Frumuseţe. Cum să ai un ten impecabil până la Crăciun. 5 trucuri de îngrijire

 

Exfoliază-ţi tenul

Celulele moarte se acumulează treptat la suprafaţa pielii, rezultatul fiind un ten cu aspect încărcat, obosit şi lipsit de strălucire. Foloseşte o perie pentru ten sau un scrub pe bază de tărâţe de grâu sau zahăr pentru a exfolia pielea o dată la două, trei zile.

Îngrijeşte zona ochilor

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă şi subţire, fiind zona în care îşi fac apariţia de obicei primele riduri. Uleiurile naturale, intens hidratante, precum cel de argan, migdale, jojoba, măsline, avocado au capacitatea de a oferi elasticitate, prevenind apariţia prematură a ridurilor.
Aplică în fiecare seară, înainte de culcare, câteva picături de ulei pe degete şi masează cu grijă zona ochilor. 

Tratament împotriva imperfecţiunilor

Iarna este anotimpul ideal pentru tratamentele depigmentante, care uniformizează culoarea tenului prin estomparea petelor apărute din cauze hormonale sau din cauza razelor ultraviolete. Foloseşte creme pe bază de retinol sau acid salicilic, pe care le găseşti în magazinele de cosmetice, dar în cazul în care te confrunţi cu o pigmentare accentuată, este necesar să apelezi la un medic dermatolog, care îţi va prescrie tratamente cu o concentraţie mai mare de substanţe active.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod