Defineste corect forma sprancenelor tale

Cea mai importanta regula in definirea formei sprancenelor este sa le respecti forma naturala, fie ca sunt arcuite in mod natural sau drepte, subtiri sau mai stufoase.
Cea mai importanta regula in definirea formei sprancenelor este sa le respecti forma naturala, fie ca sunt arcuite in mod natural sau drepte, subtiri sau mai stufoase.

Iata cativa pasi care te vor ajuta sa definesti clar forma ideala a sprancenelor tale, recomandati de specialistii about.com.

Toti acesti pasi de mai jos trebuie realizati inainte de a incepe pensarea efectiva! Sunt esentiali pentru a stabili de la bun inceput forma corecta a sprancenelor tale.

Pasul 1


Priveste-ti cu atentie sprancenele. Astfel vei observa chiar si cele mai mici detalii si iti vei putea forma o parere despre forma lor exacta.
Foloseste apoi o linie pe care sa o plasezi in coltul interior al ochiului. Sprancenele ar trebui sa inceapa exact deasupra coltului interior al ochilor.


Daca vrei un aspect natural, poti lasa ceva mai multe fire de par la inceputul sprancenei. De asemenea, prin punctul de pornire al sprancenelor se pot corecta mici defecte, precum ochii prea departati sau prea apropiati.

Pasul 2


Cea mai importanta decizie este cea privind modul de arcuire al sprancenelor. Daca sprancenele tale sunt arcuite in mod natural, tot ce trebuie sa faci este sa le accentuezi forma.

In cazul in care sprancenele sunt aproape drepte, le poti oferi prin pensare o forma usor arcuita.

Pentru a decide unde vei realiza arcuirea, plaseaza o rigla (sau un alt obiect perfect drept) in dreptul nasului, iar apoi un alt obiect drept, precum un creion dermatograf, care sa "taie" pe diagonala pupila.


Locul de intersectie al creionului cu spranceana va fi cel mai inalt punct al arcului.

Pasul 3


Si punctul de finalizare al sprancenei este foarte important. Pentru a afla care este acesta, plaseaza creionul dermatograf la fel ca in pasul anterior, pe diagonala ochiului, apoi paralel cu el un alt creion sau o rigla, chiar la coada ochiului.

Punctul de final al sprancenei va fi indicat de linia paralela. Din cauza pensarii eronate, este posibil ca linia paralela sa depaseasca punctul de final al sprancenei.

In astfel de cazuri, va trebui sa iti lasi firele de par sa creasca si apoi sa realizezi o pensare corecta.


Tunde-ti sprancenele


Este posibil ca firele de par ce formeaza sprancenele sa fie suficient de lungi incat sa te induca in eroare si sa pensezi mai mult de cat ar trebui. Poti evalua cat de lungi sunt sprancenele tale pieptanandu-le in sus cu peria speciala pentru sprancene.


Daca sunt fire ceva mai lungi decat restul, taie-le pana ce ajung la acelasi nivel. Foloseste o forfecuta pentru unghii si ai grija sa tai foarte putin, numai din varfuri.


Dupa ce le-ai scurtat, este momentul sa incepi efectiv pensarea. Firele se smulg intotdeauna in sensul de crestere, unul cate unul, pe rand.

Pentru a simplifica lucrurile, poti trasa mici linii cu un creion dermatograf in zonele din care trebuie sa indepartezi firele de par si sa marchezi punctul de start, punctul de final si punctul maxim de arcuire.

Sursa foto: hairremoval.about.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Flore pe 11 Iun 2010, 14:23
    ajutor!

    nu stiu ce sa fac...m-am apucat sa ma pensez singura,si din cauza ca sprancenele nu mi se pareau la fel am tot "luat" putin cate putin de ici de colo pana cand am ajuns la partea superioara a sprancenelor...unde cu toate ca stiam ca e "interzis" sa ma pensez,am facut-o:(...gandindu-ma ca asa am sa le definesc mai bine forma sprancenelor.Iar acum nu stiu ce sa ma fac deoarece imi tot cresc firicele de par din ce in ce mai inchise la culoare si care sunt aiurea...ce as putea face astfel in cat sa nu mai fiu nevoita sa smulg acele fire rebele de deasupra sprancenelor?

    0
    0

  • Media pe 12 Mai 2010, 17:34
    1firme ro

    1firme ro - Catalog complet de firme

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod