Cinci imperative ale frumusetii tale

Ca la fiecare inceput de an, zilele acestea avem tendinta sa ne facem tot felul de planuri si - mai ales - propuneri. Ar fi de dorit ca acestea sa fie cat mai realiste si de cele mai multe ori, chiar sunt. Pe hartie, este simplu: ne-am stabilit parcursul profesional, stim unde vrem sa ajungem, foarte probabil am planificat deja si concediul... Intre acesta, nu uita sa incluzi si cateva rezolutii pentru frumusetea ta.

Ar fi pacat sa nu tii cont de acest lucru, pentru ca aspectul stralucitor, matasos si stralucitor al tenului este pe cat de usor de intretinut (daca respecti cateva reguli de baza), pe atat de greu de recuperat, daca le ignori.


  • Da, este adevarat: frumusetea vine in primul rand din interior. Poate ca este un cliseu, insa e cat se poate de adevarat si este de mirare ca nu acordam mai multa atentie acestui aspect. Dar stii si tu foarte bine ca o femeie multumita si impacata cu sine va straluci cu un machiaj minimal, in timp ce la polul opus, nici un fard nu va putea sa mascheze expresia ochilor sau sa ne induca in eroare cu privire la mesajul transmis de acestia. Asadar, straduieste-te sa-ti aloci timp si pentru tine, pentru activitatile care iti fac placere, te relaxeaza si te deconecteaza.


  • Nu face obsesie din urmarirea ridurilor.
    Oricum nu vei putea preveni aparitia lor, iar daca starea ta de spirit sufera oscilatii bruste ori de cate ori te uiti in oglinda, urmarile nu au cum sa fie benefice, ba dimpotriva. Mai intelept ar si sa faci ceva construcitv si cu adevarat util, documentandu-te cu privire la cremele si lotiunile antirid care ti se potrivesc in functie de tipul de piele. Si inca un aspect: ridurile de expresie nu ar trebui sa fie considerate un indiciu al imbatranirii epidermei!


  • Spuneam ca frumusetea vine din interior, deci starea de bine se reflecta in infatisarea ta. La ce concluzie ajungem daca pornim rationamentul de la aceasta cunoscuta (si verificata) teorie? Intr-adevar, acesta este raspunsul: periodic, rasfata-te cu un masaj de relaxare, impachetare cu alge sau ciocolata, ori - de ce nu? - tratament cosmetic sau schimbarea radicala a coafurii.
    Efectele vor fi mult mai vizibile decat crezi...


  • Chiar daca ar putea parea paradoxal, o masa imbelsugata poate fi una dintre armele tale secrete. Conditia este, bineinteles, aceea de a nu recurge foarte des la aceasta metoda, insa gandeste-te cat de bine te simti savurand mancarea ta preferata, stropita cu un vin rosu... Nici chiar silueta nu ar trebui sa aiba ceva impotriva, doar nu te abati, in principiu, de la regimul alimentar consacrat.


  • Cu toate ca nu am inclus pe lista demachierea sau crema hidratanta, respectiv nutritiva (nici n-ar fi fost cazul, pentru ca stii foarte bine aceste lucruri, nu-i asa?), totusi importanta exfolierii ar merita subliniata.
    Si nu este vorba numai de ten si gat, ci de intreaga suprafata a corpului - inclusiv spatele, pe care de multe ori avem tendinta sa-l ignoram din acest punct de vedere.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod