avut efect.sunt puncte rosii si negre,dureroase,dese iar unele mi-au lasat si cicatrici.nu pot iesi fara fond de ten+pudra+corector,fara sa mai spun de spate.astept raspuns pe n_andaluzia@yahoo.com

      0
      0

    • madalina mircea pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea de pe tot corpul

      imi place acest progam atat de mult incat sa il vizitez

      1
      0

    • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
      despre masca cu argila

      mastile de curatare atenului gras sunt puternice ca si nivel de uscare si sunt recomandate pt 1/data pe sapt.exagerarea nu face bine....o sa iti usuce tenul f.tare ca o sa te doara cand zambesti...ce iti recomand?o sa te simti mai curata cu sapunul dove pt ca are agenti de curatare dar nu usuca tenul..foloseste 2 sapt si apoi imi zici ok?o sa te simti curata si o sa mirosi dulcik.bafta

      0
      0

    • lenor pe 19 Ian 2006, 17:48
      acnee

      Eu am 26 ani, am avut asa ceva si va recomand sa mergeti in Buc la institutul Cantacuzino, sa va faca autovaccin- in fct de ce stafilococ aveti- eu am avut auriu- e cam 500 mii. Apoi mergeti al spitalul de dermatologie- langa Sincai- dc puteti, la doctorul -Emil Gradina -m e f bun - si va da trataament - inclusiv crema Roacutane - e la farmacie - cam 1.500 000lei- cam scumpa, dar buna. Si mai recomand Bioptronul- un aparat de la Zepter- e f bun pt cicatrici - il am eu si fac sedinte cu el- mai ieftin decat la doctor - pretul e negociabil. Elena 0723.5690.128 [email]elena.raducu@k.ro[/email]

      0
      0

    • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
      tot despre acnee

      multumesc de raspuns dar ma steptam la ceva mai....ieftin!ok,dar cum e in joc sanatatea mea o sa ma interesez.va pup.multumesc

      0
      0

    • raluca pe 19 Ian 2006, 17:48
      pete pe fata

      buna eu am probleme cu pete care apar pe fata! de aceea nu pot iesi fara fond de ten.. tenul are o nuanta galbuie nu ca restul corpului mi-ar trebui ceva de albire si luminozitate!!! cred..dar nu stiu ce..daca aveti vreu sfat va rog sa-mi raspundeti la [email]raluk_enache@yahoo.com[/email] mersi mult

      0
      0

    • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
      despre acnee si pete

      incercati sa folositi baton corector de culoare verde ca sa acoperiti petele si cosurile rosii,apoi folositi un fond de ten cu acoperire buna.daca baton e si antibacterian e super.folositi cu incredere

      0
      0

    • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
      ?

      nu stiu, adevarul e ca ma asteptam ca aici sa fie mai multa lume care sa vb de asa ceva, si asta pt. ca multe fete au acnee.ca sfat va spun ca ar fi ok sa mergeti la medic fiindca la mine incepe sa se mai vindece cat de cat iar medicul mi-a zis ca e be baza de stres problema mea, asa ca incep sa o rezolv.succes mult

      0
      0

    • raluca pe 19 Ian 2006, 17:48
      o parere personala

      fetelor,eu am remarcat ca daca le dau atentie atunci apar mai mult si se trec greu!daca le ignor,e super!oricum cei din jurul nostru nu obseva decat 10% din ce vedem noi pe fata noastra!asa ca nu va mai faceti probleme din cauza lor!ignorati-le!

      0
      0

    • monia pe 19 Ian 2006, 17:48

      eu zic ca cea mai buna solutie ramane tot medicul si tratamentul prescris de el

      0
      0

    • bonaciu cosmina pe 19 Ian 2006, 17:48

      ma confrunt si eu din cand cu asa ceva, am un ten foarte sensibi si am facut foarte multe tratamente insa nu toate au dat roade. cel mai bine cred eu e sa consulti un doctor specialist si sa-i urmati tratamentul pana la capat.

      0
      0

    • Kyss pe 19 Ian 2006, 17:48
      parerea mea

      eu am un ten gras si am avut multe cosuri si pete,iar cand am fost la mare si m-am bronzat mi-au trecut.

      0
      0

    • manuela pe 19 Ian 2006, 17:48
      iritatia

      am tenul uscat.dupa ce am fost la mare mi-au aparut o multime de cosuri utate pe fata.de ce?

      0
      0

    • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
      !?!

      eu am probleme mari cu acneea dar de putin timp se vede o ameliorare.am inceput sa privesc situatia din interior asa ca tin o dieta, chiar a mers.se vede!arat mai bine,am mai putine cosuri,rad mai mult ca imi place sa ma vad in oglinda si asta dupa doar o sapt.daca vrea cineva putem vb prin mail.adresa mea e:n_andaluzia@yahoo.com

      0
      0

    • anonim pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      si mie mi-au trecut cosurile cand am fost la mare,dar cand m-am intors acasa mai-au revenit

      0
      0

    • andrusk pe 19 Ian 2006, 17:48
      :(((((

      ma chinuie ingrozitor de mult cosurile si nu am din acelea mari si vizibile, am puncte negre si albe, daca stie cineva o reteta pe care dak o urmezi iti trec rapid cosurile sa ma contacteze la acest ID : andr33a_90

      0
      0

    • andra pe 19 Ian 2006, 17:48
      O sa treaca

      eu sunt de parere ca acneea trece cu timpul. nu trebuie sa folosesti tot felul de chestii ci (in cazul in care nu dispar) sa te duci la doctor caci doar el iti poate spune ce sa faci...

      0
      0

    • alina pe 19 Ian 2006, 17:48
      mda nasoala treaba

      pana la 16 ani nu am avut probleme k courile(bine nici akum nu oprea am)dar inainte aveam tenul normal.iar akuma cred k il am mixt ,adik imim apar cosuri(nu multe)dar asta e........am inteles k e perioata pubertatii si tb intr-un fel sa ne conformam cat de cat k situatie pt k p la 18 ani acestea vor disparea sau in unele cazuri...se va diminua.so...teenagers be happy!!!))life is good:))

      0
      0

    • raluk pe 19 Ian 2006, 17:48
      problema multor tineri

      am inceput a vea cosuri ink din clasa a patra cand am inceput a ma dezvolta...nu am crezut k acele cosuri vor fii pt mine mai tarziu un chin...dar acum folosesc o crema farmaceutica si imi este de mare folos...deci nu lasati ca acneele sa va supere...o sa treaca...:)

      0
      0

    • denisa pe 19 Ian 2006, 17:48
      cu grija trece..

      nu va speriati trece cu timpul ... la 12 ani am avut primul cos, am incercat tot felul de solutzi ...dar nu au trecut decat pentru moment.Acuma am 18 ani iar acneea nu mai reprezinta o problema majora a tenului meu, daca mai apare vre-un cos il maschez cu un creion corector... dar in fiecare seara si dimineata imi curatz tenul cu o lotiune tonica de calitate.

      0
      0

    • Iacob Ramona pe 19 Ian 2006, 17:48
      Cosurile-uff

      Se intampla mai mereu cand merg sa ma intalnesc cu prieteni sa imi apara 1-2 cosuri(acolo unde se vad cel mai bine)Ei ma-u vazut mereu fara cosuri si abia astepata sa vada cum arat cu cosuri!Am 13 ani si nu am probleme mari cu cosurile!Aveti grija de fata voastra-sfatul meu!

      0
      0

    • piscovir33 pe 19 Ian 2006, 17:48
      Am scapat de acnee dupa 10 ani...

      Nu m-am gandit vreodata ca-mi va fi atat de greu sa scap de nenorocita asta de acnee.Dar acum in sfarsit am gasit solutia...destul de ieftina,dar care acum 10 ani nu cred ca exista in forma pe care am intalnit-o eu acum. Am inceput,la sfatul unor prietene si al medicului sa iau anticonceptionale.Ele se numesc Loette si au aparut recent pe piata romaneasca ,acestea gasindu-se exclusiv(cel putin deocamdata,pt ca se fac studii) in cabinetele de planificare familiala.Avantajul acestor pilule este ca au o doza f.mica de hormoni si efectele adverse au fost nule in cazul meu.Mentionez ca am mai incercat si alte marci de prestigiu care m-au dat peste cap datorita unei doze mari de hormoni. Dar anticonceptionalele nu au fost hotaratoare.Dupa vreo 6 luni de tratament,efectele erau vizibile,dar acneea se incapatana sa reapara dar elementele de pe fata si corp erau sensibil mai putine. De curand am aflat de aparitia pe piata a gemoderivatelor sub forma de monodoza produse de Hofigal si m-am decis sa incerc si eu pt ca eram disperata.Si...A FUNCTIONAT!!! Si inca cum...chiar din primele 3 zile.Vreau sa va spun ca acum nu mai am nici un element pe fatza sau pe corp si n-am decat vreo 3 sapt de tratament.E Super! Sunt mai multe combinatii de gemoderivate.Eu l-am incercat pe cel de NUC( administrare inainte de masa de pranz si cea de seara cate o monodoza) si cel de COACAZ NEGRU(o monodoza inainte de micul dejun). Mentionez ca mai sunt si alte combinatii..eu am incercat-o pe aceasta deoarece in afara de acnee eu am avut si chisturi ovariene,fiind operata de unul cand aveam 17 ani.Intre timp am mai avut chisturi,dar le-am eliminat fara vreun tratament anume. SA va dau si alte combinatii care merita incercate: 1) ULM(o doza /zi dimineata,inainte de masa)+ NUC(cate o doza inainte de masa de pranz si de seara); 2)AFIN( o doza/zi dimineata,inainte de masa)+ ULM( o doza inainte de masa de pranz) 3)PORUMBAR (o doza dimineata,inainte de masa)+NUC(cate o doza inainte de masa de pranz si de seara). In cazul dismenoreei recomand urmatoarea combinatie: STEJAR(o doza/zi)+ZMEUR(o doza /zi)+SALCIE(o doza/zi). Daca sunteti din Bucuresti, va recomand sa mergeti la doctorii pe care Hofigal i-a pus la dispozitia publicului(GRATUIT!!!)in farmaciile in care produsele lor se vand la pret de fabrica. Daca aveti nelamuriri,adresa mea de mail este: [email]piscovir33@yahoo.com[/email] Multa sanatate !

      0
      0

    • nicco pe 19 Ian 2006, 17:48
      as vrea sa scap odata de ele..

      mda..eu am 22 de ani si TOT NU AM SCAPAT DE COSURILE ASTEA NENOROCITE!Si nu pt ca as avea o forma mai grava.Imi apar cosuri, cateva si in general sunt foarte dureroase si mari....nu stiu ce sa mai fac...

      0
      0

    • georgiana pe 19 Ian 2006, 17:48
      m-am saturat sa tot incerc....

      buna...am 17 ani si de vreo cativa ani buni tot incerc fel si fel de tratamente pt cosuri dar nici un rezultat....am inceput cu produsele oxy,masca de argila, clearasil,preparate in farmacie si multe altele dar degeaba... acum catva timp am fost si la dermatolog am luat o groaza de pastile:vitamine,antibiotice,creme si iar nimic....m-am saturat va rog spuneti-mi si mie un remediu impotriva cosurilor...de la o vreme a aparut si un fel de concept de inferioritate din cauza lor...nici nu stiu cum sa le mai ascund...Va rog o reteta ceva dak se poate....pupici

      0
      0

    • Diana pe 19 Ian 2006, 17:48
      sa ma ajute cineva!!!

      buna.eu am 14 ani si nu pot sa evadez din inchisoarea acneeai...stiu la ce va ganditi...am 14 ani si deja sper k voi scapa de cosuri...dar nu e asa!eu trebuie sa cant...si nu pot aprea pe scena din cauza acneei de jena...:((imi puteti recomanda un tratament ceva mai bun? va rog...bye

      0
      0

    • andreeaaurad pe 19 Ian 2006, 17:48
      Solutie

      Cumparati Zynerit !!! Se gaseste in farmacii,este destul de scump,in jur de 300.000,dar da rezultate !!!

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod