De ce folosesc vedetele uleiul de măceșe pentru ten? 5 beneficii uimitoare


Miranda Kerr și Kate Middleton sunt două dintre celebritățile care au declarat că folosesc zilnic uleiul de măceșe pentru îngrijirea pielii
Uleiurile naturale au devenit un remediu extrem de popular pentru îngrijirea pielii. De la prețiosul ulei de argan, care este cunoscut pentru proprietățle sale miraculoase pentru piele, la uleiul de cocos care este soluția de urgență pentru aproape orice problemă de frumusețe cu care ne confruntăm. Dar în ultimii ani, un alt ulei cu beneficii deosebite a devinit tot mai popular. Uleiul de măceșe se numără pe lista de ingrediente a unor cosmetice de lux, tocmai pentru că are proprietăți excelente pentru piele. 

Obținut din semințele și fructele de măceșe, acest ulei conține vitamine, antioxidanți și acizi grași esențiali care au ca efect estomparea petelor pigmentare și a cicatricilor, hidratarea intensă a pielii, dar și reducerea ridurilor. Cu astfel de beneficii, nu este de mirare că a devenit preferatul vedetelor.

Miranda Kerr, fostul model Victoria's Secret, este una dintre celebritățile care folosesc cu regularitate uleiul de măceșe. "Îmi place să folosesc uleiul de măceșe pe timpul nopții. Este plin de antioxidanți și acționează la nivel celular pentru a întineri pielea. Îl aplic seara și mă trezesc dimineața cu un ten care strălucește de sănătate", a declarat vedeta pentru popsugar.com.

Și Kate Middleton, ducesa de Cambridge, este un mare fan al uleiului de măceşe, a dezvăluit o sursă apropiată acesteia. "Kate continuă să utilizeze uleiul de măceşe în rutina ei zilnică de înfrumuseţare. Iubeşte efectul pe care acesta îl are asupra pielii. Mama ei, Carole Middleton, este de asemenea fan", a mai spus sursa.

Uleiul de măceşe conţine 80% acizi graşi esenţiali - omega 3, 6 şi 9. Studii clinice au demonstrat că acest ulei îmbunătăţeşte aspectul pielii care este afectată de vergeturi, cicatrice şi riduri fine.
Uleiul mai conţine vitamina C şi este o bună sursă de acid retinoic, care dă strălucire pielii şi elimină ridurile fine.

Iată câteva motive pentru care să incluzi uleiul de măceșe în îngrijirea pielii:

Este folosit de generații

Uleiul de măceșe era un remediu folosit de egipteni și maiași cu mii de ani în urmă, tocmai datorită proprietăților sale vindecătoare. Uleiul poate fi obținut prin presare la rece, dar și prin fierbere. Deși este mai scump, uleiul de măceșe obținut prin presare la rece este mai bun, pentru că nu este afectat de temperaturile ridicate și păstrează mai mulți nutrienți.

Are o textură lejeră

Spre deosebire de alte uleiuri folosite pentru ten, așa cum este uleiul de jojoba, untul de shea sau uleiul de cocos, uleiul de măceșe este foarte ușor absorbit de piele. 

Protejează pielea de factori nocivi

Uleiul de măceșe este antiinflamator și antioxidant, ceea ce înseamnă că reduce efectele nocive ale factorilor de mediu așa cum sunt poluarea sau razele ultraviolete. 

Este un tratament natural împotriva eczemei

Acizii grași esențiali conținuți de uleiul de măceșe sunt de asemenea foarte utili pentru tratarea scalpului uscat, cu senzație de prurit, care poate apărea din cauza stresului sau a substanțelor chimice din propdusele de îngrijire. Ajută la hidratarea pielii sensibile.

Reduce aspectul ridurilor

Având ingrediente precum vitamina C și licopen, uleiul de măceșe reușește să repare stratul superior al pielii, refăcând elasticitatea prin stimularea producției de colagen. Previne în acest fel apariția prematură a ridurilor.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod