Incepe noul an stralucind de frumusete si energie!

Ai asteptat Sarbatorile de iarna atat de multe saptamani si nici nu stii cum au trecut acele zile: parca au zburat, nu altceva si iata-te din nou la serviciu... Probabil ca pentru multe persoane este o constatare destul de deprimanta, si n-ar fi de neinteles.

Daca la asa-numitul "sindrom post concediu" mai adaugam si faptul ca ai sentimentul ca ai mancat in zece zile cat altii intr-un an, ca tenul tau a fost supraincarcat de produse cosmetice si ca ochii tai sunt pur si simplu injectati din cauza noptilor de petreceri - ei bine, s-ar putea spune ca esti o candidata "perfecta" pentru o stare de deprimare pronuntata.
Si de ce sa se intample asa ceva? Mai ales cand exista cateva remedii si procedee sigure pentru a nu ajunge in asemenea situatie?

Dincolo de clasicii pasi care includ demachierea, tonifierea, masajul tenului si al gatului, exista si alte aspecte pe care nu ar trebui sa le omiti. Una dintre rezolutiile avand caracter general valabil intr-o asemenea situatie se poate rezuma cat se poate de simplu in urmatoarele cuvinte: "cu cat mai rece, cu atat mai bine". Cu alte cuvinte, produsele cosmetice ar trebui pastrate la frigider si in felul acesta vor contribui la dezumflarea pleoapelor (deci compresele sunt binevenite).
In context, unul dintre cele mai indicate remedii este ceaiul de romanita, care improspateaza si revigoreaza rapid epiderma. Dupa ce ai reusit sa scapi de senzatia de ochi umflati, poti desavarsi tratamentul cu ajutorul unor capsule cu vitamina E uleioasa.

In principiu, tine cont de faptul ca in astfel de cazuri nu este indicat sa folosesti creme cu un continut bogat de grasime. Sigur ca sunt foarte benefice pentru ten, insa daca acesta a fost agresat de factori precum fumul de tigara, oboseala, consumul de bauturi alcoolice (si, implicit, deshidratarea), textura densa si "grea" a unei asemenea creme nu ar avea efectul scontat.
Tocmai de aceea se recomanda produse cosmetice cu textura usoara, fluida, care patrund in epiderma cu repeziciune si o hranesc in profunzime.

Analog, este de presupus ca si parul tau a avut de suferit: numai tu stii daca ai recurs la coafuri complexe si... complicate, ce necesita cantitati semnificative de gel, fixativ sau spuma. Ar fi de dorit sa nu fi procedat astfel decat cel mult in noaptea de Revelion, insa de cate ori facem ceea ce trebuie? Un tratament intensiv de regenerare a podoabei capilare ar fi foarte indicat si, pentru aproximativ doua saptamani, redu la maximum produsele de coafat si foloseste un balsam cu efect de intarire si hidratare a firului.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod