Masti naturale pentru ten

Ne place sa ne rasfatam cu masti care ne hidrateaza, ne hranesc si ne curata tenul in profunzime. O solutie intotdeauna la indemana sunt mastile facute in casa, bazate exclusiv pe produse naturale. Descopera cateva astfel de "minuni din bucatarie".
Ne place sa ne rasfatam cu masti care ne hidrateaza, ne hranesc si ne curata tenul in profunzime. O solutie intotdeauna la indemana sunt mastile facute in casa, bazate exclusiv pe produse naturale. Descopera cateva astfel de "minuni din bucatarie".

Exfoliant cu zahar brun


Amesteca in palma o cantitate mica de zahar brun cu ulei de masline. Dupa ce s-a format o pasta, maseaza pe intreaga fata si pe decolteu. Curata buzele crapate masandu-le cu un amestec de zahar brun cu miere. Clateste-te cu apa calduta.

Masca cu avocado si miere


Avocado si mierea sunt doua produse naturale foarte hidratante. Avantajul pe care ti-l ofera fructul de avocado este acela ca iti hraneste pielea cu microuleiuri si acizi grasi, fara a lasa totusi urme grase la suprafata. Este o masca ideala pentru ten matur, cu piele uscata si riduri, potrivit beauty.about.com. Foloseste o jumatate dintr-un avocado bine copt si un sfert de ceasca cu miere. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.

Masca cu banana si vitamina E


O masca intens hidratanta, imbogatita cu un element indispensabil pielii - vitamina E. Ai nevoie de o banana medie sau mare, bine coapta, si de patru capsule de vitamina E.

Vitamina E ajuta la repararea leziunilor minore, in timp ce banana iti energizeaza pielea prin continutul sau bogat in vitamine si minerale. Piseaza foarte bine banana, pana ce obtii o pasta. Spage capsulele de vitamina E si scurge continutul peste pasta de banana. Aplica masca pe fata, evitand zona ochilor. Dupa 10 minute, clateste-te cu apa calduta si usuca-te prin tamponare cu servetele curate.

Masca cu iaurt si castravete


Masca cu iaurt si castravete iti ofera prospetimea la care visezi in zilele firbinti de vara. Ai nevoie de o jumatate de castravete si o lingura cu iaurt.
Adauga castravetele si iaurtul intr-un blender si lasa-le pana ce se formeaza un amestec omogen. Aplica pe fata si lasa sa actioneze timp de 15, 20 de minute. Clateste-te cu apa rece si sterge-te cu un servetel uscat.

Pentru un plus de prospetime si racoare, foloseste iaurt direct de la frigider sau chiar de la congelator. Temperaturile scazute accelereaza circulatia sanguina la nivel local, ceea ce are ca efect o mai buna oxigenare a tenului si, prin urmare, o piele mai sanatoasa.

Masca cu lamaie si rosie


Daca ai tenul gras, aceast tip de masca este exact ce iti trebuie. Acizii din rosie si lamaie actioneaza la nivelul pielii, degresand-o si eliberand porii, aflam de pe wittyliving.com. De asemenea, este o solutie foarte buna pentru atenuarea pistruilor si petelor. Acizii din lamaie au un efect asemanator unui peeling chimic delicat, indepartand celulele moarte de la suprafata pielii.

Ai nevoie de o rosie bine coapta, o lingurita cu zeama de lamaie si o lingurita cu faina de ovaz (gasesti faina de ovaz in magazinele pentru produse naturiste). Amesteca toate ingredientele intr-un blender. Aplica pasta pe fata si lasa sa actioneze timp de 15 minute.

Masca cu argila


Argila este utilizata pentru purificarea interna, dar si externa. Pentru tenul tau, poti face o masca purificatoare din pudra de argila, amestecata cu apa minerala, miere, sucuri sau piureuri din fructe, potrivit site-ului fatfreekitchen.com. Pasta obtinuta ar trebui sa fie suficient de groasa incat sa o poti aplica fara probleme pe fata si decolteu.

Aplica masca pe fata, evitand zona ochilor, si las-o sa se usuce timp de 20 de minute. Foloseste aceasta masca cel putin o data pe saptamana.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentariile 1-50 din 62

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • teofila pe 16 Sep 2013, 17:29
    masti naturale

    atunci cand nu am timp sa imi prepar o masca faciala in casa, folosesc cu succes mastile de la NoniCare pe care le-am gasit la un super pret pe organicway.ro !sunt super, promti si seriosi ! pup

    0
    3

  • byanca pe 13 Iun 2012, 21:08
    acnee

    buna fetelor de ceva timp ma confrunt cu cosurile imi ies pe barbie nu sunt in numar mare 3-4 dar imi trec si imi iese tot in acelasi loc miam cumparat fff multe produse de la nivea si garnier dar tot asa continua dispare si iar iasa acum miam cumparat o masca cu argila care are incorporata si aloe vera acum astept sa vad dak da rezultate pfffffffffff

    0
    4

  • diana pe 20 Apr 2012, 18:28
    cosuri si agneye

    am incercat prima data masca de iaurt si am simtit pe pata mea o usurinta si relaxare nu stiu daca e buna pt cosuri?

    2
    0

  • janina pe 14 Mar 2012, 19:56
    gomaj

    si eu am avut probeme cu cosurile, insa de 4 ani am reusit sa scap de "neplaceri". o data pe saptamana ma spal cu: o lingurita de miere, jumatate lingurita de bicarbonat, o lingura zeama de lamaie, lapte si malai. este ideal si pentru corp.asa pielea foarte fina, si ajuta si la punctele negre

    1
    0

  • salahoru varvara pe 12 Mar 2012, 20:05
    intrebare

    am niste pete rosi pe obraji pe nas putin pe frunte barbie ajutatima si pe mine ce as putea sa folosesc ca sami treaca

    5
    0

  • corina pe 9 Feb 2012, 00:00
    cosuri

    si eu ma confrunt cu o mare de cosuri si eu va recomand banana si atat e cea mai buna la mn a dat rezultate din a 2 saptamana pisatio cu o furculita si aplicatio pe fata timp de 20 de min la mn chiar a functionat incercatio

    4
    2

  • georgya pe 9 Nov 2011, 16:06
    crema pistrui

    buna fetelor..si eu ma confrunt cu o problema de ani de zile, pistruii, am citit si m-am documentat si intr-un final am ajuns la bioderma, crema contra petelor, inclusiv pistruii, white objective, e destul de scumputa, ij jur de 120 lei, o folosesc de 2 sapt si ink astept sa vad rezultatele dar eu zic ca au inceput sa-si piarda din intensitate. Cred ca merita sa incercati

    7
    0

  • elena pe 3 Oct 2011, 18:20
    acnee

    Buna...ma confrunt cu o problemqa de cativa ani,am 20,si pe fata mea apar cosuri mai mereu,dispare unu,apare altul sau chiar mai multe,de multe ori am facut prostia sa le scot la salon dar mi au mai ramas semne.Ce pot sa fac sa scap de ele?ce masca sa folosesc?

    10
    0

  • dana pe 28 Aug 2011, 22:43
    pistrui

    exista o crema facuta in farmacie pt pistrui,produsul difera de la farmacie la farmacie si mai e buna si crema cu galbenele tot facuta in farmacie....

    6
    2

  • constancye pe 20 Aug 2011, 19:20
    masti naturale

    cea mai buna lotiune naturala pentru fata este zeama de orez se pune intr-un pahar jumatate de orez si se completeaza cu apa se mesteca din 5 in 5 minute cu i lingura dupa 40 de min se strecoara luati un servetel de bucatarie din hartie zic se imbibeaza in lotiune se pune pe fat din cand in cand se umezeste se pote pastra la frigider

    2
    2

  • mirela pe 19 Iul 2011, 22:03
    ten

    aqua marina e masca perfecta naturala pentru ten

    4
    0

  • vero pe 23 Iun 2011, 21:20
    pistruii

    m 30 ani si pana cam la 20ani m-am chinuit sa scap de pisrui cu fel de fel de trat.fara succes dar sa stiti ca noi cele cu pistrui avem un farmec aparte asa ca lasatii in pace si fiti naturale ca sunteti mai frrumoase indiferent de ce spun altii

    7
    0

  • andreea89 pe 30 Mai 2011, 20:41
    mi-am pierdut incerderea in mine din cauza cosurilor!!

    buna de aprox 8 luni sufar de o forma de acnee vulgara si nu mai scap...acum 5 luni am fost la medic am luat antibiotice si mi-a recomandat un vaccin de la instit cantacuzino,vaccin stafilococic se pare ca probl mea este din interior imediat termin acel vaccin care a durat cam 2 luni, insa nu st prea multumita ...mi-au mai trecut insa nu de tot .cel mai rau este ca am ramas cu pete rosii-maro in zonele unde au fost cosurile si se vad f tare. ce pot face pt a scapa de aceste pete. VA ROG AJUTATI-MA! id meu de mess andr33a_198919. vreau sa imi recapat incredera in mine. simt ca toata lumea se uita ciudat din cauza asta poate ca am devenit obsedata de aceasta problema.

    7
    7

  • Malina_332 pe 16 Mai 2011, 21:01
    Acneia bat-o vina

    Am citit acum inca un tratament ,dar nu asta nu mai cu timpul trece,si daca ai relatii intime si ptr ten ajuta,.Alte solutii nu sunt,si eu as putea sa merg oricand la dermatolog dar nu te ajuta cu nk cauze ereditare.

    1
    2

  • marga pe 12 Mai 2011, 18:22
    solutii impotriva cosurilor

    Monikutsa draga, seara si dimineata tamponeaza zonele afectate cu apa oxigenata iar mai apoi faci o masca din; o lingura de miere si 8 aspirine pisate, se amesteca bn aceasta compozitie ( dar nu sa se dizolve de tot aspirina , ci sa se simta ca niste brobonele) apoi o intinzi pe fata , stai cam 15 min apoi speli cu apa calduta. Lamaia este iar un remediu ff bun impotriva cosurilor...eu vb din experienta proprie si nu din auzite. Mi-au facut bn si au efect si la cosurile de pe spate...si ptr toate doamnele si domnisoarele...cele care au probleme cu cosurile pe spate ( mai ales) sa nu foloseasca dupa dush creme grase si in exces...Multa bafta tuturor:)

    1
    1

  • nicoleta pe 30 Apr 2011, 21:26
    si eu am pistrui

    buna, sunt nicoleta si am 18 ani. Am pistrui pe fata si imi ies mai accentuati de primavara,de cand e soarele mai puternic Te rog sa-mi trimiti si mie o crema pentru pistrui. O seara placuta!

    2
    2

  • tatiana pe 17 Apr 2011, 19:37
    acnee

    masti pt cosuri si pet lasate de cosuri

    22
    7

  • ony pe 12 Apr 2011, 16:20
    pistrui

    buna.. am pistrui f multi pe fata cum pot sa scap de ei

    11
    9

  • elena pe 3 Apr 2011, 11:13
    masti foarte bune si ieftine

    fetelor eu cumpar masti foarte bune si ieftine de la www.cosmeticsstore.ro!

    13
    1

  • pisiqtza pe 28 Mar 2011, 13:24
    super site:D

    super site ul..sunt multe subiecte interesante....multa bafta in continuare si la mai multe....pupici

    2
    1

  • ana-s pe 17 Mar 2011, 23:20
    masti

    ce imi recomandati pentru pistrui......???

    0
    0

  • Gabriela.is pe 8 Feb 2011, 12:44
    vaiiiiiiiii

    pentru petele de pe fata imi puteti recomanda ceva in special primavara imi apare ms ms pupici...

    30
    0

  • Gabriela.is pe 8 Feb 2011, 12:40
    buna

    site-ul e super chiar imi place

    5
    4

  • jazzy pe 6 Feb 2011, 11:18
    acneea

    Masca cu argila (de la plafar) este ideala pentru acnee.

    3
    1

  • Lara pe 3 Feb 2011, 11:04
    pt cosurile de pe stape

    Si eu am avut si am scapat dupa ce am consumat vreo 2-3 sticle de Tarr. Cum ma dezbracam cm imi dadeam cu tarr pe spate cu multa generozitate. Pot spune ca din momentul in care au disparut nu au mai reaparut niciodata.

    8
    2

  • narcisa pe 29 Ian 2011, 12:17
    tratamente naturale

    ma chinui de ani de zile sa imi dispar cosurile de pe spate.am incercat tot felul de tratamente dar nu au avut nici un rezultat.........spuneti-mi ce as putea sa fac ca sa-mi dispara.multumesc

    4
    2

  • ioana84 pe 21 Ian 2011, 11:36
    ten uscat

    buna fetelor,eu am o problema am tenul uscat se exfoliaza parti ale fetei dupa care imi raman niste pete rosii e foarte neplacut .ma puteti ajuta va rog? multumesc!

    12
    3

  • alina pe 19 Ian 2011, 20:08
    masti pentru piele iritata si ku pete rosii

    pielea fetei imi este tot timpul rosie si ma frige,kum pot skapa de asta si de punktele negre

    16
    0

  • clau pe 16 Ian 2011, 18:04
    cosuri

    Zeama de lamaie , scrub cu zahar brun si ulei de masline .

    2
    1

  • georgiana3 pe 17 Dec 2010, 09:46
    masca

    pentru un ten perfect se aplica miere de albini pe fata de doua sau trei ori pe saptemina si efectul este garantat dupa trei aplicari

    4
    1

  • Stela pe 16 Dec 2010, 15:23
    va recomand o masca buna

    Am avut probleme si eu cu tenul, foloseam creme scumpe, dar am auzit de o receta de crema facuta acasa, am incercat si merita. 100gr. untura de porc (interna) 2 lingurite de suc de aloie 50 gr.de suc de lamie. Amesteci totul si aplici pe fata curata un strat subtire.Crema o tii la frigider , inainte de a o aplica o pui putin la cald.

    6
    0

  • cryss pe 13 Dec 2010, 19:46
    masti

    ACNEE – reteta pentru adolescenti si copiii care au ajuns la pubertate: ¬ Formaţi o pastă din trei linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Aplicaţi această pastă peste coşuri seara înainte de culcare. Faceti efortul de a dormi cu tratamentul pe fata. Daca reusiti(si asa ar trebui) sa tineti „masca” peste noapte…spalaţi-o cu apă călduţă în dimineaţa următoare. Dacă tratamentul se aplică timp de două săptămâni, va înlătura coşurile de la radacina. www.2012tehnicidesalvare.ro

    7
    1

  • violeta pe 27 Nov 2010, 16:52
    cosuri

    eu folosesc de aproximativ 2 ani masca de argila.,imi sterg fata cu ceai de musetel care reduce iritatia,,m-am lasat de fumat...evit spatiile cu fum si dieta ptr ca si alimentatia si mediul produc aceste cosuri ...si imbunatatirile se vad ...dar in timp

    2
    1

  • monikutsa pe 21 Nov 2010, 18:06
    ajutor

    cineva mi-a spus ca ajuta foarte mult spirtul de 100 % impotriva cosurilor si a petelor..ei bine m-am apukat in serios de treaba..timp de 2 luni am folosit spirtul atit dimineata cit si seara..intradevar are efect..in mare parte le usuca..dar si distruge tenul..ptr ca il usuca prea mult..desi imi treceau cosurile care le aveam..imi ieseau altele dupa..unul se usca altul iesea..nu stiam care este problema..pentru ca din cosmetica foloseam doar crema..nimik mai mult..am renuntat la farduri..la absolut tot..pentru ca aveam un ten oribil..acum am lasat tratamentul cu spirt..si crema pe care o foloseam..evidentiez DOVE..am luat o crema ptr copii mici din farmacie..acum parca nu prea imi ies cosri..dar am pete..ce sa fac???? ajutati-ma va rog

    2
    3

  • mihaela pe 10 Nov 2010, 19:29
    ACNEEA

    Puteti scapa de acnee cu ROACUTANE sau cu VACCINUL STAFILOCOCIC

    2
    0

  • AGATA pe 1 Oct 2010, 23:49
    MASCA PT FATA IRITATA

    va rog din suflet vreau si eu o masca sau un remediu pt fata mea care saraca e uscata si iritata multumesc anticipat

    3
    1

  • anamaria pe 14 Iul 2010, 19:37
    mastii pentru fata

    imi puteti recomanda o masca pentru inchiderea porilor va rog mult astept raspuns.

    0
    6

  • manuela01982 pe 8 Iul 2010, 20:44
    si eu am niste pete brune pe fata si am incercat multe creme si tot felul de tratamente , chiar ma simt tare rau din motivul asta ... daca aveti vr

    dermatolgul a zis ca sunt de la soare ... si folosesc si o cema cu factori de protectie

    4
    0

  • criss113 pe 6 Iul 2010, 11:02
    masti

    hei,fetelor nu ar fi rau sa veniti si voi cu ceva nou sa mai schimbam idei eu as putea sa va zic aseara am facur o masca din castraveti ceapa iaurt si miere amestecate in blender cantitatile pe care le vreti voi si pot sa va spun dupa ce m-am clatit fata mea era mai luminoasa si curata,oricum minuni nu face.

    0
    0

  • nicole pe 4 Iul 2010, 23:07
    angrijirea tenului

    mi-a recomandat demult o cosmeticiana o reteta pt.ten vodca-musetel-rozmarin se lasa la macerat dupa care zilnic se sterge tenul cu produsul obtinut bafta face minuni

    4
    0

  • cory pe 17 Iun 2010, 21:29
    pentru bella....BRAVOOOO

    AI DREPTATE CU FAZA DESPRE MASTII DE E VREMEA LUI BUNIKA. DC VREI UNUL.....BUNIK MEA SE DADEA CU UNTURA PROASPATA FARA SARE PE FATZA . NORMAL CA IN STRAT SUBTIRE....SI POT SPUNE CA LA 70 DE ANI ARATA CA LA 50. ARE O PIELE SUPER. SA NU ZIC CA ESTE STRABUNIK

    2
    1

  • elena pe 16 Iun 2010, 18:21
    ten....

    fetelor agrila este foarte eficienta va recomand

    2
    1

  • aionesei pe 21 Mai 2010, 14:24
    masti naturale pt tenul cu pete rosii

    imi place la nebunie subiectele..sh adevaru`i k au efect majoritatea..dar pt tenul cu pete rosii care ar fi solutia?naturala bineinteles..vreau sa revin la o culoare normala

    3
    0

  • bella pe 25 Apr 2010, 11:56
    inapoiatelor

    o masca calumea nu am vzt numai de pe vremea lu bunik

    4
    2

  • andreea10 pe 17 Apr 2010, 22:04
    sfat pentru ten

    eu am incercat cu coaja de portocala pentru tratarea cosurilor..imi mai apareau si mie cosuri obraznice..acum stiu cum sa scap de ele..si asa de repede..:D

    1
    2

  • andreea10 pe 17 Apr 2010, 22:02
    sfat pentru ten

    cel mai bine e sa nu te stergi pe fata cu prosopul..lasa sa intre apa in piele..sa se hidrateze..nu sa lasi microbii sa ajunga pe ten prin intermediul prosopului..:) o seara buna! :)

    3
    3

  • cotofana pe 12 Apr 2010, 21:07
    cosuri

    cum pot sa scap de ele printr-un remediu facu in casa?

    3
    0

  • nicole1978 pe 10 Apr 2010, 04:54
    PENTRU DAN ANDREI

    Dan, nu stiam ca exista integratori de colagen, eu pana acum am utilizat colagenul in mesoterapie faciala si a dat rezultate fantastice , mai ales combinat cu un cocktail de vitamine. Daca cunosti un integrator pe baza de colagen te rog sa-mi scrii numele. Thanks

    1
    0

  • alexandra pe 8 Apr 2010, 23:33
    pistruii :D

    buna ...am pistrui..cum sa scap d ei ? sau macar sa-i atenuez

    4
    0

  • ina pe 10 Mar 2010, 22:42
    ten uscat

    salut am 23 de ani si am mari probleme cu tenul meu uscat mai ales in sezonul rece nu mai stiu ce sa folosesc

    2
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod