Ingrijirea genelor si a sprancenelor

In imediata apropiere a ochilor, genele si sprancenele contribuie la echilibrul estetic al intregii fizionomii umane. Si nu numai atat, conform legii "proportiilor de aur" un lucru este frumos numai in conditiile in care este si util. Se poate spune ca atat genele cat si sprancenele sunt extrem de utile. Ochii au nevoie de foarte multa protectie, iata de ce sprancenele sunt un adevarat filtru care fereste ochii de transpiratie, praf, fum etc., iar genele filtreaza lumina prea puternica.

Sprancenele
Sprancenele au o mare contributie si in comunicare, in mimica fetei: sprancene ridicate - inseamna mirare, sprancene incruntate - suparare, sprancene destinse - calm, o spranceana ridicata - ironie.

Sprancenele ideale sunt arcuite, ascendente, panate, dese, simetrice, naturale. Pentru a intretine sau a obtine toti acesti parametri este nevoie de o ingrijire sustinuta. Atunci cand sprancenele nu sunt tocmai perfecte, le vom inventa, prin diferite metode:

Un arc de cerc, frumos, ascendent, natural, echilibrat se poate obtine prin pensare. Prima operatiune de acest fel trebuie efectuata intr-un cabinet cosmetic, de catre un specialist, apoi va fi usor de pastrat forma. Cateodata este nevoie de pensare pentru a corecta unele probleme estetice ale ochilor:
- cand ochii sunt prea apropiati sprancenele se vor pensa mai mult la baza;
- cand ochii sunt prea departati, se va pensa coada sprancenelor;
- cand ochii au pleoape cazute, se va insista cu pensarea cozii spancenei, astfel incat arcada sa fie mai mare.

Accentuarea formei obtinute se poate obtine prin machiaj; sunt creioane special concepute, care au o mina pigmentata natural si cu acestea se pot corecta sprancenele. Un machiaj va avea acuratete numai in momentul in care sprancenele vor fi bine definite. Se gasesc si vopsele speciale care se pot folosi cu incredere. Nu se recomanda fardarea sprancenelor cu mascara pentru gene, este bine ca acest tip de produs sa fie folosit individual, exact pentru scopul in care a fost creat.

Desimea sprancenelor poate fi sporita prin tunderea varfurilor acestora, o operatiune care le va regenera simtitor; se vor pieptana in sus, se vor taia delicat varfurile tocite si foarte frecvent - decolorate de razele UV. Seara, dupa o demachiere atenta, se vor peria cu un balsam regenerator.

Muschiul sprancenos este foarte solicitat, el sustine fruntea, spranceana, arcada si pleoapa. Pentru a preveni formarea ridurilor si a "pleoapei cazute", un masaj usor, o presare in puncte apropiate pe linia sprancenelor si o gimnastica a mimicii, sunt binevenite.

Pentru situatiile dramatice in care forma sprancenelor este incerta (descendente, blonde, rare), o rezolvare (mai moderna) ar fi tatuarea permanenta, in nuanta potrivita, dupa un sablon ales; exista cabinete specializate care efectueaza astfel de corectii in conditii aprobate de ministerul sanatatii.

Genele
Evidentierea genelor este foarte benefica din punct de vedere estetic: genele sunt si ele foarte expresive, fluturarea lor poate transmite foarte multe mesaje pline de cochetarie. Genele ideale sunt lungi, dese, lucioase, intoarse. Printr-o ingrijire amanuntita putem avea astfel de gene:

Seara se va folosi un demachiant special pentru ochi; acesta curata foarte bine mascara de pe firele de par ale genelor.

Tunderea genelor primavara, stimuleaza regenerarea, cresterea si indesirea lor. Se taie perpendicular pe firul de par, maximum 1/2 mm si in cca. 45 zile genele vor arata spectaculos. In aceasta perioada nu trebuie neglijata folosirea unui balsam regenerator.

Genele se pot evidentia prin vopsire sau prin fardare (cel mai frecvent) cu mascara - acest produs va fi de uz individual, superior calitativ si proaspat.

Se poate accentua nuanta irisului folosind mascare colorate; albastrul si bleomarinul sporesc frumusetea si caldura ochilor caprui, violetul si aubergine-ul evidentiaza ochii verzi iar nuantele de maro - ochii albastri. O femeie care foloseste mascara colorata stie ca se poate exprima prin culoare si denota personalitate si simt estetic.

Pentru ca genele sa fie intoarse sunt doua metode, cele mai frecvente: un instrument special, care se gaseste in comert, un fel de mica presa, care prinde genele si le intoarce prin presare si - mai simplu, folosirea unui mascara creat special pentru obtinerea unor gene intoarse.

In situatiile in care se practica un machiaj spectaculos, cu gene false, se recomanda numai folosirea unor adezivi speciali si proaspeti; in caz contrar genele naturale au de suferit.

Produse pentru gene si sprancene

Creioane pentru sprancene:
- Rimmel Profesional eyebrow - 2 nuante

Mascara pentru gene intoarse si volum
- Astor - Swing&Volume; EXCLAMATION mascara
- Rimmel - Exaggerate & Curly mascara

Mascara pentru desime si lungime
- Astor - Magic Style
- Rimmel - Exaggeratte WP, Extra Super Lash mascara

Mascara de lungime
- Astor - Absolute Long mascara
- Rimmel - Endless lash mascara

Trebuie sa stii:
Un creion pentru sprancene are mentionat pe el acest lucru si uneori are si o perie atasata.

La alegerea unui mascara pentru gene se va citi cu atentie, pe produs, destinatia acestuia, care poate fi: volum, lungime, desime, rezistenta la apa, curbura, stralucire. In mod normal fiecare tip de mascara poate fi accesibil in mai multe nuante, astfel incat nu se poate spune ca nu exista produsul cautat de noi.

Pentru vopsirea genelor si sprancenelor, in saloanele de cosmetica se pot gasi vopseluri speciale.

 

Comentariile 51-91 din 91

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 10 Iun 2009, 00:01
    sprancene foarte rare

    ce pot s folosesk s imi creask sprancele kt mai repede!!!maide mult le-am luat aproape d tot!sunt foarte subtiri s foarte scurte!au un aspect inestetic!!!de cate ori incerk s le las s creask de atatea ori renutz s prefer s le creionez!va rog frumos ajutatzi0ma!pooop!

    6
    1

  • ana pe 16 Apr 2009, 12:22
    aveti grija

    va recomand sa nu va pensati singure deoarece e foarte usor sa gresiti ....cat despre gene,daca vreti sa le taiati ar trebui sa mergeti la cosmetica pentru asta,daca le taiati prea mult exista riscul ca ele sa nu mai creasca ,pentru indesirea si cresterea sprancenelor si genelor exista un tratamen de la folten ,dar si uleiul de ricin e benefic....succes in rezolvarea problemelor!

    0
    1

  • carmen pe 17 Mar 2009, 22:15
    sprancene rare

    am sprancenele foarte subtiri si rare, ce sa fac sa creasca, nu le-am pensat de mult timp dar nu cresc deloc

    0
    1

  • mihaela pe 28 Feb 2009, 19:30
    Sprancene rare

    Buna! Am sprancenele foarte rare.Ce sa fac ca sa se indeseasca?

    0
    2

  • miki pe 6 Feb 2009, 18:27
    rau....

    cu ce sa dau sa imi creasca sprancenele mai repede fiindca mai demult mi-am luat de tot inceputul sprancenei nu se vede urat rau dar oricum nu imi place vreau sa imi dau o forma frumoasa la spranceana

    0
    1

  • MIKI pe 6 Feb 2009, 17:06
    naspa....

    cu ce sa dau sa imi creasca sprancenele mai repede fiindca mai demult mi-am luat de tot inceputul sprancenei nu se vede urat rau dar oricum nu imi place vreau sa imi dau o forma frumoasa la spranceana

    1
    0

  • andreea pe 5 Feb 2009, 14:35
    gene mari si dese

    Buna! eu aveam nishte gene foarte mici si rare..am auzit de ULEI DE RICIN ca ajuta la cresterea parului.., l-am luat si am citit pe prospect si scria k ajuta atat la cresterea paruluyi cat si al genelor sprancenelor si mai ajuta si la intarirea unghiilor.. eu de 3 saptamanii folosesc ..si sunt chiar multumitA.. AM NISHTE GENE FF INTOARSE SI S-AU INDESIT..(exact cum imi doream) ..am folosit si pe par...si deja a inceput smai creaca ff rpd...eu care aveam problema cu cresterea parului..pt k numi crestea mai delok... cu un betisor de urechi dai pe gene.. inainte de culcare..genele sa fie ff bn demacheate...si sa aveti grija sa nu va dati in ochi..este o solutie ff unsuroasa:)..iar pt cresterea parului procedati astfel: inainte de spalare va pieptanati ff bn..si impartit paru in mai multe carari si pe fiecare carare cu un disc demachiant frecati bn pielea capului..nici numi mai cade parul pt k aveam si rpoblema aTSA..PE MN CHIAR MA AJUTA..SI SUNT MULTUMITA DE EL..si in plus nu va costa mai nimic.. am dat pe sticluta doar 30 de mii..il gasiti la orice farmacie

    0
    1

  • roxana pe 3 Feb 2009, 21:25
    gene si sprancene

    am genele foarte rare si mici,mai nou a inceput sa imi casa ,ce pot face?le vreau mai dese sunt foarte rare...?

    1
    0

  • Ana-Maria T. pe 27 Ian 2009, 10:37
    Mi-am rupt o parte din gene:((HEEEELP

    Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.Am vrut sa-mi intorc genele cu un aparat special si am ramas fara ele la ochiul stang(cele din interior).Sunt disperata.Mi-e rusine sa mai ies asa din casa,mai ales ca eu am niste gene lungi si destul de frumoase.:((( Ce pot face???exista vreun tratament special pentru a grabi cresterea lor?sau macar sa maschez lipsa lor?va rog frumos sa nu ocoliti msjul meu.Multumesc anticipat.:-

    0
    1

  • diana198649 pe 12 Ian 2009, 13:03
    gene

    eu tin minte ca pe la varsta de 14 ani mi-am taiat genele si au crescut foarte, foarte greu, mai mult de 45 zile, credeam ca o sa raman asa cu ele, apoi s-au regenerat dar destul de greu, de atunci nu le-am mai taiat.

    1
    1

  • florin pe 10 Ian 2009, 19:14
    gene

    te-ai cicat pe tine!!!

    0
    1

  • madutza pe 10 Ian 2009, 00:12
    gene

    daca miam taiat genele mai imi cresc???In cat timp??:(:(:(..imi este team ca o sa raman fara:(:(

    0
    0

  • manu pe 14 Dec 2008, 11:18
    sprancene

    nu stiu ce sa mai fk ,de 1 luna jum imi las sprancenele sa creasca jos la coada unde normal cresc mai des si nimic!nush ce sa incerc. ulei de ricin e bun?

    1
    0

  • gabriela pe 9 Dec 2008, 15:25
    sprancene pensate incorecte

    ce-sa fac am niste sprancene total incorecte fata de forma naturala

    0
    0

  • Gabriela pe 2 Nov 2008, 12:44
    sprancene rare

    nu ma confrunt cu aceasta problema, dar cred ca, in cazul sprancenelor rare, se poate creea o iluzie benefica folosind un creion pt sprancene. in ceea ce priveste genele, mama mea mi le-a taiat cand eram foarte mica, iar acum ma bucur de niste gene lungi si frumoase. pt cele care vor sa le taie, nu exagerati niciodata, taiati doar 2 mm pt ca nu se stie ce viteza de regenerare au genele voastre

    0
    1

  • shirae gabriela pe 26 Oct 2008, 18:30
    gene rare si mici

    ce pot face pt.cresterea si andesarea lor!

    0
    0

  • nitza pe 18 Sep 2008, 16:39
    genele

    am deja o luna decind mi-am taiat un pik genele....am observat ca cresk mai repede,dar genele din partea de jos a ochiului sunt foarte scurte dupa ce le-am taiat...chiar daca le dau cu ului de ricin...nu cresk deloc....ce sa fak???? Ajutatzi-ma........... pentru cei ce au nevoie de ului de ricin..il pot procura de la farmacie

    1
    0

  • giulia pe 12 Sep 2008, 22:24
    giulya

    de unde se cumpra uleiul de ricin?cum ma dau cu el???trb sa mi le si tai putin??asta este pt gene...si pt sprancene ce pot sa fac...le am ff rare..va multumesc

    0
    0

  • Nitza pe 2 Sep 2008, 13:55
    efect

    am urmarit citeva dintre sfaturile propuse....mi-am taiat un pic genele si le dau in fiecare seara cu ulri de ricin.....a trecut abia o saptamina,dar am oservat ca genele au devenit mai dese...astept efectul peste 45 de zile...e superr-cooool

    0
    1

  • Roxana pe 16 Aug 2008, 21:26
    ptr gene

    ptr fata care vrea sa-i creasca genele si sprancele fa-ti un amestec cu ulei de ricin,ulei de masline si o fiola de vitamina A e super bun

    1
    0

  • Roxana pe 16 Aug 2008, 21:24
    genele

    cred ca am aproape un an de cand mi-am taiat genele dar le-am taiat foarte scurte neavant lumina necesara,le-am taiat singura si peste aproximativ 2-3 luni aveam superrr gene dar la ochiul stang mi-a cazut o parte din ele de cand am inceput sa folosesc un rimel de la christian dior acum si daca as vrea sa te tai sa se regenereze nu am ce taia ce sa fac sa-mi creasca iar ast raspunsul vostru va pup

    0
    0

  • adriana pe 26 Iul 2008, 17:19
    gene si sprancene

    ce trebuie sa folosesc ca sa am genele mai bogate?si cum pot sa fac sa imi creasca sprancenele mai repede?

    1
    0

  • maria pe 19 Iul 2008, 00:45
    genele

    de ceva timp,cam de 1 an imi cad genele pe parti de ochi pana la ultima....raman fara nici o geana pe o portiune de 5 mm uneori ceea ce ma ingrozeste...incerc sa acopar prin machiaj dar nu reusesc in totalitate....cateodata astept sa-mi creasca mai multe saptamani...cand au crescut cele cazute incep sa-mi cada din alt loc...este o problema continua care nu stiu cum as putea sa o rezolv..daca puteti sa-mi dati un sfat si ce produse as putea folosi pt impiedicarea caderii,regenerare si indesire..va multumesc f mult

    2
    0

  • gina pe 18 Iul 2008, 12:52
    gene si sprancene

    as dori sa ma ajutati in privinta genelor si sprancenelor mele.sunt foarte rare si as dori un produs pt indesirealor.inafara de ulei de ricin mai este vreo solutie ?va rog sa ma ajutati pt ca genele mele sunt atat de rare incat cand aplic mascara pe ele mi se lipesc intre ele si arata urat.

    3
    0

  • gabi pe 11 Iul 2008, 20:22
    sprancene rare

    va rog spuneti mi si mie ce sa fac.am sprancenele foarte rare.

    1
    0

  • claudya pe 7 Iul 2008, 16:38
    gene

    am genele mici si rare ce pot face sa le am mai dese si mai lungi ...??sunt disperata si in acelasi timp mai si cad dati-mi un remediu va rog...:(:(:(

    1
    0

  • andreea pe 5 Iul 2008, 14:31
    gene

    nu stiu ce sa mai fac..imi cad genele de fiecare data cand ma demachiez si nu numai ...imi sta foarte bine cu rimel dar imi este frica sa il mai folosesc...ce sa fac?..imi e frica...help me pls...astept raspuns

    1
    0

  • marymary pe 12 Iun 2008, 10:26
    sprancene mai dese

    am si eu aceeasi problema.am sprancenele foarte rare.cum sa remediez aceasta situatie?

    1
    0

  • oana pe 26 Mai 2008, 16:48
    gene

    sunt disperata,aveam genele foarte dese,chiar daca nu ma machiam parea ca sunt machiata.Dar de circa 4luni am notat ca genele mele cad si acum sunt atat de rare ca nici un mascara bun nu ma ajuta.Ajutati-ma va rog,nu stiu ce sa fac sunt total schimbata.Va multumesc.

    1
    0

  • ana pe 26 Mai 2008, 12:40
    help

    tocmai am iesit de la cosmetica si m'am trezit cu niste sprancene vopsite mult prea negre pt parul meu blond.. arata total inestetic si oribil,ce sa fac sa treaca mai repede ca sa pot iesii din casa ?

    1
    0

  • geanina pe 5 Mai 2008, 04:49
    nu se penseaza sprancenele

    Traiesc in Canada de mai multa vreme si am putut face diferenta intre modul in care se ingrijesc femeile de aici si modul in care se ingrijesc in Romania. Sprancenele nu se penseaza aici deloc. Se prefera forma naturala a spranenelor, singurele fire care se penseaza sunt cele crescute aiurea. Cind firele sunt prea lungi se taie cu foarfeca, inca o data, pastrandu-se forma naturala. Uitati-va la actritele de la Hollywood, nu le veti vedea nici o data cu sprancenele ca fluturii de varza, asa cum deseori apar actritele romane. Aici se recomanda scurtarea genelor daca e nevoie, nu pensarea. De ce le place femeilor din estul Europei sa se macheze impotriva naturii si in chinuri groaznice? Si manichiura de exemplu, la modul in care e facuta in Romania, cu taierea pielitelor, face ca unghiile sa apara ca niste ghiare dezgustatoare de pasari, mai degraba decat niste unghii umane. Pielitele au si ele rolul lor, nu trebuie taiate , iritate umflate sau mai stiu eu ce. Aici nu se taie , se lasa asa, ceea ce cred ca e mai estetic si mai sanatos.

    0
    1

  • bianca pe 3 Mai 2008, 12:57
    help plss

    eu am facut marea greseala sa ma pensez singura si am luat dintr-o spranceana mai mult decat trebuia,una este pensata cum trebuie iar una este mai scurta.ce pot face?cam in cat timp vor creste iar firele,si daca pot accelera cresterea cu anumite produse?

    1
    0

  • giulia pe 22 Apr 2008, 19:57
    sprancene

    buna..caut o vopsea brown permanenta pt sprancene . ce produse de calitate imi recomandatzi???mc.

    1
    0

  • aquamarine pe 15 Apr 2008, 22:35
    gene

    Vi se pare normal sa imi cada genele??Pe bune...nu glumesc...imi cad genele foarte des..adevaru e ca sunt mai tot timpu cu mana pe ochii..mai ales cand sunt obosita dar deja ma ingrijoreaza...mereu vad cate o geana cazuta...Va rog spuneti-mi din ce cauza si cum as putea sa opresc caderea lor?

    1
    0

  • audi pe 10 Apr 2008, 18:48
    e de rau

    pff... mi am taiat sprancenele cu forfecuta (nu chiar de la nivelul pielii).. au cam 1-2 mm... da zici ca n-am deloc..e de rau.. in cat timp cresc la loc? sa folosesc ulei de ricin pt a creste mai rpd? ms

    1
    0

  • carmen pe 2 Apr 2008, 16:26
    sprancenele

    buna!am o mare problema legata de sprancenele mele,sunt foarte rare.as vrea sa le am mai dese,pot face ceva?va rog frumos!!!!!!!!!!

    1
    0

  • mihai pe 29 Mar 2008, 04:39
    sparnceanele

    buna!am sprnceanele rare si as vrea sa le am mai dese ce pot face va rog mult ! ! !

    1
    0

  • IOANA pe 2 Mar 2008, 22:02
    sunt linistita

    am deja o varsta aproape 48 de ani si azi mi-am taiat genele fara a ma documenta daca vor mai creste sau nu, dar sunt fericita acum pt. ca am citit ca in cam 45 de zile vor creste si fi din nou frumoase; multumesc lui Dumnezeu...pupici

    0
    1

  • iulia pe 26 Feb 2008, 20:20
    ingrijirea sprancenelor

    as vrea sa stiu cu ce se mai ingrijesc sprancenele si genele in afara de uleiul de ricin si la cat timp trebuie vopsite.multumesc

    1
    0

  • mihaela pe 22 Feb 2008, 05:08
    sprancenele rare

    am sprancenele foarte rare si nu imi mai cresc.recunosc ca m`am pensat foarte des,iar acum am portiuni ale sprancenelor in care nu imi mai cresc fire de par.daca stiti vreun remediu sau vreun sfat ce m`ar putea ajuta v`as fi recunoscatoare.va multumesc.

    1
    0

  • oprea iuliana amalia pe 14 Feb 2008, 15:46
    vopsea de gene si sprancene

    Buna fetelor! Frumusetea este un dar ,o binecuvantare de la Dumnezeu pe care o dorim nemuritoare....cum nu se poate ,suntem centrate spre metode moderne cat mai naturale care sa-i asigure o longevitate admirabila...caut o vopsea dark brown ,pt sprancene in special. Poate cineva sa-mi recomande un produs de calitate???? Mutumesc . Astept raspuns.

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod