Frumuseţe. 3 trucuri de îngrijire a tenului inspirate de femeile din Coreea



Masajul facial


Masajul facial este o altă tehnică folosită de femeile din Coreea, menită să ofere strălucire şi sănătate tenului. Acesta contribuie la drenajul limfatic, accelerează circulaţia sanguină şi ajută la detoxifierea pielii. Mişcările sunt delicate şi variză în funcţie de zona feţei care este masată.

Iată câteva mişcări de masaj pe care le poţi face zilnic:

Ţine pumnul strâns şi masează orizontal bărbia şi fruntea cu încheieturile degetelor timp de zece secunde, aplicând o uşoară presiune.
Această mişcare ajută la relaxarea celor două zone ale feţei intens folosite.

Cu pumnii strânşi, apasă repetat în zona de sub pomeţi, folosind nodurile degetelor. Acest punct de masaj stimulează circulaţia sanguină şi previne lăsarea acestei zone, care este predispusă la pierderea elasticităţii.

Cu degetele mari, apasă moderat, timp de trei secunde, în colţurile interioare ale sprâncenelor, în zona în care arcada se întâlneşte cu punctul de început al nasului. Această mişcare va ajuta la eliberarea tensiunii din jurul ochilor şi la stimulatrea circulaţiei sanguine, care va oferi un plus de prospeţime privirii tale.
Ai grijă să nu apeşi prea tare şi să nu îţi pui degetele asupra globului ocular. Păstrează-le doar pe zona arcadei.

Folosind buricele degetelor, masează-ţi tenul pornind de la linia bărbiei, în sus şi către exterior, cu mişcări într-un singur sens. Imaginează-ţi că degetele tale formează o greblă cu care trebuie să îndepătezi ceva de pe faţă, către urechi. Mişcarea trebuie realizată numai de jos în sus, nu şi invers, pentru a contracara efectele gravitaţiei, responsabilă pentru efectul de piele lăsată.
Repetă mişcarea timp de 15 secunde. Foloseşte un ser hidratant sau un ulei pentru a evita frecarea agresivă a pielii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod