Acneea

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.


Ea se poate manifesta in diferite moduri:
  • Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
  • Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
  • Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
  • Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.


    Care sunt persoanele afectate de acnee?

    Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.

    O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.


    Care sunt zonele predispuse la acnee?

    Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.


    Cand apare acneea?

    De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.


    Cum te afecteaza acneea?

    Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.

    Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.


    Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
  • Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism. 
  • Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru. 
  • Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia.  Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile. 
  • Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.

    Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
    aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.

    Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.

    Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.

    Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.

    Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.


    Alti factori care contribuie la agravarea acneei:

  • Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
  • Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
  • Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia; 
  • Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
  • Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.


    Cum se poate preveni acneea?

    Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
  • Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
  • Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
  • Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
  • Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
  • Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
  • Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
  • Mananca multe fructe si legume;
  • Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
  • Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.

  •  

    Comentariile 1-50 din 487

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Alexandra pe 25 Ian 2015, 23:45
      ACNEE

      Am acnee si tenul gras. Folosesc gama Stop Acnee Gerovital Plant si in plus, seara ma dau cu crema de galbenele pe toata fata. Unii zic ca nu e buna pentru tenul gras, ca astupa porii si inrautateste acneea, altii ca e foarte buna pentru orice tip de ten si trateaza acneea. Am folosit'o vreo 2 saptamani si mi'au aparut niste bubite rosii de la ea, cred ca am pus un strat prea gros. Sa continui sa o folosesc in fiecare seara?

      0
      0

    • Denisa pe 10 Iul 2014, 00:28
      Acneea

      buna. si eu am probleme cu acneea,dar in urma cu 2 sapt am descoperit un tratament minune. am luat timp de 10 zile augumentin,o pastila la 12 ore si am scapat complect de cosuri. timp de 10 ani am incercat o gramada de produse,am fost si la medic dermatolog si nu a dat niciun rezultat.dak stiam mai demult de augumentin nu mai aveam atata timp cosurile pe fata. incercati pt k e foarte bun. inca nu-mi vine sa cred k nu mai am cosuri.

      0
      0

    • cosminnnn pe 16 Iul 2013, 16:51
      ACNEZINE

      Ce parere aveti despre acnezine(crema,pastile),e bun acest tratament(100% natural),a dat rezultate la cei ca l-au folosit sunteti multumiti de el????? Se spun lucruri si bune si mai putin bune despre el nu stiu ce sa fac,recunosc sunt tentat sa-l incerc dar nu stiu prea multe despre ACNEZINE...Va rog ajutati-ma sa iau o decizie....ast rasp ,multumesc!!!!!!!!

      0
      0

    • leneny pe 11 Iul 2013, 00:16
      puncte negre

      Am renuntat sa maschez problema mea de sanatate (puncte negre pe fata,gat spate) cu produse de ingrijit. pudra de argila care mi-a ars fata si ghici! nu s-a rezolvat nimic de 10 ani apoi am ignorat aceasta problema prin machiaj si alte trucuri, ei bine va spun sa va duceti la ENDOCRINOLOG , o sa va dea sa face analize la sange, la ovare ( pt femei) si un tratament adecvat medicamentos...incetati cu produsele de ingrijire asa zise miraculoase!!!

      0
      0

    • Mitrea Robert pe 14 Mai 2013, 13:46
      acneea si chisturile

      sall la toti :D si eu ma confrucnt cu acneea de doi ani, la inceput aveam puncte negre si puncte albe apoi mi-ai mai aparut si punctele rosii. Nu le mai puteam suporta , era groaznic apoi au inceput sa imi ramana chisturi. Am incercat tot felul de metode dar era inutil, nu mai aruncati banii pe produse dl AVON sau ORIFLAME sau din alte parti. Cel mai bine apelati la un doctor de specialitate. Eu am inceput tratamentul acum doua luni si deja se vad foarte multe schimbari in bine . Eu acum iau pastile ROACCUTANE, pentru curatare am o crema EAU THERMALE Avene CLEAN-Ac care este foarte buna si inca o crema cu factor de protectie impotriva radiatiilor solare dl SVR. Podusele Avene,SVR si cele La Roche Possay sunt cele mai bune dupa parerea mea :D Pentru cei care sunteti din Prahova, daca stati prin apropierea orasului Ploiesti v-o pot recomanda pe Doamna Doctor Banulescu Laura . http://www.salvecard.ro/firme/cmi-dermatologie-dr-banulescu-laura-1

      1
      0

    • rebeca pe 7 Dec 2011, 18:25
      acnee

      fetelor incercati gerovital plant gama stop acnee contine:gel spumant, crema sebo reglatoare puriificatoare ,un gel mic si un baton corector in total toate aceste produse va costa 55 lei toate!lol mai folosec masti cu argila ,super lotiune pentru fata cu aloe vera LARA,lotiune tonica si crema hidratanta de la bioten cu miere si cimbrisor imi mai fac masti cu miere si cu mere.incercati ce va spun si credeti ma merge! am 12 ani stiu ca suna ciudat dar am acnee o acnee nu asa de grava ....dar e toyusi acnee de cand folesesc aceste tratamente de abia daca imi mai ies 2 3 inflamatii numai in perioada.inainte stateam n oglinda si numaram cosurile si ajungeam cu tot cu cele mici la 60 70 de cosuri si puncte negere acum de abia daca ajung la 10 .nu imi mai este rusine sa ies pe strada deloc!!!

      3
      0

    • TRATAMENT pe 25 Aug 2011, 01:39
      Tratament

      Sincer ,zineritul sau skinoren nu mi-au ajutat chiar deloc!!!Unicul leak in 2 saptamini a fost ca am folosit urmatoarea reteta care pina ce imi ajuta!!trebuie sa procuri la farmacie o tinctura de galbenele,cumperi pastile:LEVOMITICINa SI ASPIRINA~deci ai tinctura procurata iai si farimiti 4 pastile de levomicitina si 2 de aspirina si o versi chiar in sticluta de tinctura~apoi 5 min o amesteci bine adica inchizi capacul si zbati bine !dupa care zilnik adika dimineata s seara speli fata dupa ce o speli ,o stergi bine ..iai o bucata de vata pui pe ea acel amestek de tinktura si pastile sii ungi fata asa dimineata si seara timp de 2 saptamini!Succes!

      4
      0

    • violet.rush pe 9 Feb 2011, 15:51
      pt anonim

      Spalatul des al tenului (mai mult de 2-3 ori pe zi) determina glandele sebacee sa secrete si mai mult sebum iar cosurile nu vor intarzia sa apara, crede-ma. Been there, done that. Cu mana pe inima spun ca nu e bine.

      0
      0

    • violet.rush pe 20 Dec 2010, 18:46
      Roaccutane

      De 5 ani am acnee dar in ultima vreme am ajuns la acneea chistica. Groaznic, ce pot sa va spun. Ma durea tot obrazul cand imi aparea un singur cos. Asa ca mi-am luat inima in dinti si m-am dus la dermatolog care m-a pus in fata a doua optiuni: peeling-uri faciale (care costau o groaza de bani) sau tratament cu Roaccutane. Am ales tratamentul si actualmente sunt in cea de-a 3-a saptamana, adica in faza in care imi ies cosurile deja existente din piele; ce-i drept, nu la fel de dureroase. Pentru Andra (in caz ca inca mai citeste): da, am citit prospectul si sa stii ca nu e atat de prapastioasa situatia, nu-ti vine sa te sinucizi de pe o zi pe alta ;)) iar efectele secundare difera de la caz la caz. In materie de dermato-cosmetice, m-a ajutat foarte mult programul celor de la Yves-Rocher, Soin Clarifiant, in 2 pasi: gel de curatare si lotiune tonica. Nu e scump (in jur de 60 de lei) iar efectele se vad incepand cu cea de-a 2-a saptamana :) Sanatate multa tuturor :)

      0
      0

    • Lthebest pe 7 Oct 2010, 12:28
      Hm..

      Numai suport cosurile...deasupra nasului pe frunte...abia.dak si iees altele..:((

      0
      0

    • anonim pe 24 Sep 2010, 01:52
      acneea

      pot zice ca sunt una dintre persoanele care a inrcat tot ce se poate pentru a scapa de aceasta problema.mai ales din cauza faptului ca nu m-am confruntat cu ea pana acum 1 an.am 21 ani si tenul meu a fost impecabil.pana anul trecut cand mi a explodat.chestii mici nu infectate , dar care se vad in relief daca le acopar pein machiaj mai ales. am am regasit cam toate produsele ce le-am incercat prin postarile voastre si niciun rezultat.mai demult am avut pb cu genunchiul iar mama mea mi a cumparat bioptron pentru a mi grabi si ajuta vindecarea.m am decis sa l incerc si in cazul asta ,desi statea in coltul camerei de vreo 2 ani si costasee o caruta de bani(e cel mai mare model) si minune.MI S-AU RETRAS:MI-AU DISPARUT !!!!!!!!!!!! nu va pot spune cum ma simteam cand iesem din casa fara fond de ten si pudra.simteam ca pot trece cu incredere pe langa oameni.nu credeam ca pe mine ma va loci pb asta.in primele sedinte cam 2 sapt.mi a explodat fata de bubite mici.m am speriat ft tare,dar apoi au disparut toate.ca si cum nu ar fi fost!! cred ca au iesit din pori...poate asta e si rolul..si trebuie sa mai mentionez ca am combinat cu o cura de argila interna ce tine 3 sapt ,de detoxifiere .si un regim alimentar fara grasimi,care il aveam orcum dar nu a fost de partea mea.cam atat .incercati si voi daca aveti sansa.e ft bun bioptronul.

      0
      0

    • Iulia pe 21 Sep 2010, 15:59
      Am scapat!

      Dupa multe chinuri si tratamente, pot spune ca am scapat definitiv de acnee..si culmea, foarte repede.Totul s-a datorat unei cure de detoxifiere insa cu ajutorul unor produse naturiste, neinvazive. Este uimitor cum se curata totul la exterior cand faci curat inauntrul corpului tau.Pentru detalii va las adresa mea de email: deep_into_your_eyes@yahoo.com

      0
      0

    • stroia cristy pe 15 Aug 2010, 15:24
      natura ne ofera iar noi trebuie sa alegem

      natura este izvorul de sanatate aici gasim toate remediile de care avem nevoie e mai simplu sa merem la doftori sa devenim cobaiul lor sunt imense gradini shi lanuri cu plante care sunt de mare valoare pntr corpul nostru cereti sfaturi de la cei care stiu shi cunosc cu adevarat shi fac asta cu pasiune pentru tratarea diferitelor boli nu toate farm naturiste cunosc cu adevarat natura multi doar pentru bani AUTO SUGESTIA ESTE DE MARE VALOARE IN VIATA UNUI OM pntr relatii sau unele sfaturi ma gasiti pe mail gajicutzu21@yahoo.com

      0
      1

    • cristyna pe 30 Iul 2010, 16:35
      ma disperaaaaaaaaaaa

      am ffffffff multi osi pe frunte,.........nu pot sa le zik ca sunt cosi ,sunt cv iritatii cum ii strang si pete,.....ii strang iin fiecare zi ....nu ma pot des obisnui acuma folosesc mixtura pentru uscarea ranilor.........cat timp numai trebuie sa umblu la ei si cat timp trebuie sa pun mixtura cate zile????????

      0
      0

    • bebe pe 3 Feb 2010, 10:53
      Banana si aspirina

      ruperi un cap de banana, pisti-l si apoi faceti din aspirina frimituri iar apoi amestecati compozitia si se lasa 2 ore pe fata! La mine a mers

      1
      0

    • nutritionist pe 17 Ian 2010, 00:28
      solutii contra PROBLEMELOR DE TEN

      Aveti probleme cu tenul acnee, riduri, tonus scazut? Gratuit cei mai buni specialisti in nutritie externa va recomanda personalizat, in functie de problema, un tratament adecvat. Cei are vor sa beneficieze de o evaluare personalizata, si un tratament la fata GRATUIT, sa sune la numarul de telefon 0756.387.060. ramona_lica@yahoo.com

      0
      0

    • danaalexa pe 15 Ian 2010, 15:37
      sal

      incercati sistemul balancing ARTRISTRY ESSENTIALS (demachiant.lotiune tonica si crema ) DE LA AMWAY sunt cam scumpe dar ff bune succes

      0
      0

    • chony pe 13 Ian 2010, 19:44
      acneea

      eu ma chinui q acneea de vreo 5 ani...am fo l medic si mi-a dat zineryt si skinoren...dupa 3 luni d tratament am inceput sa-mi revin...insa mai am o problema...pana aq` eu mi-am stors cosurie...si mi s-au format p fata niste pete kre nu-mi mai trec...le am de kteva lunii bune...si nu stiu ce as putea sa le fac...am fo l medic si mi-a spus sa stau linistita k or sa-mi treaca...dar nu stiu knd:(((dak stiti vreun remediu spuneti-mi si mie va rog...ms mult!

      0
      0

    • M. pe 11 Ian 2010, 02:14
      vichy

      Da, buna Normaderm de la Vichy. Eu o foloseam seara, iar dimineata imi dadeam cu o crema grasa de la Elmiplant (cu miere si spirulina, Bioten, altfel, mi se cojea toata fata. Mai ales iarna. Au functionat la mine, care am mai mult o iritatie (praful din Bucuresti, vopseaua de par, inca nu stiu...). Cu siguranta, cel mai bine este sa mergeti la un dermatolog.

      0
      0

    • silaghi.codruta87 pe 6 Ian 2010, 15:16
      buna

      buna eu miam facut masca din albus de ou si cateva picaturi de lamaie,o lasi pana se usuca ,apoi clatesti cu apa calduta...sper sa va ajute..poop

      0
      0

    • ioana pe 13 Nov 2009, 04:40
      Vaccinul Cantacuzino

      Buna. Acum vre-o 6 ani cand aveam 18 ani am incercat si eu acest vaccin dar sincer iti zic ca nu am intalnit vre-o imbunatatire a tenului. In acelasi timp mergeam la tratamente cosmetice speciale in fiecare saptamana..alea m-au ajutat. Eu nu am acnee juvenila, am tenul gras si trebuie curatat frecvent ca imi ies cosurile in piele apoi se inrosesc...am incercat zineryt de 2 luni si deja e foarte bine. Mai trebuie sa scap si de punctele negre de pe nas si barbie, dar nu prea pot asa simplu :) va pup

      0
      0

    • cristina_violonista pe 8 Nov 2009, 13:54
      acneea bat-o vina!

      am incercat ducray keracnyl, avene, ivatherm, roche posay, brevoxyl, isotrexin, regim alimentar, antibiotice prescrise de catre dermatolog,mibazon, masti naturale, ceai de urzici si nimic nu m-a ajutat. in afara de contraceptivele diane-35 luate la recomandarea medicului ginecolog. acum mai fac tratament cu ceai depurativ, ceai de brusture si tinctura d la plafar si pare sa aiba ceva efect. asa ca nu va luati dupa unul sau dupa altul si consultati un dermatolog, ginecolog, sau endicrinolog.ce functioneaza la unul, la celalat poate sa nu aiba niciun efect sau mai rau sa agraveze situatia.organusmul difera de la un individ la altul.

      0
      0

    • dreea_sis pe 5 Nov 2009, 03:13
      o solutie ..

      buna.. pot sa spun k, dupa parerea mea cele mai bune creme sunt cele de la vichy!!!!!!!!!!! le folosesc de aproape 2 sapt si observ cum i-mi dispar punctele negre si cosurile.. Daca vreti sa incercati si tratamente naturiste : malai cu galbenus de oua si in mom in care va apare un cos mai mare faceti-va o crema cu o aspirina pisata , o crema de fata si banana.. puneti cate putin din fiecare, amestecati bine si puneti pe cosulet. lasiti in jur de 5 min va pup

      0
      0

    • Dorina pe 13 Oct 2009, 20:23
      crema cu rezultate

      Eu am incercat o crema care se numeste Effaclar.Ma dau cu ea de vreo 5 zile si am observat ca tenul nu mai secreta atata sebum si ca au inceput cosurile sa dea inapoi. Spor si sper sa va ajute!

      0
      0

    • sosolynaaa pe 13 Oct 2009, 19:09
      acneea

      Buna ziua!Am 14 ani si am acneea usoara... in general in zona T si pe pometi. eu ma demachiez in fiecare seara chear daca nu am fost machiata. nu prea folosesc fond de ten si daca il folosesc am grija sa`l indepartez in fiecare seara! ce creme pt fata sau ce crema anti cosuri imi recomandati? multumesc mult!!!:*:X

      0
      0

    • isabel pe 6 Oct 2009, 10:16
      dr dermatologi bucuresti

      dr dermatologi renumiti sa zic asa de pe la tv: dna. dr Leventer, dl. dr.Ioan Nedelcu si pe site.ul antenei 2 la Traieste sanatos mai sunt nume de medici buni din bucuresti care fac tratamente cu laser pt acnee si cicatrici. yo am folosit de 5 ani zineryt, apoi diane 35, am facut vaccin stafilococic, miere,skinoren,am mancat si drojdie,mananc fructe multe legume...tot am acnee.Ori am virus in ten, ori hormonii mei is cu probleme, ori stresul si grijile. CAUZA acnneei cik are legatura cu increderea in tine...cei care nu.s multumiti de ei, DE CUM ARATA, is COMPLEXATI sau anxiosi pot face acnee..si yo.s asa...

      0
      0

    • andra pe 4 Oct 2009, 18:13
      accne

      fetelor nu va mai luati una dupa alta...cel mai bine ar fii sa mergeti la un dermatolog si sa ii cereti sa va dea sa faceti analize...nu e bine sa va apucati sa luati pastile fara sa va fii recomandat doctorul asa ceva...eu sunt de parere ca totul vine din corp...si eu am accnee de 5 ani de zile...am incercat tot felul de tratamente atat ieftine cat si fff scumpe...si cele care ati lut ROACUTANE ati citit prospectul????ati vazut cate reactii negative dau aceste pastile....???au fost adolescenti care s-au sinucis....scrie si pe prospect....si credeti-ma am auzit destule persoane care au luat si nu le-au trecut cosurile....eu am zis ca o sa incerc vaccinul de la cantacuzino...

      0
      0

    • nasreen pe 27 Aug 2009, 01:12
      acneea

      si eu m-am confruntat cu aceasta problema ,am facut mai multe tratamente costisitoare ...fara rezultat...pana cand o prietena mi-a dat un nr al unei dr.dermatolog care mi-a dat o reteta ( si luata de la o anumita farmacie cu care colabora dumneaei Sensi BLU zona bucur obor } pe baza de o mixtura care se aplica pe ten cu un servet un tampon o vata...dupa care se aplica o pudra {special pentru tipul tau de ten ,facuta in laboratorul farmaciei}, o serie de pastile luate inainte sau dupa fiecare masa....o crema pentru ten gras , o apa termala (ambele Ivatherm} si bineinteles fara machiaj...nr nu`l mai am din pacate dar cabinetul dumneaei se alfa in zona obor intr-un bloc la parter, adresa:colentina nr 4 ...mie mi-a fost foarte foarte de folos...sper ca ti-am fost de ajutor..multa bafta!

      0
      0

    • rocczy pe 21 Aug 2009, 23:04
      acneea

      Acesta, dupa parerea mea cred ca este un articool foarte bun pt adolescentii de pretutindeni.La fel ca si majoritatea adolescentilor de pretutindeni,ma numar printre ei,suferind de boala numita..AcNeE..si as vrea sa scap de aceasta 1 data pt totdeauna.de mult ma confrunt cu aceasta problema(chiar dk am numai16 ani)si ink nu i-am dat de kpt.dermatologul mi-a prescris ca am acnee juvenila(sau acneea vulgara)mi-a dat fel si fel de tratamente dar tot degeaba.Si stiu k oricarui tanar de pretutindeni kre are acnee nu e fericit in totalitate.La fel cum scrie mai sus'Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale.'asha a fost si ink e.Shiiii, uneori inmi spun in sinea mea"dak nu am mai avut grija de my , dak nu m-am mai spalat si tratat in fiekre dim si seara...recunosc,la inceput km in urna cu 4-5 ani au inceput sa-mi iasa cate un cos dar nu le-am bagat in seama ...mi-am zis ca vor trece dar nu a fost asha ..fara sa-mi dau seama,ele sa-u inmultit si m-am trezit cu asha zisa si enrvanta ACNEE si toate acestea pt ca nu am bagat-o in seama asha k pt toti ceilalti va spun..Mai bine preveniti boala dekt sa o vindekti..credei-ma, e mult mai ujor asa ..nu fakti aceeasi greseala ca si mine de a nu o baga in seama:(asta e valabila pt toate afectiunile si bolile)pt ca pe viitor veti regreta...chiar da la momentul respectiv vi se pare ceva banal si va purtati nepasatori dar si lenea de a te spala si de a-ti ingriji propiul ten...Nu-i asa ca , de kte ori va plimbati pe strada si va uitati la tv, vedeti "NIJTE" anumiti oamenisi te uiti la ei si iti spui:"km de ei au un asa ten?!si eu nu?!"ei bine poate acei oameni..1.au avut grija din timp si au putut prevenii aceasta defectiune dermatologica.2.asa sau nascut si asa vor ramane..pur si simplu asa sunt.3.au avut multi banii si si-au fakt fele si fel de tratamente super scumpe etc.. Shi , ca o ultima inkeiere....aveti grija de voi si preveniti-o pt caaaa...si credeti-ma e mult mai bine esa dekt pt k mai trz sa regretoi k nu ai fakt-o dekt so fi fakt si sa nu fi avut efect..Sper k vorbele mele sa fi atins akolo unde trbuie,,,la capsorurile voastre..si sa nu repetati aceeasi greseala k si mine. P.S.dak stiti vreun tratament bun kre kiar are efect va rog scrieti-va si voi parerea pe acest site..poate k si altii citesc si vor mai citi acest site(stiu,am repetat cuv.)si poate kiai vor ajuta.Din pakte eu nu am o reteta kre sa fi mers,k as fii afisat-o cu cea mai mare inima pt a putea ajuta si altii asa k va rog pe voi,cititorii,dak aveti , puteti , si aveti buna-vointa sa vreti va rog postati-o pe acest site.Va mutumesc.

      0
      0

    • laura pe 17 Aug 2009, 12:09
      mam saturat

      am 20 d ani,si mam saturat de problemele cu acneea si iritatziile,spunetimi va rog un dermatolog bun din deva

      0
      0

    • FloRyN pe 17 Aug 2009, 09:31
      naspa

      am 15 ani si am acneea de 3 ani si nu stiu cum sa scap de ea . Am incercat tot felul de produse , dar faca rezultat.Acum am sa incerc ceva mau scump "Revitol Acnezine" . Eu zic sa incercati si cei care au acneea , ca eu m am saturat de ea.Vreau sa scap, m-a afectat prea mult.

      0
      0

    • diana pe 12 Aug 2009, 20:07

      Am 20 de ani si ma confrunt cu acneea pentru prima data...o sa incerc sa urmez si eu sfaturile date de voi...

      0
      0

    • Stardust pe 30 Iul 2009, 05:55
      bun

      foarte bune articole, in special cand am probleme cu acneea de ceva ani, o sa incerc sa ``ascult`` de articol sa vedem ...poate poate am rezultate...

      0
      0

    • miha pe 29 Iul 2009, 13:48

      Stii cumva daca Brevoxyl-ul functioneaza si in cazul punctelor albe ( acneice ) ?

      0
      0

    • Madalina pe 12 Iul 2009, 18:40
      Brevoxyl- face minuni!!!

      Dupa 8 ani in care am cheltuit zeci de milioane pe toate cremele posibile,am descoperit solutia problemei mele.Am fost la un dermatolog care mi-a recomandat Brevoxyl(30 lei de la farmacie)+ o crema hidratanta pt ten acneic Avene Clean AC(53 lei).Se folosesc impreuna,dimineata si seara...intai se aplica Avene,apoi Brevoxyl pt ca este f puternic si usuca fata daca nu folosesti crema hidratanta Avene.Va recomand din suflet acest tratament pt ca stiu ce inseamna sa ai acnee!!! Rezultatele incep sa se vada dupa 2-3 zile de la folosire.Iar fondul de ten este foarte important...dermatologul m-a sfatuit sa folosesc fondul de ten pt ca este ca o bariera care nu lasa impuritatile si microbii din aer sa intre in pori...ci se opresc in fondul de ten.

      0
      0

    • diana pe 7 Iul 2009, 17:08
      tratament acneic

      deci...folositi mibazon...de la farmacie veterinara il puteti lua.e foarte bun...va demachiati si dupa va dati cu el...incercati nu va costa decat 100 de mii lei vechi...:*

      0
      0

    • eu pe 2 Iul 2009, 18:34
      eu

      si eu am acnee,mai precis puncte negre si cosuri,credeti ca dk o sa aplic sfarutirle de mai sus o sa scap?(e oribila,desi nu am grav)

      0
      0

    • alinutza 24 pe 27 Iun 2009, 10:10
      acneea

      Am avut si eu si e ingrozitor de rau,dar acuma mi-a trecut deoarece fac tratament de 2 ani!Sfatul meu consultati un dermatolog urgent!BAFTA

      0
      0

    • oana pe 5 Iun 2009, 12:39
      sunt stresata

      eu care ma obisnuisem a fi femeia dorita de toti barbatii ma confrunt de aprox 1 an de o acnee severa !!! mereu am avut probleme dar nu grave, cate un cos aici si acolo! ce pot face,sunt disperat,nu mi ie din casa,am foarte multe cosuri pe frunte ...ajutati-m va rog!

      0
      0

    • stela pe 28 Mai 2009, 10:47
      sa o futa staly de acnee

      altele nu se spala cu saptamanile pe fatza, nu asi fac nici un tratament si mananca ce vor ele si au un ten de nu iti vine sa crezi si noi care am incercat orice ca sa scapam de cosuri si mai tinem si diete poi futale dracu de cosuri ca nui corect sa ne schimbe viata sa nu putem nici macar sa dormim noaptea si altele nu au nici o treaba asta e cine are cosuri trebuie sa se obisnuiasca cu asta ca din pacate este din sange si din organism.. soarta..

      0
      0

    • viktoria pe 9 Apr 2009, 22:13

      spunetimi va rog , are vreo legatura daca ai relatii sexuale poate ajuta la vindecarea acneei?

      0
      0

    • andreeamiha pe 4 Apr 2009, 22:43

      am doar 14 ani shi ma confrunt..cu probleme legate de acnee....am incercat..diferithe..produse..care mi au ameliorat cat de cat...prob.,..dar.....nu..destul....va rogg..pute ti sa mi recomanda ti cate cv....pt a ma scapa de aceste probleme..:(((......

      0
      0

    • Larissa pe 2 Apr 2009, 11:41
      Ajutati-ma!

      In ciuda faptului ca am tenul uscat si sensibil am acnee (pori dilatati, puncte negre) pe toata fata. Din pacate nu pot folosi produse care sunt destinate tenului gras pt ca imi usuca si mai tare fata. Ce remedii exista in cazul acesta? Mentionez ca am 22 de ani.

      0
      0

    • andreea pe 23 Feb 2009, 20:58
      ascultati ce va zic

      Nu mai folositi toate prostiile ca va faceti mult mai rau ducetiva la un cabinet de analize dimineata de unde se ia si sange pt analize si ii spuneti ca aveti cosuri VA IA CU O SPATULA (VA SPARGE UN COS)SI IL BAGA LA ANALIZE SA VENITI DUPA CATEVA ZILE DUPA REZULTAT SI VA PUNE CE MICRB AVETI VA DA PASTILELE LA CARE MOARE MICROBUL RESPECTIV ASCULTATI CE VA ZIC SI SPALATIVA DE DOUA ORI PE ZI ASTEPT RASPUNS BAFTA

      0
      0

    • andreea pe 23 Feb 2009, 20:29
      spalate

      spalate cu sapun dav de 2 ori pe zi sau dute la farmacie si ia pastile augumentin e foarte bun astept raspuns

      0
      0

    • dan pe 22 Feb 2009, 17:01
      acnee

      eu am acnee de aproximativ un an..m`am dat cu tot felul de creme dar fara nici un rezultat. se vede o schimbare pentru 2-3 zile apoi iar incep sa apara cosurile...nu stiu ce sa mai incerc pentru ami trece..?voi ce ziceti

      0
      0

    • marina pe 14 Feb 2009, 14:28
      acnee

      salut am acnee de aproximativ 5 ani sub forma de chisturi am facut tratament cosmetic (timp de 5 luni o data la trei saptamani) iar acum nu mai am nici urma de acnee bafta!!!!

      0
      0

    • No name x,Y,z pe 10 Feb 2009, 18:17
      acnee

      salut,eu am cosuri de 3 ani,numai pe frunte , nici nu da vre-un semn k o sa imi apara shi pe obraji...aqm nu mai am cosuri de 5 luni pt k am folosit shi folosesc crema Bio anti-acnee e foarte buna! sper sa va ajute shi pe voi!

      0
      0

    • bby;;) pe 7 Feb 2009, 14:43
      cosuri..:|

      si eu am cosuri..:)de 4 ani de zile..dar aqum de cand folosesc brevoxylin combinatie cu retin-A fata mea a inceput sa se mai curete..dar mentionez ca urmez acest tratament de vreo 8 luni si merg in continuare cu el :*

      0
      0

    • felicia pe 3 Feb 2009, 10:45
      pentru acnee

      M-am confruntat si eu cu aceasta problema,am folosit unguentul mibazon care m-a ajutat foarte mult,sau crema-tub-bioten-de asemenea foarte buna---eu din cauza colecistului aveam acnee---mult succes!!!!

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod